29 april 2011

Rymningsförsök x 2

Förskolan har en blogg och från dagens inlägg tog jag denna bilden....
Linus och en kompis tyckte innergården började bli tråkig och försökte klättra över:)

För min del så känns det som att bebben oxå försökt rymma de senaste dagarna, men det har lugnat ner sig i magen något, fast rätt som det är så hugger det till. När jag är ute och går så känns det som att jag får ta myrsteg och får stanna ibland för att det gör ont i magen. Men pratade med en barnmorska idag och hon sa att det inte var något farligt... Hade det varit ihållande smärta skulle det varit något att oroa sig för, men inte när smärtan släpper fort. Jag känner inte igen detta från förra gången. Det är varken sammandragningar eller värkar. Däremot har jag känningar i ryggen, som inte känns som foglossningar. Antingen sätter förlossningen igång riktigt snart eller så stannar det av och jag får gå många veckor till... Jag vill veta!!!!:)


2-åringens presentberg!!! Kommer det finnas något annat än kläder att köpa till lillebror när han fyller 2!?! Men otroligt mycket bra saker har han fått! Tält, 3-hjuling, sparkcykel, gitarr, brandstation, plastdjur, lego, böcker och annat. Allt har varit otroligt uppskattat av Linus. Han älskar sina nya saker:) Tack alla!!!

Fast han kanske inte behöver så mycket saker egentligen. På dagis är han helt uppslukad av att titta på myror!

28 april 2011

Kan själv!

Linus hämtar kläder från sin garderob och vill absolut ta på sig själv! Blir jättearg om han inte kan och om man försöker hjälpa honom...
Dagens outfit - Röd t-shirt med musse pigg, jeans och blå sockar:)

Nu ska Linus till dagis och jag på akupunktur. Om jag kommer dit... Massa aktivitet idag oxå! Hoppas bara inte att vattnet går om jag inte är hemma!!! Det där med att det oftast bara sipprar lite stämde inte på mig förra gången. Det fullkomligt forsade 1 timma. Hade jag varit på stan då, vet jag inte vad jag gjort!!

27 april 2011

Redo!

BB-väskan är färdigpackad! Det är dock 4,5 veckor kvar till beräknat datum, men som det har känts idag så kan det sätta igång när som helst...
Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut. Bebisen är fixerad med huvudet djupt ner:) När jag sedan var på väg från barnmorskan kunde jag knappt gå! Varje steg kändes som att bebisen höll på att trilla ut eller att vattnet skulle kunna gå när som helst! Dessutom fick jag stanna titt som tätt för att jag fick ont/kramp eller något sådant. Svårt att beskriva hur det kändes, men jag kunde inte ta ett steg framåt när det hände. Jag fick även gå och hålla upp magen när jag gick. Kändes jättekonstigt!!! Hela eftermiddagen och kvällen har det oxå känts skumt. Mycket aktivitet neråt och lillen har sparkat och levt runt hur mycket som helst. Dessutom har jag druckit ovanligt mycket och fick jag sjukt begär efter choklad och tryckte i mig nästan en hel 200g chokladkaka. Är det kroppens sätt att ladda för att något snart händer eller var det bara ett vanligt sug???

Nu ska jag skriva en liten lista på Linus rutiner till en eventuell barnvakt. Lika bra att vara redo!

Hoppas på att Linus har en bättre dag imorgon än vad han haft idag! Värre och snabbare humörsvängningar får man leta efter! Har pendlat mellan skratt och gråt och trötthet hela tiden hemma idag. Helt plötsligt skulle han ta på sig skorna för att gå ut och leka. Detta mitt under blöjbyte och jag fick absolut inte ta på honom varken blöja eller byxor. Till slut fick han ta på sig skorna om han ville. Men när han inte lyckades bröt han återigen ihop. Till sist fick jag på honom blöja och byxor och frågade om han ville ut. Då bröt han ihop för det... Detta är bara ett exempel på hur han varit idag! Sen han somnat för kvällen har han oxå varit konstig och skrikit flera gånger. Verkar inte vara helt harmonisk. Tror vi får en liten plutt som vill sova hos oss inatt...

26 april 2011

Nu blir det luft i lägenheten!

Äntligen kan vi öppna balkongdörren på dagarna! Det har ju varit runt 30 grader inne det sista och enda sättet att få ner temperaturen är att öppna balkongen. Men så har man ju en klättrig 2-åring och honom vill jag ju inte ha där ute. Dessutom kan han nästan öppna balkongdörren själv.Livsfarligt ju. Jag har funderat massor på hur vi ska lösa det. Det går inte att montera en vanlig grind där, för det finns inget att fästa i. Men hittade en resegrind, som man inte behöver skruva fast i väggen! 900kr tog de på det första stället jag tittade. Sen fanns det för drygt 600kr på nätet, men på Nids4kids på backaplan hade de exakt samma för 500kr. Inte mycket att fundera på där!!!!

Sen var jag och Linus i Kungsbacka i förmiddags och blev fotade. Det var inte helt lätt att få honom att ställa upp på bild, men håller tummarna att det blev lite bra bilder. Ska dit på torsdag igen för att titta på bilderna och välja ut de jag vill ha! Jag är sjukt nyfiken! Jag blir oftast kass på foton, så man vet ju aldrig!

25 april 2011

Trött...

Igår sprang jag åter igen på stan och letade kläder. Jag är väl inte riktigt som andra tjejer, för jag hatar att shoppa! Jag provar och provar och hittar nästan aldrig något som passar. Skulle vilja ha någon som plockade fram bra grejer som passade direkt! Men nu är ju värmen verkligen här och jag behövde verkligen lite nytt igen, så det var bara att leta. Jag hittade bl a en sval svart kjol som både passar nu med mage och efter graviditeten. Känns bra:) Men sedan hittade jag desto mer till Linus. Han behövde ju oxå en hel del nytt. Det blev mest en massa nya t-shirts till honom , men även några byxor och shorts. Som alltid blir det endel som inte passar, så det får bli en tur till stan i veckan igen. Men då tror jag att jag slipper leta en massa nytt till mig!

Annars har jag som vanligt en ganska fullspeckad vecka framför mig. Imorgon ska ju jag och lillplutten ner till Kungsbacka för att bli fotograferade. Hoppas, hoppas att han vill ställa upp på bild och inte krånglar. Man vet ju aldrig hur han kommer reagera... Det vore så kul att få till några bra bilder på mig, Linus och magen! Sen ska jag till barnmorskan på onsdag innan avslappningskursen. Får se om magen växt som den ska och att alla mina värden fortfarande är bra. Det är ju inte så lång tid kvar nu... Inte ens 5 v om han tittar ut när det är beräknant. Men är inställd på att det kan sätta igång redan om 3 v. Spännande att se när det blir! På torsdag är det dags för akupunktur igen och sedan är ju nästan denna veckan slut. Jag som trodde att jag skulle få tråkigt och bara gå hemma i 2 månader! Inte då!!! Har nästan lite för mycket inplanerat varje dag. Jag hade tänkt att fixa med fotoalbum och göra iordning allt vi filmat de senaste 2 åren, men dagarna och veckorna bara flyger iväg!

Idag har vi haft det sista kalaset för Linus. Skönt att ha det överstökat, men det har varit kul ändå! Idag var det Niclas släkt + grannarna som kom.
Han fick många bra presenter. Bl a detta...
En trehjuling!
Men gladast blev han nog för gitarren...
När vi trodde att han somnat för kvällen började det helt plötsligt att braka och låta väldigt från hans rum. Han kunde inte somna utan ville leka mera med sina nya saker. Han kom gående med leksakerna från sitt rum och var bara så söt! Vi vek oss av skratt:)
Men nu är jag helt slut, så tror att det är dags för sängen nu!

23 april 2011

Påskafton på Liseberg

Igår var det dags för kalas för Linus igen. Jag som fyllde år nyligen fick oxå lite presenter. Bl a hade jag önskat mig lite fina växter till balkongen. Svägerskan Emma är superduktig på sådant, så hon, brorsan och mamma kom hit med en massa plantor och fixade till mina krukor! Blev jättenöjd!!!
Idag däremot var det premiär för Liseberg! Årets varmaste dag har det nog varit oxå. Kände att jag måste ha ännu mera kläder för de sista veckorna med magen. De jag köpte häromdagen var alldeles för varma! Det får bli morgondagens projekt.
På Liseberg var det alldeles lagom med folk. Linus sov den första stunden och det var helt underbart att se hans reaktion när han vaknade!!! Han blev klarvaken på 1 sekund och slängde iväg napp och kanin och pekade och sa: titta, titta, titta, titta..... Rusade fram till kaninerna som han tjatat om sedan i höstas när Liseberg stängde. Sen blev han lite blyg , men vågade iallafall klappa lite på dem!
Lite åk blev det oxå. Ponnykarusellen, små grodorna och pariserhjulet fick han åka. I början var han vädigt reserverad men sen tyckte han att det var riktigt kul! Tyvärr blev vi superbesvikna. Man kan inte köpa något häfte med biljetter längre. Bara åkpass eller lösa biljetter. Dessutom måste man som medföljande förälder alltid betala. Förra året kostade t ex farfars bilar 17 kr. Men i år hamnar man på 40 kr för samma åk!!! Så små barn åker ju inte så himla mycket varje gång, så åkpass är ju inget alternativ. Nej, riktigt surt var det och vi kommer inte åka alls så mycket i år som vi skulle annars:(
Men som sagt, vädret var ju iallafall underbart!!!!!
När vi kom hem hade jag både ont i ryggen och var helt slut, så jag lade mig och vilade lite. Linus och Niclas satte sig och mös i soffan. Men sen ville Linus oxå lägga sig i sin säng! Har aldrig hänt förut. Han låg där i 15-20 min och bara vilade! Sen kom han till mig och kröp upp och myste! I LIKE!!

22 april 2011

Mammanmax leker frisör

Igår var ingen bra dag... Jag skulle mitt färga hår på morgonen, men på något sätt råkade även Linus få lite hårfärg i sitt hår! Jag slängde in honom i duschen och tvättade allt jag kunde. Men tyvärr fick han en svart fläck bak på huvudet, naturligtvis längst inne vid hårbotten oxå, så det är omöjligt att klippa bort:( Jag blev superdeppig och arg på mig själv... Resten av dagen var bara småstrulig, så den dagen skulle jag helst vilja stryka!

Idag har dock börjat bättre! Lekte lite frisör igen och Linus fick en välbehövlig klippning. Jag gillar när han har halvlångt, busigt hår, men tyvärr har han väldigt tunnt hår, så vid sidorna och framtill blir det helt stripigt. Men däremot i nacken är det ursött när det är längre! Jag måste ju dock klippa till fram och på sidorna och tar jag inte nacken oxå, får han ju världens hockeyfrilla, så det var bara att ta lite överallt...
Idag är det dags för kalas för Linus igen, denna gången kommer min släkt på besök. Så då var det till att baka lite tårtor igen! Linus vill naturligtvis hjälpa till!

20 april 2011

Fotografering av magen bokad!

På baby och barn mässan i helgen hade de en massa tävlingar man kunde vara med i. Men jag vinner aldrig sådant, plus att det var grymt mycket folk på mässan som oxå tävlar. Chansen att vinna är minimal. MEN jag vann en av tävlingarna! De fotade gravida och man kunde då tävla om en gravidfotografering i Kungsbacka på Studio CK. Inatt när jag låg klarvaken, surfade jag lite på facebook och såg då att vinnaren var utsedd och det var jag!!!! Nu i eftermiddags ringde studion till mig och vi bokade in fotografering på tisdag. Jag kunde även ta med Linus, vilket kan bli mysiga bilder:) Niclas fick oxå vara med men han jobbar, så jag och plutten får åka själva. Nu ska jag kolla lite på nätet för att få lite inspiration till vad man kan ta för bilder. Imorgon tänkte jag färga håret oxå, så att man slipper tråkig utväxt. Får göra vad jag kan för att piffa till mig!

Eftermiddagen har annars varit grymt mysig i solen!
Linus har nyligen lärt sig att hoppa!

Går på pottan!

Nästan varje gång vi ta av han blöjan nu, så säger han "tiss", och vill till pottan. Oftast kommer det "tiss" i pottan oxå och han blir så stolt:) Kul att han själv visar ett sådant intresse! Kanske kan sluta med blöjor nån dag i framtiden:)

På förskolan verkar han haft jättekul ute nu på förmiddagen! Tittade på en mask.
Nu ska jag ge mig iväg och hämta honom. Jag längtar jättemycket efter min lilla älskling!!!!

19 april 2011

Magen och fantastisk utveckling!

Den börjar bli ganska stor nu!
Linus gör som mamma, magen ska smörjas:)
Kanske lika bra att han ser till att magen är fin... Igår på lekplatsen åt ett annat barn glass. Linus ställer sig precis framför henne och tigger! Han får naturligtvis inte smaka, vad gör Linus då??? Jo, han drar upp tröjan och visar henne magen!!!!! Vi och hennes föräldrar bröt ihop av skratt:) Trodde han att han skulle få smaka om hon fick se hans fina mage eller?!?! Så sött!

Niclas sa till Linus att det var dags att borsta tänderna. Han springer in i sitt rum och försöker gömma sig....
Jag fick akupunktur idag på förmiddagen och på väg hem passade jag på att handla lite nya kläder på H&M. Nu när värmen har kommit har jag inte mycket att ta på mig. Det är ju ändå en månad kvar med magen och sen dröjer det ju ett bra tag innan jag kommer i normala kläder, så jag ska nog hinna använda dem en hel del.
Kortare byxor och tunna linnebyxor blir nog en bra bas!

Sen till dagens största händelse. Niclas kom in till Linus rum och precis då gjorde Linus en kullerbytta helt själv!!!!! Det kan inte vara många 2-åringar som kan...

18 april 2011

Dagiskillen!

Idag var det fantastiskt väder när vi skulle iväg till dagis. Så Linus fick ta sparkcykeln istället för vagnen när vi skulle iväg!
Det blev lite stopp längs vägen för att kasta lite sten. En av hans absoluta favoritintressen sedan lång tid tillbaka. Han tröttnar aldrig!!
Har tagit det väldigt lugnt idag annars. Haft ont i ryggen för mina foglossningar:( Men imorgon är det dags för akupunktur hos sjukgymnasten igen, så jag hoppas att det blir lite bättre!
Jag satt en stund på balkongen idag och solade och läste tidning, men det var inte länge jag stod ut. SÅ VARMT!! Men ändå underbart! Skulle vilja ha en liten trädgård bara, mycket härligare än en balkong!

Värmebölja = skilda sovrum

Herregud vilket värmeelement jag känner mig som!!!! Nu i slutet av graviditeten är jag supervarm, fast det är inte min omgivning. Jag vill öppna fönster överallt för att inte flyta bort, tyvärr resulterar det i att andra fryser. Ett exempel på detta är på natten. Jag öppnar balkongdörren, Niclas fryser och säger att han blir dunderförkyld och flyttar ut ur sovrummet... Ja, ja, det är ju inte lång tid kvar nu! Är nu i v 35 och idag är det bara 40 dagar kvar till beräknad födsel:)

17 april 2011

2-årskalas!!

När vi skulle ut och leka lite på förmiddagen fick Linus ett paket till. För några veckor sedan gick han fram till en tjej på lekplatsen, som hade en sparkcykel. Han fick åka lite på den och den snälla flickan drog Linus på den, så att han fick åka lite. Efter det vill han alltid fram till alla barn som har sparkcykel och blir besviken att inte han får åka. Men igår på Ica Maxi hittade vi en med fyra hjul och som var i lagom storlek för Linus!!! Han blev helt överlycklig:)

Sen var det in och äta och vila innan kalaset. På kalaset var det några av mina barndomsvänner med pojkvänner och barn. Tyvärr var det några som inte kunde komma, men så är det ju när man har små barn. Alltid några som blir sjuka.

Det var supertrevligt och Linus hade jättekul med Alice, som är ett halvår äldre och Nellie 1 år yngre. Yngst på kalaset var en liten kille på 4 v, så söt! Känns overkligt att vi snart kommer att ha en sådan liten plutt här hemma snart. Linus var väldigt intresserad av bebisen och ville vara med och titta och klappa på honom!
Sång och hurra för födelsedagsbarnet!

Efter kalaset var han helt slut och vi gick ut på en liten promenad i det underbara vädret! Hoppas det är här för att stanna.

Grattis Linus!!!

Vad händer?!? Linus var helt yrvaken när vi kom in till honom med paket och ballonger och sjöng och hurrade!

En uppskattad present och han börjar vakna till lite:)
En massa nytt lego att bygga med!
Nya favortileksaken? En brandstation!!!

16 april 2011

Förberedelse inför morgondagen


Linus sover och är helt ovetandes om vad som händer under tiden....
Allt förberett och klart för att fira 2-åringen imorgon när han vaknar!!!

Kl 1 inatt är det precis 2 år sedan allt satte igång. Kul att tänka tillbaka på:)

Svullo!!! :(

Linus har inte nån vidare musiksmak... Hans absoluta favvolåt för tillfället - Svullos "För fet för ett fuck". Hmmmmmm, får nog ta och vänja av honom från den... Sen att han dansar som en tok till den, efter att han tagit på sig mina trosor... Vart ska detta sluta:)

Sen byggde han sin egna klätterställning/rutchkana i morse. Han vill bara klättja, klättja, klättja just nu!

15 april 2011

Ännu en fullspäckad dag

Morgonen blev lite stressig idag, då Linus skulle på 2-årskoll till tandläkaren. Naturligtvis ville han inte ha frukost och inte ta på sig ytterkläder. Allt tog mycket längre tid än vanligt. Jag fick fixa en macka till honom och sätta honom i vagnen och rusa iväg. Sen blev det tandborstning i väntrummet istället, men det gick ju bra det oxå!

Kontrollen var väldigt kort och enkel. Lite information, salivprov och sedan fick han välja en tandborste och tandkräm. Han blev supernöjd!

Sen lämnade jag honom tidigare på dagis, eftersom vi blev klara så snabbt. Det var bra att han kom tidigt, för de ville fira hans 2-årsdag idag på fruktstunden. Han fick på sig en krona på huvudet och sen sjöng de för honom och han fick ballonger!

Jag drog iväg till baby o barn mässan och gick där ett tag, innan det var dags för ett möte angående avslappningskursen. Sen bar det iväg till mässan igen. Mycket kom med hem!!! Mest en massa prover och goodiebags!

Jag mötte upp Niclas och Linus när de var på väg hem från dagis. Linus har varit helt underbar hela eftermiddagen/kvällen! Som en liten solstråle!
Plockar ludd mellan tårna:)

Kvällsmys framför barnprogram.

Nu ligger han och sover gott och det är dags för mig att lägga mina supersvullna fötter i högläge och vänta på Niclas bror Anders, med sambo kommer ner 2 trappor till oss med mat!!! :)

14 april 2011

Mysig eftermiddag i solen

Vilket fantastiskt väder! Man blir helt full av energi.

Dagen har varit ganska fullspäckad. Linus gick nästan hela vägen till dagis! Han var helt överlycklig och när jag lämnade honom var han superglad! Därefter drog jag mig in till stan och min sjukgymnast. Där fick jag lite akupunktur för mina foglossningar. Det verkar som att det hjälper lite faktiskt. Sen tog jag en god lunch på stan och uträttade lite ärenden, innan jag begav mig mot Ikea och mötte upp Niclas. Vi har skaffat en ny spjälsäng till det nya lilla pyret som kommer snart, men saknade en madrass till sängen. Mysigt att pyssla med bebissaker igen och förbereda inför lillkillens ankomst. Det känns så mycket mer verkligt då.

Sedan var det hög tid att hämta på dagis. Idag tog Niclas hand om det, medan jag gjorde dagens avslappningsövning. När jag var klar med det möttes vi upp vid lekplatsen och hade en supermysig eftermiddag i solen!
Förra gången vi var på lekplatsen var det en större tjej som klättrade på sidan av rutchbanan, efter det vill Linus inte klättra på trappan längre, utan göra som stora tjejen! Han suger åt sig allt han ser nu och vill göra samma. Detta gör att att utvecklas något enormt. Kul att se!

Smörja magen

Linus älskar att vara med mig när jag sminkar mig och gör mig iordning på morgonen! Han vet vad precis allt i sminkväskan ska vara till och härmar mig:)

Nu när magen börjar bli rejält stor spänner det ordentligt i huden. Förra graviditeten lyckades jag klara mig från bristningar och smöjde mig ordentligt med body butter. Denna gången har jag inte varit lika noggrann och har börjat få lite bristningar på magan. Inte kul.... Så nu har jag laddat upp med mina favoritdofter. Kul att variera sig!