28 maj 2011

Storkok och vin tips

Idag är var det beräknad födsel, men tvivlar starkt på att det blir idag som bebben kommer ut. Börjar bli lite ont om tid...

Inatt fick jag sova gott! Underbart efter 3 sömnlösa nätter. Var iväg på lite undersökning på östra igår och fick värktabletter, men jag hade inte ont i magen alls inatt, så jag slapp att ta någon tablett. Hoppas natten blir lika bra!

Linus har haft fruktansvärda utbrott det senaste och blivit helt okontaktbar. Har kännts sådär att vi kanske måste iväg och få barnvakt, när inte ens vi kunnat trösta honom. Så igår kom hans farmor hit och är här hela helgen. Bra att han är van vid lite barnvakt om någont händer snart! Ända sedan hon kom har han varit ett stort solsken! Inte minsta lilla gnäll. Härligt:)
Musikstund med farmor.
Träning med pappa.
Lycklig som vanligt av glass:)
Flirtar lite!
Själv har jag gjort ett rejält storkok köttfärsås av 2,5 kg köttfärs! Gott att fylla frysen med färdiglagad mat!

Har ett bra tips om man får vin över. Fryser man in det i burkar, kan man lätt använda det i matlagning. Många fryser in i som istärningar, men vinet blir ungefär som sorbet, så det är väldigt lätt att få lagom mängd ändå!

26 maj 2011

Sova, sova, sova

Gick inget bra att sova inatt heller. Hade för ont i magen:( Får passa på att vila nu på dagen istället.
Linus förskola har oxå en blogg och igår hade de en massa bilder på olika ställen barnen hittar att vila på.
Härlig stil!
Mysa med kompisen:)
Imorse var Linus väldigt slö. Han gick t o m och la sig själv i sin säng. Söt! Men sen var han jättetrött hela förmiddagen och när jag lämnade honom på dagis var han jätteledsen och ville gå:( Lämningarna annars brukar vara lätta och han brukar springa iväg och leka direkt. Hoppas han fick energin tillbaka efter att jag gått. Annars kanske jag ska försöka hämta honom tidigare idag. Längtar efter min lilla plutt nu!!!!

25 maj 2011

Besök hos barnmorska idag

Alla värden var bra idag också. Bebisen växer som den ska och verkar trivas bra i magen. Tyvärr trivs inte jag lika bra med att han verkar vilja vara kvar där. Tycker att det kan sätta igång nu!!! Hade ytterligare en sömnlös natt inatt och har haft mycket konstiga känningar idag. Men har ju trott att det ska sätta igång så länge nu... Börjar bli lite deppigt:( Ja, ja, sätter det inte igång inatt hoppas jag iallafall att jag får sova gott!

Sen har nog Linus hamnat i någon utvecklingsfas eller nåt. Han får dille på allt möjlig och blir helt hysteriskt ledsen. Han är nästan omöjlig att få kontakt med när blir så ledsen. Det kan vara att han får för sig att han helt plötsligt ska ut, när det är läggdags. Han ger sig inte oavsett vad man gör... Eller att man inte får klä på honom, eller så får han för sig att han ska ha alla sina nappar samtidigt. Nu idag när han skulle få mat blev han hysterisk när Niclas drog upp hans ärmar. Det kan verkligen handla om vad som helst. Tycker så synd om honom, för när han äntligen lugnar sig är han helt slut. Stackarn... Blir lite orolig, med tanke på att jag och Niclas helt plötsligt kommer vara borta ett tag när det väl är dags för förlossning. Det känns som att han behöver ha oss nära just nu. Hoppas att det kommer gå bra...

Imorse bestämde han hårmodet för grabbarna i familjen:)
Diadem ska det tydligen vara!

22 maj 2011

Inte bara jag som längtar efter bebisen!

Nu känner jag mig sprickfärdig! Fick knappt sova nåt alls inatt. Hade fruktansvärt ont i magen. Men det var varken sammandragningar eller värkar. Vet inte vad det var, men ihållande smärta i magen. Hoppas verkligen att natten blir bättre. Känner att det är väldigt påfrestande nu på fysiskt och psykiskt. Det känns ju så ofta som att det är på g att sätta igång och oftast kan jag inte lämna lägenheten för att jag har så ont. Hade 2 dagar nu som jag inte kände så mycket och kunde röra mig lite. Så himla skönt! Men för det mesta känner jag mig bara instängd och extremt uttråkad:( Kan mest bara sitta och ligga och det är ju sådär kul...
Ganska stor magen nu... V 40 är jag inne i nu.
Detta är från vecka 39 när jag hade Linus i magen. Känns som att jag är lite mindre både om magen och i ansiktet denna gången...

Linus längtar ochså efter bebisen nu. Han leker mer och mer med dockor och är nyfiken på alla bebisar som han ser.
Bäddade ner dockan i en vagn och han körde omkring länge med den idag! Sen gick han till bebisens låda och hämtade blöjor. Sött:) Tror att han kommer tycka det är kul att hjälpa till när bebben är här!

21 maj 2011

Vilket härligt humör!

Linus har verkligen haft en toppendag idag, vilken livsglädje!!!
Fast det klart man är glad när man får en god glass!

Var ute på stan och minglade mitt i Göteborgsvarvet. Mysigt med en massa sol, massa folk och en go stämning i stan! På väg hem fick Linus öva lite på basket och volleyboll.
Det fatts bara en liten, liten bit tills han kan göra mål:)
Inte ens med MYCKET hjälp gick det...
Men han älskar verkligen allt vad sport heter! Undrar vad han kommer fastna för i framtiden?

19 maj 2011

Några foton från gravidfotograferingen

Tyvärr är kvaliten kass på de flesta. Jag väntar fortfarande på att få mina bilder och jag kommer inte att få dem på datorn, utan bara i ett vanligt album. Men Studio CK har lagt ut några av bilderna på sin blogg, så jag fick fota bilderna på datorn:)

Nu vet jag äntligen att akupunkturen jag fått för mina foglossningar verkligen hjälpt. Visste inte om det var det eller att jag slutat jobba som gjort att ryggen nästan blivit helt bra. Men var tvungen att avboka akupunkturen förra veckan och sedan igår har jag fått otroliga besvär igen! Jag kan knappt ta mig runt i lägenheten idag ens. Jag som vilat flera dagar nu och ville ut och hitta på något idag... Men kommer ju knappt till spårvagnen idag, så det blir till att sitta inne:( Men nästa vecka ska jag få akupunktur igen. Hoppas det hjälper direkt!

17 maj 2011

Väntar och väntar

Nu börjar det bli riktigt jobbigt att vänta på att bebisen ska komma. De senaste 3 veckorna har det känts som att det är på gång att starta, men inte... Nu de senaste dagarna har jag mått illa och varit fruktansvärt trött! Jag är uppe en stund på morgonen, lämnar Linus på dagis, hem och äter lite lunch. Sen är jag så trött att jag ligger och slappar/sover i några timmar, grejar lite, sen vilar lite till innan jag hämtar Linus. Ändå är jag helt slut resten av dagen!!! Jag har skrivit hur jag mådde vecka för vecka när jag var gravid med Linus och jag mådde ungefär likadant då, förutom illamåendet. Den gången startade det ju innan beräknad födsel, så jag hoppas verkligen att det är tecken på att det blir samma nu! För att gå så här i 3-4 veckor till känns deprimerande! Idag är det 11 dagar kvar till bf. Vill kunna hålla igång och leka med Linus, gå promenader och träna. Vill röra på mig och ha lite energi igen!!!!

Är iallafall otroligt glad för att det löst sig med boende framöver! Det är en stor sten som lättat från bröstet. Kan bara slappna av nu och se fram emot flytten! Längtar även mycket mer efter bebisen nu, sedan vi hittat huset. Har inte riktigt hittat glädjen över det på riktigt innan. Just tanken på 2 små barn i lägenhet, har inte varit speciellt lockande. Lägenheten ligger ju väldigt bra och är superfin, men med har aldrig känt att det passar för barn att växa upp i. Nu kommer allt bli så mycket lättare när vi får en liten trädgård, där barnen lätt kan komma ut och leka! Det behöver inte vara en utflykt så fort vi ska ut och alla uteleksaker är där de ska vara. Slippa släpa trehjuling, sandleksaker, bollar och annat in och ut. Ska bli underbart! Dessutom finns det ett badkar i huset och det ska bli kul att kunna bada med mina småttingar och syskonen kommer kunna bada tillsammans:)

Tidigare har jag kännt att denna sommaren kommer bli tuff och kännas instängd. Men nu när man vet att flytten blir till hösten känns det som att det inte spelar någon roll längre. Bara skönt att inte flytta nu när minstingen ska komma. Han hinner ju växa till sig lite innan flytten blir. Lättare att flytta med en 5 månaders än en nyfödd!

Undrar vem det är som kommer att titta ut... Ska bli så spännande. Kommer han vara lik Linus, eller se ut på ett helt annat sätt? Mörkhårig eller lintott som storebror? Hoppas att vi hittar ett mysigt namn som passar bra på honom! Det är ju så sjukt svårt med pojknamn! Linus namn kom jag ju på efter att han var född. Namnet hade inte ens kommit på tal innan!
Lilla trollungen!
Liten har blivit stor! Han ÄLSKAR att träna:)

Igår när jag skulle hämta honom på dagis gick han hand i hand med en kompis ute på gården. Var så mysigt att iakta dem innan han upptäckte mig! De gick omkrig såhär en bra stund - sött:)

14 maj 2011

Min Niclas -starkast i stan:)

Förra veckan tömde jag ju vår bokhylla, för att göra plats för syskonvagnen. Idag tänkte Niclas ta tag i det sista och bära ner den tomma Billy bokhyllan till förrådet. Han har ju inte tränat på en evighet, så han är väl inte så vältränad direkt, men han insåg ganska snart att hyllan var alldeles för tung. Han kunde inte ens rubba den 1 mm!!!!!!!! En Billy bokhylla:) Det tog flera timmar innan han insåg att vi skruvat fast den i väggen! Kul:)
Ett litet besök på Liseberg idag igen. Inte bara vi som klagat över de nya extremt mycket högre priserna i år, så nu har de ändrat tillbaka, så att medföljande vuxen inte behöver biljett på några av attraktionerna för de minsta! Så nu fick Linus åka farfars bilar:)

Nu sover han som en stock och har en ganska skön sovstil! Ballerina:)

Till sist - HEJA SAADE!!!!

13 maj 2011

Har blivit med hus!!!!

I november flyttar vi in i ett underbart hus i Mölnlycke. Har letat hus där länge och nu har vi äntligen hittat ett superbra och som dessutom ligger i ett urmysigt område! Blandning mellan fristående villor och radhus, ganska nytt och väldigt fräscht. Några hundra meter till en badsjö och skog. Sen är det nära både skolor, dagis, buss och affär! Kan det bli mycket bättre! Dessutom väntar närmsta grannen tvillingar som är beräknade till vilken dag som helst. Den andra grannen har en 3-åring + att det finns en hel drös till i närmsta området! Kul med fler småttingar i samma ålder!
Härlig altan med sol större delen av dagen och långt in på kvällen!
Lekvänlig trädgård!
Vardagrum med kamin!
Stort sovrum med utgång till en rejäl och mysig balkong!

11 maj 2011

Fixat lite

Fixat sommarfina naglar. Älskar denna diskret oranga färg. Känns väldigt somrigt:)
Sen blev jag klar med album nr 9!!! Gott att bli klar med annu ett:)

Linus verkar haft en toppendag på dagis igår...
Minifotbollsmatch.
Kompisarna cylkar ihop.
Hopp!!!

10 maj 2011

För högt sockervärde:( Frossar i glass!!

Var hos barnmorskan igår och alla värden var bra förutom sockret... Kan bero på mitt sjuka sug den senaste 1,5 veckan kanske. Har varit helt omöjligt att stå emot sötsaker. Men nu MÅSTE jag skärpa mig! Tur för mig att jag hittade denna underbara yoghurtglassen på 7eleven. Inget socker och tydligen fettsnål. Inte lika god som en vanlig mjukglass, men mycket isigare vilket passar perfekt sådana här varma dagar:) I LIKE

8 maj 2011

Inte bara solen som strålar!

Napp och kanin gör att Linus hamnar i trans på nolltid!
Pigg och superglad! Nästa bild togs 30 sekunder senare...
Helt sjukt! Så här blir han alltid! Behövs ingen tid att varva ner innan läggning. Kan busa och hålla igång så att Linus gapskrattar, så tar man fram napp och kanin, sen är det bara att lägga honom!

Eftermiddagen tillbringades först en stund på lekplatsen, sen fick vi ett infall och drog till Liseberg. När Linus såg vart vi skulle skrattade han högt. Han älskar verkligen det stället! Idag vågade han t o m krama en kanin:)
Solstråle!!!
Väldigt läskigt med små grodorna idag... Han ville gå av. Men när det var över sa han - mer, mer, mer!
Han ville inte sova i sin säng inatt... Hittade ett nytt sovställe. Jag är tacksam att han snart insåg att det inte var någon jättebra idé:)

Imorgon är det dags för lite extra avslappning på förmiddagen, sen blir det till att jaga sandaler till Linus. Sjukt svårt att hitta! Har provat massor, men det är inga som sitter bra på honom. Någon som har något bra tips? De ska inte vara för täckta och klumpiga. Då kan han lika gärna ha vanliga skor. Sen leker han ju otoligt mycket i sand och är de för täckta kommer det ju bara in en massa sand, sen stannar det ju kvar där... Förra året hade han havaianas flip-flop med rem bak. Funkade super. Åhléns hade, men det var otoligt utplockat. Finns de någon annastans?


Sen ska jag till barnmorskan på eftermiddagen! Alltid lika kul att se hur magen växer och att allt verkar bra. Känningarna har avtagit lite, men varje dag finns det ändå perioder då det känns som att det sätter igång! Har egentligen ingen brådska, men jobbigt att inte kunna gå... Längtar enormt till att ut och gå promenader och att komma tillbaka till gymmet och köra för fullt på roliga pass!