29 oktober 2011

Det där med att äta...

Idag har varit det varit en riktig kamp att få i Linus någon mat överhuvudtaget. Jag vet att man inte ska tjata och så, utan bara låta honom äta om han vill. Ungar äter ju om de är hungriga, säger man ju och man ska inte tvinga barnen att äta. MEN känner att jag inte riktigt kan tollerera hans attityd. Han säger att han vill ha mat. Sen när han väl sitter vid bordet, skiter han bara i att äta, skjuter ut stolen och går från matbordet. Vi får slänga så otroligt mycket mat!!! Det är ju ok att inte alltid vara så hungrig och att man kan ha dagar då man inte vill ha så mycket. Men när det är varje dag! Nej! Så idag tog vi en riktig fight. Han fick inte gå ut på förmiddagen och cykla som han bett om, om han inte åt upp frukosten han sagt att han ville ha (det handlade om en miniportion yoghurt med puffar). Till lunch, ville inte ens smaka utan gick och lade sig utan mat. Vid 3-tiden försökte jag återigen med lunchen. Han bara petade lite i laxen, men vägrade äta resten. Vi lockade med allt möjligt, men han totalvägrade. Jag och Lion gick ut (till lekplatsen sa vi) men han fick inte följa med. INGET bet på honom. Vad ska man göra? Fortsätta kämpa om maten eller bara låta honom bestämma och slänga det mesta av maten????

Lion däremot är matglad och älskar både min mjölk och babygröten. Dessutom vill han ha ALLT i munnen som han råkar få i händerna...
 Har dragit av sig sockan och kämpar för att få foten till munnen!
 Nu nästan....
 Här fick han tag på kudden...
Även den ska ätas på!!

28 oktober 2011

Sliten...


Denna veckan har varit jobbig! Jag är helt tömd på kraft och energi. Det hela började nog i tisdags, då Niclas jobbade heldag . Direkt efter jobbet åkte han till dagis för att gå på föräldramöte. Nattningen av båda barnen tog jag själv och det är verkligen ingen dans på rosor!


Eftermiddagen började bra, när jag hämtat Linus från dagis. Han var underbart snäll och vi gick lite i affärer. Trodde bara att jag skulle få gjort några småärenden i stan, men han var så nöjd att jag t o m fick handlat ett par nya träningsskor, vilket tog tid att prova ut. Men han roade sig i butiken och dansade omkring och provade skor i strl 46! Jag som letat nya träningsskor i 2 år var otroligt nöjd, för jag hittade ÄNTLIGEN ett par som jag gillade:)
Nike Lunarglide, är egentligen ett par löparskor, men jag provtränade ett pass med dem igår och de var helt underbara!! Lätta, stadiga och med grym dämpning:) Det var för övrigt ett otroligt jobbigt cross-trainingpass. De brukar vara härligt jobbiga, men igår var nog värst. Noll återhämtning mellan stationerna gjorde att man inte riktigt orkade. Men det var kul ändå:)

Tillbaka till tisdagseftermiddagen. Efter affärerna gick vi till Hedens lekplats och Linus var överlycklig. Han åkte rutschkanorna för fullt och flög ner i sanden. Jag trodde flera gånger att han skulle bli ledsen, men han bara reste sig upp och skrattade. När han hade åkt ett tag så satte jag mig på en bänk och började amma Lion. Då får jag se att Linus gör något jag blev vansinnig över... han försöker putta ner barnet framför honom i rutschkanan, genom att sätta sin fot i ryggen och sparka till!!!! Jag har aldrig varit med om att Linus gjort något liknande tidigare. Jag röt till på honom, men han bara flinade åt mig och gjorde samma sak en gång till. Jag lade direkt ner Lion, sprang och tog Linus och satte honom bestämt i vagnen, för att åka raka vägen hem! Väl hemma fick han sitta i sin säng ett tag. Det tog hårt på honom, så det lär han aldrig göra om igen!!! Synd bara, när vi hade så trevligt...

Vi hade en lugn stund hemma innan Lion blev dödstrött och inte fick någon ro. Var då tvungen att ta på båda barnen och ut och gå igen. Tyvärr mådde inte min rygg så bra. Kände av foglossningarna rejält igen, men vad sjutton gör man:( Väl hemma igen var det ganska stressigt med att mata Lion med gröt och fixa Linus inför natten. Linus får ju sedan alltid mysa med någon av oss en bra stund, men halvvägs in i första sagan, så satte Lion igång igen... Åhhhh, vad jag kände mig maktlös. Såg besvikelsen i ögonen på Linus när jag var tvungen att ta hand om lillebror istället för honom. Just vid nattningen är det ju ganska känsligt också. Lösningen fick bli att lägga Linus utan mys, stänga hans dörr, gå in i vårt sovrum med Lion och stänga dörren där också. Det tog TID att få lugn på honom och jag hade otroligt ont i ryggen... Men tillslut gick det efter en låååång stund. Men hade otroligt dåligt samvete för Linus. Hur gör andra egentligen?!?! Mellan 18-20 var verkligen totalt kaos!

Sedan har veckan fortsatt vara intesiv. Värst är det helt klart när jag är ensam med båda. Linus är inte alls lika jobbig när Niclas är ensam med dem, som han är när jag är det. Som nästan alla gånger när jag ska natta Lion på dagarna. Jag måste alltid ha honom i famnen, gå omkring och sjunga, för att han ska få ro och somna. Precis när han somnar kommer Linus och gnäller, Lion vaknar och jag får börja om. Så håller vi på om och om igen och istället för ca 5 minuters nattning. brukar jag bli stående i 20-30 minuter. Även där känner jag mig helt maktlös!! Hur ska jag få Linus att lugna sig tills jag lagt ner Lion? 

Jag hoppas verkligen att det blir lite lättare snart! Som det är nu bävar jag för de nästkommande veckorna, då Niclas kommer att jobba många långa dagar...
Men en sak som är helt underbar är att Linus är (oftast iallafall) väldigt snäll mot lillen! Häromdagen när jag gick och grejade och efter ett tag kom in i sovrummet. Då ser jag att Linus krupit upp och lagt sig brevid Lion och låg där och klappade på honom och pratade:) MYSIGT!
Sen har man ju den här solstrålen hemma. Det värmer! så även om jag blir tokig ibland och är helt slut av sömnbrist och gnäll och kamp, så älskar jag ju mina småttingar så otroligt mycket och är oerhört tacksam för dem!!! Puss på er mina små gullungar:)

23 oktober 2011

Det närmar sig

Det är inte så långt kvar till flytt nu och jag älskar ju att ha full koll, planera och ha ordning. Så i helgen har jag packat en massa flyttlådor. När man tittar på det man ska packa ner, så ser det alltid så lite ut. Men när man väl är igång, så fylls kartong efter kartong och det tar mycket längre tid än man först trodde. Fast det är så otroligt skönt när det är gjort!! Nu är det nästan bara köket, leksakerna och våra kläder kvar att packa.
Det mesta i förrådet är nu packat och hyllorna urtorkade:)

Jag som trivs när det är organiserat och i ordning längtar väldigt mycket tills vi får en lekhörna att ha alla leksaker i.
Vi hade mycket grejer till Linus, men nu när Lion kräver mer och mer stimulans, så växer berget med prylar!!! Nu har jag iallafall lyckats samla Lions saker på ett ställe.
Linus bilbana har det senaste varit väldigt i vägen. Så ikväll var det min tur att bygga, när Linus lagt sig. Jag ville ha en rolig bana, som samtidigt är stabil och tar liten plats.
Det tog sin lilla tid, men BRA blev den och det var faktiskt ganska kul:) Ett tips om man har både flexi-trax-bana och DUPLO-lego, är att använda det ihop. Niclas vill ha mer av båda, för att kunna bygga ännu roligare banor i framtiden:)
Perfekt! Bilbanan i sin hörna och Lion´s saker i sin!

Idag var vi även och besökte min bror med familj i Tollered. Trevligt och framförallt jättekul för barnen med trädgård och skog precis utanför!

De hade satt upp rep uppe i skogen som var roliga att gå på!!
Linus är ju GALEN som vanligt och släppte bara! Upp igen och släppte på nytt. Det måste ju göra hur ont som helst att landa på rumpan där!!!

 Lion och kusin Elsa:)

21 oktober 2011

Rocka på

Idag har en låt spelats på Linus stereo hela dagen - Markoolio´s "Rocka på". Tröttsamt, men han ÄLSKAR den och dansar som en tok!! Nu ikväll ville han att jag skulle vara med och dansa. Dessutom skulle step-upbrädan vara med. Tog med mig Lion in och även han hade superkul. Han låg i sängen och tittade på oss och skrattade högt:) Underbart!





19 oktober 2011

Grötigt det här

Nu har vi komit upp i 3/4 dl gröt till Lion och imorgon är vi uppe i 1 dl, vilket jag tror blir en alldeles lagom portion. Vågar inte ge honom mer än även om han nog gärna skulle vilja ha...

Han är så ivrig när jag kommer med gröten, fast jag ammat honom ordentligt 45 min innan! Han gapar stort och vill helst hjälpa till och hålla skeden!!! Efter gröten får han lite katrinplommonpuré, så att han inte ska bli hård i magen. Men som sagt, han vill bara ha mer och mer och mer:) Nu sover han ganska bra på nätterna också, vilket jag tror har att göra med att han blir lite extra mätt av gröten. Härligt:)

Nya favoriter

Igår eftermiddag var jag och båda barnen och hälsade på Emelia och Melker. Linus fastnade direkt för en av hans leksaker... En eldriven motorcykel!!! Han lekte nästan konstant med den hela tiden vi var där. Sen när vi skulle gå så blev han tokledsen:( Fick verkligen slita för att få på honom kläderna och sätta honom i vagnen. Så fort jag fick på honom stövlarna åkte de av och att få på jackan var som att gå en brottningsmatch... Men tillslut gick det!
Sen ville Linus hela tiden att Melker skulle köra den andra motorcykeln, så att Linus kunde jaga honom. Melker sitta där, Melker sitta där, tjatade han. Sen försökte han styra Melker till den andra MC´n, men han var inte alls sugen. Kul att se att Linus så gärna ville leka med sin nya kompis:) Tyvärr blev nog Melker lite rädd för Linus, men ju äldre de blir desto bättre lär det ju gå!!
Brrrruuuuuum!!

Lion fortsätter att vara ganska missnöjd med att ligga på golvet och att sitta i babysittern. Hittade en Bumbo med lekbord på blocket igår kväll. Bra pris och säljaren bodde ett stenkast härifrån. Jag var den första att vara intresserad, så idag på väg från dagislämningen var jag och Lion och köpte den. Succé!! Han älskar att sitta i den:)
Dessutom visade han för första gången att han kan ha favoritleksaker. Tidigare har han inte riktigt brytt sig om vad man lagt fram till honom. Men den här trä-boken tyckte han väldigt, väldigt mycket om direkt.
Bytte jag den mot en annan leksak så blev han jätteledsen! Fick han sedan tillbaka boken, så blev han nöjd direkt:)

18 oktober 2011

17 oktober 2011

Starka kroppar och Linus spekulerar:)

Vad gött det är att vara igång med träningen igen!! Blir så otroligt mycket piggare när jag varit iväg på gymmet och kört ett pass. Idag var det body pump och jag kunde lägga på mer vikt än tidigare på nästan alla muskelgrupper. Kände mig stark:)

Innan gymmet idag var jag och barnen hos Lions läkare för lite uppföljning. Det verkar som att det inte är något allvarligt fel på honom som vi trott. Han blir hela tiden bättre och rakare i ryggen och utvecklas väldigt bra. Är t o m tidig med mycket. Stark liten kille. Bra det!

Enligt Linus landar helikoptrar här, eller helihopter som han säger. Jag försökte förklara för honom att inga helikoptrar landar där och att bilar inte får stå där. Får då till svar - nä, bara flygplan landar där! Så nu vet vi det allihopa. Alltid ska man lära sig nåt nytt när man är ute och går:)

16 oktober 2011

Lekplatsen Plikta i Slottskogen...

Nu är nästan ombyggnaden av stans bästa lekplats, Plikta i slottskogen, klar. Eller ja, den VAR stans bästa. Förstår inte alls varför man har lagt mängder av pengar på att göra om något som var så bra. Ända sedan jag fick veta att den skulle byggas om har jag varit skeptisk. Tänkte att det var väldigt stor risk att den skulle bli sämre. För jag tycker ofta att ju nyare lekplatser är, desto sämre är de.

Tidigare fanns det otroligt mycket för de allra minsta att leka med där. Men även jättemycket bra för äldre också. Plus att de har ytterligare en lekplats vid sidan av, som bara passar de lite äldre. Kort och gott mycket att göra för alla åldrar!!!

Vi var där idag för att se hur den blivit, nu när den nästan är klar. Blev som jag misstänkt hela tiden, väldigt besviken:( Det verkar vara underbart för alla äldre barn, men för de yngre fanns nästan ingenting roligt kvar!! Dessutom var det en massa "dö-yta" överallt. Hade de byggt de nya grejerna tätare ihop, så hade man lätt fått plats med flera av de gamla klätterställningarna också!! Usch, gillar verkligen inte när man förstör ett superbra ställe, slösar en massa pengar och gör det sämre!!!!

Den här klätterställningen är nog jättekul för stora barn...
Här är några små lekhus... Jämfört med innan... nja...
Lite, lite att göra för de små...

Valen kan väl vara ganska kul, de gröna pinnarna är bara för stora. Likaså balans-repen (närmast kameran) och klätterställningen till höger, med bara stegar att klättra upp på. Så det blir nog också ett tillhåll för de äldre barnen.

Här kommer bilder på hur den såg ut innan ombyggnaden.




Mycket, mycket bättre förr!!!! Små och stora rutschkanor, en massa saker att klättra i, tunnlar och en massa annat. Det är iallafall vad vi tycker... Grrrrrrrr:(


Den långa rutschkanan är iallafall kvar och Lion fick prova på att åka lite:)

15 oktober 2011

Hångel och sjukdom

Snart är det dags för sängen känner jag. Har haft huvudvärk hela kvällen och vet precis vad den beror på. SÖMNBRIST!

I natt har Lion haft problem. Han skrek konstant i närmare 2 timmar sent igår kväll. Jag försökte allt jag kunde komma på för att hjälpa honom. Amma, vyssa i famnen, sjunga, massera magen och promenad med vagnen. Men ingenting hjälpte:( Det märktes att det var magen som var jobbig. Han spände sig och pruttade titt som tätt... Vet inte om det bara var gaser eller p g a att jag gett honom smakportioner av mat. Misstänker att det kan vara palsternackan som hans kropp inte riktigt gillade. Gav honom även lite gröt på kvällen, men tror den är ganska mild mot magen. Fast det är svårt att veta...

Dessutom hade han feber i morse när han vaknade. Vet inte om det påverkade skrikandet i natt. Tänk om han kunde prata och berätta var han hade ont!

För när han väl somnat vid halv ett på natten, dröjde det inte länge förrän han vaknade och skrek igen. Ingen rolig natt alls. Jag kan säga att jag verkligen lider med alla föräldrar vars bebisar har kolik (naturligtvis fruktansvärt synd om bebisarna också).

Idag har Lion mest sovit p g a febern. Men när han var vaken ville Linus gärna vara nära, nära. Lion fick ta emot en massa pussar av storebror! Det var hångel på hög nivå:)

Lite bus och hopp i sängen...
...innan det var dags för ännu mera mys med lillebror:)
Fredagsmys:) Lite Tom o Jerrykex, glass, tomater och gurka!!! Har inte riktigt kommit till godis än. Men Linus blir alldeles till sig när vi frågar om han vill ha tomat och gurka. Till måltider måste vi
t o m  ge honom det efter maten, som dessert eller att locka med, så att han äter. Annars äter han bara grönsaker och ingen mat. Kul att han är så förtjust i nyttigheter:) 
I helgen har mamma varit på besök och ville ge Linus en present. Jag hade en bil undanlagd som han skulle fått i torsdags av mig. Men han misskötte sig så mycket, så att jag sa att jag skulle lämna tillbaka den till affären. Lyckligtvis hade mormor "köpt" en likadan som han fick av henne idag. Bilen funkar till "flexi-traxs"-banan och han blev superglad!!! Han har inte gjort mycket annat än att hålla på med bilbanan på eftermiddagen/kvällen. När han sen skulle sova ville han bara leka med den lite till och ytterligare lite till. Han fick inte nog!
Lion och mormor!
Linus jobbade hårt på att väcka både Lion och pappa i morse...
Inte bara Linus som har svårt att låta flexi-trax-banan vara. När jag sitter och bloggar och barnen sover sedan länge, hör jag hur Niclas kör med bilbanan ute i vardagsrummet!!! Men han vill ju bara kolla hur den funkar... Eller hur, hahahahaha:)