30 juni 2011

Stylat vs ostylat

PUST!!! Nu har vi äntligen haft våra visningar av lägenheten. Massa tid har gått åt till att styla och fixa till lägenheten inför både fotografering och visningar. Inte helt lätt när man har en 2-åring som drar fram saker i samma takt som man städar. Dessutom har vi fått ställa ner de flesta av hans saker i förrådet. Sen ska ju lägenheten vara fint städad och speglar och fönster vara hyfsat rena. Inte heller lätt med Linus hemma, som är på allt med sina små händer! Så i 2 dagar har jag och barnen hållt oss borta från hemmet så mycket som möjligt.
Igår var ju en fantastiskt fin dag och allt var städat och fint, så vi åkte iväg till Tjolöholms slott och solade och badade. Underbart härligt!
Mysigt!
Linus fick en klassisk sommarleksak - succé!!
Bebben gömmer sig:)
SÅÅÅ mysigt!

Efter en fantastisk dag ute vid havet var det dags för att åka hemåt för en sista visning.
Stylat igår...
Ett ostylat hem att leva i...
Stylat igår...
Idag...
Linus stylade rum...
Ett lite rörigare barnrum med en plottrig, superkul bilmatta:)

Nu har vi burit upp alla våra sker igen och Niclas har varit iväg och lämnat tillbaka en massa inredning som vi köpt till stylingen. Det mesta fick lämnas tillbaka, men endel behöll vi, för det kommer vara perfekt för huset sen! Nu håller vi tummarna för att vi får sålt lägenheten oxå, så att vi slipper fler visningar till hösten!!!

27 juni 2011

Låååångt sommarlov för Ninni

I onsdags var sista dagen på dagis för Linus för denna terminen. Nu har han ett långt sommaruppehåll. Niclas har ju semester ända till mitten av augusti, så då får ju inte Linus vara där. Det kommer nog bli konstigt för honom i augusti att helt plötsligt bli lämnad där igen. Antar att det blir lite inskolning igen då.
När vi skulle gå hem, tyckte han att jag var kvar och pratade för länge, så han tog vagnen själv och gick hemåt:)

Linus behöver ha lite andra barn runt sig, så nu under sommaren får han hänga med till sats när Niclas tränar. Så får han leka på minisats. Nu är det dock väldigt längesedan han var där, så det var svårt att lämna honom idag. Men när han hittade klackskor och ballerinakjol blev han så nöjd och glad att jag kunde lämna honom!! När Niclas sen skulle hämta honom ville han inte därifrån.
Vi gick sedan en stund på stan allihop. Vi åt lunch på mitt favvoställe i stan - Sunwall. Buffé med thai, kinesiskt och sushi, supergott!! Linus åt med pinnar för första gågnen:)

Han utvecklas och pratar jättemycket nu. Härmar allt vi säger! Kul!! Men kallar sig fortfarande för Ninni. Vägrar säga Linus, fast han kan säga Li och nus, var för sig!! Det där med att bestämma namn till bebisen kanske inte är så viktigt. Han kanske oxå väljer att kalla sig något helt annat...

Linus blir även mer och mer intresserad av bebisen. Går fram till honom lite då och då och klappar och kramar honom. Han vill gärna hålla honom och hjälpa till med nappen och han är ledsen. Har inte märkt någon större svartsjuka än. Hoppas vi slipper det!

26 juni 2011

Första leendet:)

Äntligen var det dags för första leendet från lillen! Ett rejält sådant oxå. Underbart att äntligen få lite kontakt. Han log riktigt ordentligt till mig några gånger, även till Niclas fick ett stort smil:)
Har inte fångat leendet på bild än, men här är en annan skön bild. Tänk vad otroligt stort bebisars huvuden är i jämförelse med resten av kroppen!!!

Nu har lillen även upptäckt mobilen ovanför hans säng och ligger ofta och tittar på den med stooora ögon och försöker få händerna dit. Svårt att lista ut hur man ska få kroppen att lyda bara... Så sött när han ligger och koncentrerar sig på att försöka nå de roliga djuren:)

25 juni 2011

Midsommar

Vi hade inte planerat något speciellt för midsommar i år, utan ville bara ta det som det kom och ha det ganska lugnt. Vi har ju haft så mycket nu de senaste veckorna och behöver verkligen bara vara ett tag!

Men lite enkel god midsommarlunch fick vi ihop.
Tog med trötter till slottskogen på eftermiddagen för lite dans runt midsommarstången.
Större delen av tiden var han trött och blyg och ville bara vara i famnen. Men mot slutet så kom han igång och dansade! Tyckte det var jättekul.
Godingen piggnade till efter låååång tid.


Sen gick vi upp till djuren. Linus tjatade mest om hästarna. De andra djuren brydde han sig inte så mycket om. Men han matade alla med gräs och sa - tack tack, tack tack, hela tiden:)
Sötaste ekorren!
STOOOOOR pinne! Pappa hålla den:)

22 juni 2011

Spårvagnskrock

Det var denna stora lastbil som spårvagnen krockade med.
Föraren klarade sig precis! Hela hans hytt blev totalförstörd, så han hade enorm tur!

Jag stod precis bakom förarhytten med barnvagnen. Tyvärr såg jag inte vad som hände. Jag stod med ryggen mot och pratade med Linus, när det brakade till. Det var ingen krock där det blev bom stopp, utan lastbilen körde nog längs med spårvagnen. Det skakade och lät väldigt och kändes som att vi skulle spåra ur. Sen stannade vi efter ett tag. Mitt fulla fokus blev direkt Linus, som såg helt vettskrämd ut. Så jag försökte direkt avdramatisera och lugna, fast jag inte hade en aning om vad som hände!

När vi väl stannat, fick jag direkt se den totalförstörda förarhytten! Då först förstod jag hur kraftig krocken varit och hur illa det kunde gått. Framförallt för föraren, men även för oss.

Sen dröjde det inte länge inna det kom en massa brandbilar, ambulanser och polisbilar, till Linus förtjusning!

20 juni 2011

3 veckor har gått, 10 kg till ska bort!

Sådär ja, dags att börja gå ut på lite promenader, så att kroppen någon gång ska återgå till det normala. Tyvärr får jag köra igång väldigt försiktigt. Men jag kan iallafall ut och gå nu!!! Är så lycklig:) Det var ju en hel evighet sedan. Det enda som inte känns så bra nu är svanken. Tror att det beror på att jag inte har så mycket magmuskler kvar. Det känns som att jag behöver mer magstöd för att inte få ont i ryggen när jag är ute och går.

Vet inte riktigt när man kan köra igång med magträning. Men när jag kollade runt på nätet, så verkar det som att man ska vänta ca 2 månader innan det är ok. Det går ju även att känna på magen om musklerna gått ihop tillräckligt, men jag vet inte hur jag ska kolla det...

I vilket fall som helst är det nog bra och mjukstarta! Det känns väldigt segt att bli av med vikt nu, men jag vet ju hur det var sist. Tyckte det tog jättelång tid, men efter ca 4 månader utan träning (förutom lite promenader) så var gravidkilona borta. Det är ju inte hela världen. Men längtar efter att kunna komma tillbaka till mina favoritpass på gymmet och känna att jag får tillbaka muskler i kroppen!!
Passade på att sova när bebben sov mitt på dagen!
Sagostund och mys är nattningsrutinen:)
Köpte jordgubbar när jag var ute och gick. De var väldigt billiga... Tydligen var kvaliten därefter. Blev mycket som fick åka direkt i soporna, men det blev ändå en hel del kvar! Gott var det:)

Utflyktshelg

Eftersom vi inte haft så mycket tid med Linus under veckan som varit, så satsade vi på att göra helgen så mysig som möjligt för honom. Tyvärr har han varit helt omöjlig!!! Bara velat ha napp och kanin. Gnällt och gnällt och gnällt. Vissa stunder har varit bra, men i stort sett har det varit en superjobbig helg:( Fast det är väl inte konstigt att han reagerar. Precis fått syskon, vi har flängt runt och inte haft så mycket tid, plus att han nog har en släng av 2-årstrots. Det känns som att han vill bestämma för bestämmandets skull. Hoppas det blir bättre ju mer tid vi har med honom nu!
I lördags åkte vi till Nolhaga i Alingsås. Där har de en stor härlig lekplats och sen en massa djur. Getter, får och grisar som man får klappa. Linus tyckte det var jätte, jättekul! Tyvärr började det regna efter ett tag och vi hade inga regnkläder med oss. Så vi kunde inte leka något på lekplatsen, utan åkte hemåt.
Medan Linus klappade djuren, sov bebben i min famn.
Igår var vi i Kinna och hälsade bl a på min mormor. Ett besök som uppskattades mycket:)
Linus höll igång.

Linbanan var succé!
Lillplutten och gammelmormor.

18 juni 2011

Veckan som gått

Eftersom jag haft fullt upp hela veckan, har inläggen här prioriterats bort. Jag har ju detta som en dagbok för att komma ihåg allt som händer i vardagen nu när man har 2 barn! Så här blir lite plock av vad som hänt den senaste tiden, förutom allt som haft med lägenheten att göra.
Liten sötis.
Linus känns plötsligt jättestor! Dessutom är han jättetung, vilket jag inte tyckt innan. Konstigt vad det kan ändras bara för att man får en bebis...
Fast bebisen har lagt på sig rejält det sista. Han är som en liten budda! Han äter och sover massor. Linus var vaken mycket mer när han var nyfödd.
Små, små fossingar.
Syskonen "leker" lite.
Klart lillebror ska få köra bil!
Mys, mys, mys:)
Igår var Linus frisk igen och kunde gå till dagis och leka med alla sina kompisar!! Han trivs superbra! Tyvärr är sista dagen på tisdag, sen blir det ett låååångt sommaruppehåll på 2 månader.
Förra helgen var min bror med familj här. Agnes och Elsa fick lite glass att svalka sig med!

Linus och kusin Agnes hade tokskoj och busade!
På söndagen var vi en tur till Kungsbacka och hälsade på hos våra fd grannar och Linus bästa kompis Carl-Johan.
Mormor på besök dagarna innan bebben föddes.