31 augusti 2011

LION 3 månader:)

Idag är det 3 månader sedan min älskling Lion föddes! Igår var vi på bvc och han fick sina första sprutor. Han skrek bara lite, sen var allt som vanligt igen. Däremot på kvällen, märktes det att han hade ont. Han skrek mycket och sov mer än normalt, men idag hade det gått över:)

Vi mätte och vägde honom oxå. Nu väger han ca 6,5 kg och är 63 cm lång. Jämförde med hur stor Linus var vid 3 månader och det skilde endast 50g!!! Så lika!

Lion 3 månader...


Linus ca 3,5 månad. Tycker att de är olika men samtidigt väldigt syskonlika! Spännande att se hur de kommer se ut när de blir större:)

Hur är livet då, för en 3 månader gammal Lion... Han somnar någon gång runt 19-20 på kvällen. Sen vill han oftast ha mat runt 00-01 och 04-05. Därefter sover han till omkring 7, då han äter lite igen och är vaken cirkus 1 timma. Under dagen är det lite hipp som happ med att vara vaken och att sova, men mat vill han ha ungefär var 3:de timma.

Han älskar att ligga i sitt babygym och boxa på leksakerna som hänger. Nu börjar han även att kunna greppa dem. Men däremot hatar han fortfarande att ligga på mage. Sen är han otroligt social!!! Pratar och pratar och pratar:) Undrar vem han fått det ifrån, haha! Han älskar när man pratar och sjunger för honom.

29 augusti 2011

Träningspremiär!!!

Idag var det äntligen dags för första träningspasset på lääääänge. Körde igång lite lätt med Body Pump och kroppen kändes ganska bra:) Hoppas att jag bara får ont av träningsvärk imorgon och inte ont av foglossningar.


Dessutom var det premiär för Lion på Mini-SATS. Han var hur lugn och nöjd som helst och hade med sig en stolt storebror!!!



Mini-SATS är underbart bra med bl a ett jättestort bollhav och kul hinderbana:)

28 augusti 2011

Linus på sitt första danspass:)

Idag var det prova-på-dag på SATS för barn. Äntligen fanns det något som även en liten 2-åring kunde vara med på. Ett danspass för 2-3-åringar. Vi visste inte om det skulle bli fullt, så vi var där i god tid. Men det blev jobbigt för Linus att vänta. Han ville in och träna med en gång. Han var jätteivrig!!!



Tyvärr är han lite blyg och försiktig när han provar nya saker, så det var inte förrän i slutet som han kom igång och dansade omkring. När det sen är slut, vill han ju naturligtvis dansa mer! Som tur var hade de ett likadant pass direkt efter och det var gott om plats. Så han kom igång bra och hade jättekul!!!

Direkt efter SATS, gick vi upp till Guldheden för dop. Det var min kompis Gunilla som döpte sin lilla goding, Hugo. Nästan alla mina barndomsvänner var där med sina respektive och barn. Alltid lika kul att ses! Vi börjar få en hel kull med barn nu! Skoj att alla vi fått barn hyfsat samtidigt. Första barnen kom ju först -07. Perfekt att alla barnen är ganska jämngamla:)

Linus tyckte det var jättekul att vara med. Han har nämligen fått dille på kyrkor! Hör han en kyrka ringa, så ska han absolut dit och går vi förbi en kyrka vill han in. Blir både arg och ledsen om vi inte gör det. Hmmmm, undrar om detta är något som lägger sig snart. Vi är ju inte direkt världens mest religösa familj. Jag är inte med i svenska kyrkan och han är ju inte ens döpt:) Men vem vet, han väljer ju själv vad han vill tro på!


I torsdags kväll drog vi bort tejpen på Lion. Trodde att han skulle bli jätteledsen när vi tog bort den, men han reagerade knappt. Däremot var han återigen sned i ryggen morgonen efter. Så när vi kom till sjukgymnasten fick han ny tejp. Den hjälper verkligen jättemycket! Tycker bara det är så skumt att lite tejp på huden kan få musklerna att slappna av...

Annars i helgen har jag fortsatt att shoppa lite kläder och sen var mamma, Jan här och hälsade på med Agnes och Elsa.


Niclas trött och Linus sysselsätter sig själv genom att lägga lite saker på pappas rygg för att sedan sätta sig och läsa Amelia:)


Första gången med egen kundvagn. JÄTTESTOLT och ville lägga ner allt möjligt i den. Men det blev mest en massa onyttigheter...

25 augusti 2011

De senaste dagarna

Jag har varit en hel del på stan och shoppat i veckan. Hittat lite som jag gillar, men en del får jag lämna tillbaka någon dag. Dessutom har jag bara hunnit med och plöja igenom H&M och Gina Tricot, så det får bli mer handlig en annan dag. Sen behöver ju de små killarna lite nya kläder oxå. Men det tar sin lilla tid att gå på stan med en liten bebis som inte blir så glad när vagnen står still och som vill ammas ibland. Dessutom är det många butiker som spelar för hög musik för en bebis, så de får jag ta någon gång när jag är själv. Förstår verkligen inte varför musiken behöver vara så himla hög! Musik är ju skönt när man shoppar, men som sagt behöver det ju inte vara så högt så att man inte ens kan gå in! Det måste ju vara många mammor med små och sovande barn som vill handla på dagarna, eller hur!?!?

Detta är lite av det jag fick tag på...

Gosig tröja från H&M


Likadana toppar från Gina Tricot i olika färger. Trivs bra i denna modellen, så det är lika bra att passa på när jag väl hittar!

Imorgon är det dags för Lion att träffa sjukgymnasten igen. Tycker han har blivit mycket bättre i ryggen sedan vi tejpade honom. Men än är han inte helt bra. Får se vad hon säger! Ska ta bort tejpen ikväll. Hoppas att han inte blir för ledsen. Det är ju trots allt halva ryggen som är tejpad...

23 augusti 2011

Har du en bebis i magen?

Alla överflödiga kilon sitter runt magen och jag tycker själv att jag ser lite smågravid ut. Igår när vi var ute på gården och lekte, kom det fram en liten tjej och frågade om jag hade en bebis i magen. Nej, svarade jag. Jag har en lite bebis som ligger i vagnen där borta. Jaha.....fast det ser ut som att du har en bebis i magen! Så, då var det konstaterat. Inte bara jag som tycker att jag ser tjock ut:)

MEN, jag provade mina vanliga byxor idag och kom i dem!!! Visst, de sitter lite för hårt i midjan, men jag kan ha dem. Ojojoj vad min garderob plötsligt blev mycket större. Nu har jag en helt annan valmöjlighet med kläder:) Jag behöver dock en massa nya toppar och tröjor, men det blir så mycket lättare att hitta nu när jag kan ha annat än bara svarta leggings! Hade en dag på stan idag och hittade lite grand. Sen var det dags för hämtningen av Linus, så jag får fortsätta shoppingen imorgon igen.


Den här plutten mötte oss vid dörren på dagis. Linus skulle gå ut och handla!!!


Idag fick Linus sina första kallingar. Han känner ju tydligt när han behöver gå på pottan när han är utan blöja, så nu tar vi det ett steg längre och hoppas att han kan bli blöjfri snart! Det finns en massa böcker om barn som går på pottan, som vi lånat på biblioteket. Linus blir otroligt inspirerad av dessa och tar efter det han läser om:)



Igår var det totalt kaos. Måndagar har sedan Niclas börjat jobba varit otroligt jobbiga. Förra veckan fick ju Linus ett totalutbrott och blev tokledsen. Denna veckan tog jag med barner till öppna förskolan och lekte och hade kul. Tyckte han skulle bli lite tacksam...men inte då:( Visst, han hade det kul när vi var där, men när vi skulle därifrån började det. Han var hysterisk och nästan okontaktbar i ca 1 timma!!! Pust, jag var helt slut när vi kom hem och Linus var helt röd runt ögonen och hes resten av dagen. Jobbigt för oss båda:( Hoppas att det bara är för att han är ovan vid att det bara är jag som är hemma med båda barnen på dagarna.


Lugnet före stormen....


21 augusti 2011

Snällhet kostar så lite, men betyder så mycket:)

Igår var jag ute på en härlig promenad. Blev överraskad och väldigt glad när jag gick förbi detta utanför ett hus på Danska vägen...
Någon som har alldeles för mycket äpplen och istället för att bara låta dem ligga och ruttna på tomten han man ansträngt sig lite extra och ställt ut dem i en låda. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Inte så mycket för äpplenas skull, utan för att det är kul med lite extra snällhet i vardagen. Många som gick förbi lyste upp och blev nog som jag lite extra glada:)

20 augusti 2011

Lion har blivit tejpad

Var hos sjukgymnasten igår med Lion. Hon konstaterade att han är stel och sned i nacken på vänster sida. Sen är han ju helt böjd i ryggen, fast åt höger. Det var tydligen ovanligt att det är spännt på olika sidor. Han har nog legat rikitgt trångt och konstigt i magen...

Hon tejpade Lion´s rygg, där han är spänd. Tydligen kan detta få musklerna på den sidan att slappna av. Sen är det viktigt att han så mycket som möjligt ligger på vänster sida. Dels för att sträcka ut både rygg och nacke. Men även för att han legat för mycket åt andra hållet, så att huvudet blivit lite plattare på ena sidan. Sen visste hon inte säkert om det bara är musklerna som gör att han är sned. Vi ska ju även träffa en barnortoped som ska kolla på honom. Hon trodde även att det skulle vara bra att röntka honom. Fortsättning följer....

Lion med sin tejpade rygg liggandes i sin specialkudde. Den hindrar honom från att falla över på mage och rygg. Fyndade den igår på Jollyroom.se. Beställde den hemma vid datorn och åkte sedan och hämdade ut den. Supersmidigt och billigt, I like:)

19 augusti 2011

11 v har gått och 6 kg ska bort!

Jag fortsätter med mitt mål att var 4:e vecka gått ner ytterligare minst 2 kg. Det funkar! Fortsätter att minska 0,5 kg i veckan. Tycker att det är skittråkigt att det går så långsamt, men underbart skönt att det stadigt går neråt. Jag lever ju trots allt precis som vanligt och äter precis det jag känner för. Hade jag hållt igen med maten för att gå ner vet jag att jag lagt på mig snabbt igen. För jag klarar inte av att köra någon speciell diet eller så...

Träning går det ju också trögt med. Ibland funkar det utmärkt att vara ute och gå utan att jag får minsta ont någonstans. Men så rätt som det är så får jag ont och är tvungen att ta det lugnt igen... Var hos farbror doktorn häromdagen för att jag har vansinnigt ont i en tå ibland när jag är ute och går. Man vet aldrig när det kommer, men när det gör det kan jag inte gå normalt utan är tvungen att halta:( Vad sa doktorn då???? Jo, troligtvis har tån med graviditeten att göra! Jag hade ju svåra foglossningar under graviditeten och är fortfarande inte helt bra i ryggen. Men tydligen blir alla brosk i kroppen uppluckrade. Foglossningar i stortån!?!?! Är det möjligt, hahahaha. Min kropp är konstig den. Men tydligen är det väldigt viktigt att jag lyssnar på den och stuntar i att gå när jag har ont. Annars kan det tydligen bli kroniskt. SUCK!



Var hos sjukgymnasten igår och hörde mig för hur jag kan komma igång med träningen igen. Bodypump verkar funka, bara jag tar det lugnt med vikterna och skippar utfallen. Tjohooo, ska börja träna på SATS igen om ca 1 vecka. Hoppas att det kommer gå bra! Ska nog testa spinning för första gången också. Det verkar vara något som alla rekomenderar. Fast jag längtar sjukt mycket till mina älsklingspass - Shape med Anna Sjöberg och Crosstraining med Michael Hansson! 2 helt grymma pass med underbara instruktörer:)


Idag är det dags för Lion att besöka sjukgymnasten. Får se vad hon säger om hans sneda rygg. Håller tummarna för att det inte är något allvarligt, utan att han ska räta ut sig! Vi jobbar ju lite med honom här hemma. Det är ju bra om han tränar upp sina ryggmuskler genom att ligga på magen och lyfta huvudet.


Linus har nu gått hela 3 dagar på dagis. Vad händer då? Jo, förkylningen kom till honom som ett brev på posten. Dessa dagisbaciller... Han är så ynklig idag mitt lilla pyre. Så han får mysa och se på film så mycket han vill!

17 augusti 2011

STOR!!

Igår var första dagen efter sommaren på dagis för Linus. Inga som helst problem. Han sa inte ens hej då till mig! Han stormtrivs och det är hur skönt som helst!
Men vad stor han har blivit min lilla plutt!!! Det ser ju ut som att han växt en halvmeter under sommaren ju...

16 augusti 2011

Går något sönder är det bara att köpa nytt....

Hur förklarar man för en 2-åring att det är livsfarligt om lillebror ramlar i golvet?? Han förstår ju bara att man får ont om man ramlar och slår sig och att det snart går över.

Igår låg Lion på sängen och Linus satt brevid. Han började då putta hårt på Lion och jag undrade vad han höll på med! Till svar fick jag att Linus tänkte putta ner bebisen från sängen, så att han skulle ramla i golvet... Jag kunde ju inte bara säga att han skulle få jätteont då och att förklara att han kan slå ihjäl sig går ju inte heller. Linus har ju ingen aning om liv och död precis... Jag sa då att lillebror kan slå sig så hårt att han går sönder. Fick då ett mycket kvickt svar tillbaka - köpa ny bebis! Som den självklaraste saken i världen:)

Så söta spretande fossingar:)

15 augusti 2011

Tjohoooo!!!


Eftermiddagen har till skillnad från förmiddagen varit helt underbar! Jag tog med mig barnen bort till Olskroken och en lekplats där. Linus hade superkul och hängde och svängde i rutchkanan, medan Lion hade det gottigt hängandes på mammas mage:)

Första dagen helt ensam med 2 barn

Så var dagen här. Niclas låååånga semester är över och han började jobba idag. Linus får ju numera bara gå på dagis tis-tors 9-14. Så idag är första dagen då jag på riktigt får känna på att vara 2-barnsmamma! Hur har det gått hittills då?? Nja, totalt kaos på förmiddagen:(

Han var otroligt bestämd med att jag skulle ha på mig dessa skor när vi skulle ut på gården och leka! Själv är han klädd för regnvädret som var!

Han bröt ihop totalt då jag förklarade att jag inte skulle ha högklackat när vi skulle ut och leka i regnet!

Väl ute fick han cykla, plocka stenar och plaska i vattenpölar. Men efter ett tag var jag tvungen att gå in på toaletten, och det snabbt:) Plus att Lion skrek som en tok och var jättehungrig! Han har ju inte fått några direkt rutiner än, så det är svårt att veta när han vill äta. Normalt sett kan jag ju amma ute, men idag regnade det ju och som sagt var jag ändå tvungen att skynda mig in.

Ville Linus följa med då??? Absolut inte!!! Fick först köra barnvagen till dörren, sen hämta Linus och hans cyklar. Linus fick jag bära under armen medan han skrek och sprattlade. I vagnen låg Lion och storgrät. Något stressande:) Kom tillsist in med alla barn och allt pick och pack.

När jag sedan satt och ammade var Linus i upplösningstillstånd. Försökte både nypa och bita mig i armen av ilska och frustration. Där låg Lion i godan ro och åt och för mig var det ju bara att vackert vänta på att han hade ätit färdigt. Har nog aldrig sett Linus så ledsen någonsin... Vad otroligt maktlös jag kände mig.

Linus kom till mig gång på gång och bad om att få napp och kanin och tårarna och snoret rann i ansiktet. Men jag kunde tyvärr inte hjälpa honom. När han sen gråtandes ber om att få mysa med mamma, då värker det i mammahjärtat och jag kände mig som en värdelös morsa som inte kunde trösta mitt barn:(

När Lion väl var färdigammad kunde jag äntligen ta hand om Linus som vid det här laget var helt utmattad. Han fick sina snuttesaker och vi kröp upp i soffan och mös och läste en massa böcker!

Nu sover de båda så sött och jag får dagens vilostund!! Underbart:) Hoppas bara att eftermiddagen blir lite lugnare!!!!


Igår läste Linus bok för Lion. Ibland är det riktigt lugnt och mysigt hemma hos fam. Söderberg Max!

13 augusti 2011

Härlig fantasi

Linus är värdelös på att leka själv. Men vi får väl skylla oss själva endel. Speciellt Niclas som leker nonstop med honom. Vi har nu försökt få honom att mer och mer sysselsätta sig själv och använda sin fantasi! Det är otroligt svårt, men ibland går det.

Fast imorse när vi satt vid köksbordet hörde vi Linus hålla på med något i hallen... Vi undrade vad han höll på med.
Han hade tagit på sig sina skor och ville gå ut. Han förklarade att hans tand var sönder och att han skulle gå till tandläkaren!!! Mamma, låsa upp dörren! Ninni gå tandläkaren, tanden sönder:)

SÅ GULLIGT!!!



Vi gjorde något trevligare istället och gick ner till ån och matade änderna!


Igår var vi på Liseberg och Linus fick prova RABALDER för första gången. Jag trodde han skulle tycka det var för läskigt och bli rädd, men Niclas ville så gärna. Det gick bra och Linus ville åka igen:) Skönt att han inte blev helt avskräckt. Det kan ju sitta i flera år om det vill sig illa.

På kvällen blev det mys och läsning in knät på Emelie!

12 augusti 2011

100 kg utemöbler

Vi har hittat ett ställe vi kan förvara bordet på. Inte det bästa, men på balkongen får det bo tills vi flyttar. Problemet var bara att få hem det. När Niclas skulle åka för att köpa det upptäckte han att det vägde 94 kg!!!!!!! Stolarna däremot vägde ingenting. När vi väl fick hem bordet upptäckte vi varför det var så tungt...
.... bordet var gjort av sten. Visst vi tycket det verkade rubust och hållbart när vi tittade på det, men vi hade ingen aning om vad det vägde och att det var gjort i sten. Men tror vi fått tag på ett ordentligt hållbart bord med plats för 6 - 12 personer:) I LIKE

Vattenkrig!!!

Igår var vi i Kungsbacka och hälsade på våra fd grannar och Linus bästa kompis Carl-Johan (eller Kojan som Linus säger).
BUS i blicken! Första gången Linus leker med vattenpistol.
Alla flyr år varsitt håll!
Carl-Johan ligger risigt till...
Lion, Lovisa och jag höll oss på avstånd:)

Ungarna lekte massor och hade hur kul som helst. Men när kl närmade sig 18, tog Linus på sig sin keps och sa - åka hem. Då var han supertrött och ville sluta att leka och åka hem för att sova. Så det var bara för oss att bege oss hemåt! Härligt att han berättar så tydligt att han var trött!!!


Syskonmys på morgonen:)

10 augusti 2011

Blogg

Jag vet inte vad ni tycker, men jag läser nästan bara bloggar skrivna av folk som jag känner eller någon känd person. Tycker bara att det är intressant att läsa om någon som jag vet vem det är. Min blogg t ex är nog fullkomligt ointressant för de som inte känner mig.

Men nu har jag hittat en blogg med en tjej som jag inte visste vem hon var och inte hade någon annan anknytning till, mer än att hon också kommer från Kinna. Hittade hennes blogg av en slump, då jag satt och slötittade lite bland bloggarna på Amelia. Detta är den enda bloggen jag läser som är skriven av en för mig okänd person. MEN den har direkt blivit min absoluta favorit! Rekomenderar den verkligen! Klicka här   eller i min blogglista på Emeli Emanuelson.

9 augusti 2011

Lion och hjälp

Igår var vi på bvc med Lion igen. Denna gången hos en läkare. Vi har inte riktigt kommit ifrån att oroa oss för att han är så sned. Känns inte helt bra. Så vi tyckte det var bäst att kolla upp det mer ordentligt.

Först tyckte inte läkaren att det såg så farligt ut, men sen visade Lion upp sig från sin absolut snedaste sida!!! Då förstod hon vad vi snackat om och tog en ordentlig titt på honom. Vi har nu fått en remiss till en sjukgymnast som ska kolla honom. Sen har vi fått en ny läkartid för att följa upp. Underbart med en läkare som tar en på allvar och är noga med att följa upp!!!

Idag har vi varit på Ikea och köpt...
...en jälka massa småhanddukar. Lion är ju inte bara sned, han är även mästare på att kräkas. Så vi behövde en ny STOR laddning med trasor:)

Sen var vi en sväng på Bauhaus och hittade det perfekta matbordet med stolar till vår altan i huset. Naturligtvis ett bra pris nu också, då det är på rea. VILL HA!!! Problemet är nu bara att vi måste klura ut vart vi kan förvara det i 3 månader... Någon som har plats för det???? Bordet kommer ju i en kartong, så det tar ju inte jättestor plats. Hjälp mottages tacksamt:)

8 augusti 2011

Amelia Vänta Barn

Nu är den här, tidningen Amelia vänta barn. Varför är detta intressant då? Jo, mammanmax är ju med i denna specialtidning:)
Testade ju denna kurs då jag var gravid. Önskar dock att jag såg ut som vackra Magdalena Graaf istället för barbamamma! Eller som Niclas uttrycker det - TJOCKIIIIS;)
Bilderna för tidningen togs ju då jag svullnat upp ganska mycket och att sen halvligga och slappna av... Ja, hur smickrande är det??? Men kul minne iallafall!
Det var ett repotage om mig som testat den nya kursen Beyond Birth och om hon som har kursen här i Sverige. Sen har de en massa fakta om flera andra förlossningsförberedande kurser. Bara att jämföra om man är intresserad.