30 december 2011

Härlig dag!



Äntligen fint väder!!!!!! Som jag längtat ut. Idag var ju både blåsten och molnen borta:) Tog en go promenad med Lion i förmiddags. Sen har vi bara haft en riktigt lugn dag hemma, utan en massa måsten.

Imorgon är tanken att jag ska träna på förmiddagen, innan Linus och Niclas kommer hem. Det är ett 75 minuter långt cross-trainingpass!! Undrar om jag överlever det?!?! Speciellt med tanke på att jag knappt tränat de senaste 2 månaderna och att jag den senaste månaden haft nackspärr... Hur länge kan det hålla i sig egentligen? Det brukar ju försvinna på bara några dagar. Det var bättre ett tag, men idag har jag haft jätteont igen. Inget verkar hjälpa, varken värme eller massage. Håller tummarna att jag är tillräckligt bra imorgon så att jag kan träna ordentligt:) BEHÖVER DET!

29 december 2011

Sova... Jag...Nä, nä, nä:)

Nu är klockan 23 och sedan kl 20 har vi försökt allt för att denna lilla prinsen ska somna. Det går sådär...

Bandyklubban har han suttit med i säkert 10 minuter nu och verkar inte tröttna:) Nätterna har annars varit ganska bra det sista, så jag känner mig inte så trött och sliten iallafall. Men det kanske beror mer på att Linus inte är hemma. Men jag saknar honom jättemycket nu! Imorgon åker Niclas upp till Smögen och kommer hem med Linus dagen efter:)

28 december 2011

Ullared i mellandagarna!

Nu när Linus är hos farmor och farfar på Smögen, så hinner vi fixa lite här hemma. Igår var vi en sväng på Ikea och handlade några småsaker och fick lite inspiration. Idag däremot tog vi oss till Ullared. Skönt att för en gångs skull vara där med Niclas. Då kunde han ta Lion en hel del och sedan skulle vi ha lite mattor och lampor och sådant, så då var det skönt att båda var med. Sen var det en PERFEKT dag att åka till Ullared på! Väldigt, väldigt lite folk, bara så att ni vet! Alla andra shoppingsugna är väl och trängs i mellandagsrean:)

Vi köpte bl a en matta till Linus rum. Vi har verkligen saknat det och det har varit kallt på hans golv. Men i bilen på väg hem fick jag lite nya idéer...
Jag kom på att mattan, Linus bokhylla och kök skulle passa bättre inne på Lion´s rum. Så ikväll flyttade vi om totalt på övervåningen och vips, så känns Linus rum nästan färdigt. Nu saknas bara lite tavlor på väggarna!

Undrar hur Linus kommer reagera när han kommer till sitt gamla rum och inget ser ut som det brukar och sen kommer in i Lion´s gamla:)
Just nu ser Lion´s rum ut såhär!!! Men det får bli morgondagens projekt, blandat med att ta det lugnt.

Här inne kommer det fixas mer innan det är klart. Den ena väggen är ju t ex fortfarande täckt med rosa tapet. Men det är ju lättare att fixa nu när vi flyttat om och innan Lion ska flytta in här. Skönt att känna att vi har gott om tid att måla om eller tapetsera, då han inte ska bo här än på iallafall ett halvår.

26 december 2011

En bra natt!!

Efter 2 extremt skrikiga nätter, för att vänja av Lion vid nattamning, så blev natten jättebra:) Behövde bara amma en enda gång, hoppas det håller i sig!

Fixat ved, men vill ha ännu mer!!

OJ, vad lugnt det är med bara ett barn!!!! Vi har kunnat slappa och ta igen oss rejält idag. Ändå har vi fått gjort endel. Vi har bl a fixat en massa ved. Vi vill känna att vi kan tända brasan när vi vill och varje dag om det är så. Men hittills har vi haft väldigt lite, så det har bara räckt till några gånger. Vi måste bara hitta ett bra ställe att köpa ifrån, som har billig ved. Några tips????

25 december 2011

Julen, både upp och ner...

Julafton blev en succé för Linus. Han hade en underbar dag:)
Morgonen började med en dvd-film i Linus julstrumpa. När vi sedan gick ner, så rusade han fram till granen och fick se att tomten verkligen varit här under natten och lagt paket under granen. Men det var väldigt svårt för honom att förstå att han var tvungen att vänta med att öppna dem. Men visst, några fick han öppna under dagen. Både för att julafton skulle bli kul hela dagen och för att han inte skulle få för mycket på en och samma gång.
Under dagen fylldes det på med paket och trots att det bara skulle vara julklappar till barnen i år så blev det ett berg! Och nej, det är inte bara till barnen där!!!
När tomten kom började öppnandet på riktigt.
Linus var inte det minsta rädd för tomten, utan snackade på riktigt bra med honom:)
Lion fastnade för en gammal leksak och Linus för en av Lion´s julklappar.

Vi fick till ett riktigt stort julbord med väldigt, väldigt lyckad mat!. Skinkan t ex var fördigkokt och den billigaste i affären. Men den saftigaste och godaste jag ätit någon gång!!!

Läggningen av barnen blev otroligt utdragen och skrikig. Men det är ju inte så konstigt. Så mycket som hänt under dagen, med alla intryck!

Idag är däremot dagen som skulle varit bäst att stryka... Inte rolig på något sätt. Mer än så går jag inte in på, men misslyckad till tusen blev den:(

Kvällen är iallafall lugn och stillsam, med bara Lion hemma. Linus följde med farmor och farfar hem och ska vara där i några dagar. Kommer kännas konstigt att bara ha en liten bebis hemma! Saknar redan storkillen!!! Men samtidigt är det skönt att kanske kunna få sova lite bättre och ha några dagar som blir betydligt lugnare än vanligt. Nu håller vi dessutom på med kampen att försöka få Lion att sluta amma så mycket på natten. Vi gjorde det när han var omkring 4,5 månader och då tog det bara 2-3 nätter. Men i och med att han varit sjuk så mycket så har han fallit tillbaka till att äta en massa gånger varje natt. Vi har nu kämpat med honom i 2 nätter och oj, oj, oj, vad han skrikit. Då är det lätt att ge upp och ge honom tutten. Men vi har med farmors hjälp klarat oss. Hoppas att natten blir bra eller iallafall mycket bättre och att jag sedan bara behöver amma honom max 1 gång/natt. Han är ju inte direkt undernärd och behöver den extra energin;)

22 december 2011

Jakt på dockvagn som INTE är rosa!!!

Linus verkar inte riktigt förstå det där med att önska sig saker. Har frågat honom en massa gånger var han vill ha av tomten. Får då till svar - julklappar. Ja, men vad ska det vara i julklapparna då? Paket, svarar han då:)

Men nu har vi äntligen kommit med en önskan - docka och dockvagn. Japp, hemmet svämmar över av killeksaker, så att en dockvagn vore väl kanske inte fel. Docka har han redan. Men varför ska det vara så himla svårt att hitta en vagn i någon annan färg än rosa?!?! Jag vill ha en enkel liten paraplysulky till honom, för jag tror inte att han kommer att leka allt för länge med den, så det räcker med en liten, billig vagn.

Jag har letat i en massa butiker och på nätet, rosa, rosa, rosa och mer rosa vagnar...
Men äntligen efter MYCKET letande hittade jag denna på nätet. Den finns även i blå, fast den fanns det ingen bild på. Den kostar hela ......76 kronor!!! Visst, lite frakt också, men billigt blev det. Det är väl egentligen inget fel på rosa, men det skär ju sig verkligen mot allt annat i både lekhörnan och Linus rum. Det är ju lite kul om det inte ser allt för rörigt ut när man städat. Det blir ju plottrigt som det är med alla leksaker överallt, roligare då med något som smälter in lite:) Nu är den iallafall beställd och jag tror att han kommer bli superglad!!

Annars är det färgen gul som gäller för lillen nu. ALLT ska vara gult. Jag nämnde t ex för honom att bilbarnstolen börjar bli för lite för honom och att vi måste göra den lite större. Han tyckte direkt att vi skulle köpa en gul... Eller som idag, när jag försökte borsta hans tänder och han vägrade öppna munnen. Jag sa då att tandtrollen kommer och gör sönder tänderna. Vad blev svaret då... Då går vi till tandläkaren och jag får nya tänder. Vill ha gula!!!

Jag har prenumererat på 2 tidningar tidigare, men känner mig bara stressad att läsa dem och känner att jag inte hinner läsa färdigt en innan nästa dimper ner. Tillslut har jag en massa halvlästa tidningar som ligger. Men så får jag ju hela tiden de där erbjudandena som man inte riktigt kan motstå. 3 nr av Mama + biobiljett, billigare än vad en biobiljett kostar. Eller som idag, 5 nr av Ameila + ett halsband som såg riktigt fint ut + en läppkräm (som jag haft tidigare och som jag älskar) + en reseplattång, för 129 kr!!!! Nej, kunde inte motstå det erbjudandet heller! Så snart börjar väl tidningarna komma igen...:)

20 december 2011

Det börjar ta sig...

Linus fick en ny chans idag att vara med i köket och det gick lite bättre:) Griljera skinka passade perfekt. Han fick "måla" skinkan med penseln!
Därefter bakade vi chokladbollar och tänkte att han skulle tycka det var kul att gegga lite. Men han tyckte inte alls om att vara kladdig, stod mest och spretade med fingrarna:)
Annars har dagen gått åt till Lion som återigen är sjuk. Det började inatt. Han var skållhet och hade jätteont. Så vi gav oss iväg till läkaren efter dagislämningen. Där var det otroligt kämpigt att undersöka honom, för han hade så ont, så ont... Men till sist så kunde läkare nr 2 konstatera att han fått öroninflammation igen.

Ny pencillinkur blev utskriven och efter låååång väntan på apoteket, fick jag beskedet att medicinen var slut. Tillbaka till läkaren som till sist hittade 1 flaska i Landvetter. De satte undan den åt oss och så åkte vi dit istället. Där var det också jättekö:( Så när vi väl var klara där var det dags att hämta Linus.

Han har varit helt underbar nu på eftermiddagen och det var väldigt skönt, för jag har varit dödstrött! Men de är så fantastiska mina små och jag är så himla glad för dem:)

19 december 2011

Jag försökte iallafall...

Att pyssla med Linus är ganska tråkigt. Han är nog inte riktigt typen som gillar det. Han verkar trivas mycket bättre med att göra andra saker.

Ibland försöker jag iallafall. Idag skulle vi dekorera ett pepparkakshus tänkte jag. De första non-stoppen gick bra, sedan gick det såhär...



Jag fick slita honom från pepparkakshuset sedan och han var helt ovillig att sätta fast fler non-stop.
På eftermiddagen, när Niclas kom hem så åkte jag och Linus iväg till Liseberg! Vi gör aldrig någonting bara han och jag längre. Han hade superkul och jag tror att han uppskattade att inte lillebror var med för en gångs skull!

Vi besökte tomteland och så fick han åka lite olika saker. Bl a var det premiär för flygplanet som han tyckte var väldigt kul!

Niclas var tillräckligt bra för att vara hemma med Lion och lillen har inte haft feber sedan i morse. Håller tummarna för att han snabbt blir helt frisk nu!!!

18 december 2011

Sjukhus igen och liten sjukling:(

Niclas hade lite ont i bröstet idag igen och på sjukhuset ville de att han skulle komma in för en koll. Men allt verkade bra, så att han fick snart åka hem igen. Nu på kvällen har han däremot fått lite dubbelslag, så då är det bara för honom att ta det lugnt och lägga sig:(
När han blir någorlunda bra ska jag skicka iväg honom till första bästa frisör!!! Hihi, jag "kräver" keps för tillfället;)

Lion däremot har inte mått speciellt bra idag. Han fick sin sista dos med pencillin mot öroninflammationen igår, men redan på kvällen började han bli gnällig, seg och varm. Feber:( Han har varit febrig hela dagen och mest sovit...
 Han har fått bo i sin pyjamas hela långa dagen.
På kvällen har han piggnat till lite och fick prova majskrokar för första gången. Som allt annat han får smaka på så älskade han det:) När han sedan blivit lite friskare så ska jag ta tag i maten igen. Nu när han är krasslig har jag bara ammat honom, men jag har lagat till lite mat som jag lagt i frysen. Tidigare har han ju bara fått smakportioner av t ex potatis, kyckling och sådant, men nu har jag lagat bl a köttfärssås och spagetti. Sedan kommer vi nog snart börja byta ut frukosten också. Men som jag sagt tidigare. Trivs ju bra med amningen, så vi tar det lugnt med att byta ut mot mat!

16 december 2011

Dåliga vanor...

Den senaste veckan har Linus fått en väldigt dålig vana. Han är jättetrött på kvällen, vi nattar honom som vanligt med mys, saga och välling. Sedan lägger vi honom och sätter på en cd med saga eller godnattvisor. I normala fall så somnar han då, men nu... Ca 2 minuter efter läggning hör vi uppifrån. Mamma/pappa jag måste bajsa... Detta innebär 1-2 timmar av lek och ny nattning innan han somnar igen. Samma visa VARJE kväll:(

Men ikväll var han såååå mysig när han var uppe. Bara lekte och flög runt som en tok och var jättenöjd.
Lillprinsen har lärt sig sitta utan stöd och allt har gått på bara några dagar! Men hans kvällar är också jobbiga. Vi lägger honom vid åttatiden. Men vid nio/tio så vaknar han och skriker och skriker. Han somnar om snabbt men vaknar lika fort igen och så håller det på till runt tolv på natten... Ensamtid vad är det??? Dessutom blev ju natten speciell då Niclas var dålig och ambulansen kom hit vid 3-tiden. Undersökte honom ett tag och beslutade sig sedan för att ta med sig honom till sjukhuset. Lion som vaknat när de kom tog lång tid att natta. Så nu hade det varit skönt att få barnen i säng. Linus är på g, men Lion ligger just nu på golvet och leker och är omöjlig att natta om. Ja, ja, man får väl sova när man blir gammal eller nåt:)
Igår träffade Linus TOMTEN!!! Spännande. Han vågade sig inte fram till honom, men fick en skumtomte och pratade lite med honom. Jag tyckte att Linus skulle berätta vad han ville ha i julklapp, men han valde istället att berätta att mini-sats var stängt men skulle öppna snart och att vi skulle dit;)

Niclas då... Jo, han hade tydligen förmaksflimmer och det fångades äntligen på ekg. Det är troligen det han har haft de senaste 3 åren då han åkt fram och tillbaka till akuten och tagit otaliga ekg. Underbart skönt att äntligen få reda på att det verkligen är något fel som han inte bara kan ignorera. Men samtidigt är det ju naturligtvis jättetråkigt att det är problem med hjärtat! Efter ett tag på sjukhuset hoppade pulsen tillbaka till det normala, men han har fått medicin och ska tillbaka om 2 månader om inget händer igen. Hoppas att han snart blir av med strulet i hans kropp!

15 december 2011

En framtida låtskrivare kanske?

Linus hittade på en egen sång i bussen på väg till dagis:) Vad tycks!

Gapa stooooort

Har jag nämnt tidigare att Lion är matglad och att han gapar allt han kan, haha:)

13 december 2011

Såååå snäll:)

Det senaste har det varit riktigt harmoniskt med barnen. Imorgon ska Linus vara på dagis vanlig tid, från 9-14. Dessutom har jag inte en massa måsten på dagen. Så det känns härligt att kunna ha lite tid att vara hemma och greja, kanske åka och handla lite, utan att känna mig stressad. På 5 timmar ska jag nog kunna hinna både vara med Lion, fixa och vila lite:)
På väg till dagis:)
Linus är så himla snäll mot Lion! Han gör aldrig någonting dumt mot honom. Som här. när Linus ställt upp alla sina bilar för ett bilrace. Lion tar sig fram snabbt nu och var naturligtvis väldigt intresserad av brorsans bilar... Linus gjorde allt han kunde för att hindra Lion, men inget hjälpte och han blev otroligt frustrerad. Men han han hade inte en tanke på att göra något dumt:)
Lion älskar att vara med när storebror leker!
En annan sak som är helt underbar är att om Lion är ledsen, när vi inte är i närheten. Så försöker han själv hjälpa honom. Han går fram till Lion och pratar med honom, frågar vad det är, ger honom någon leksak eller försöker trösta med napp:) Som sagt, han är verkligen supersnäll mot sin lillebror och det värmer i mammahjärtat!

12 december 2011

Öroninflammation och snillen spekulerar

Lion har verkat vara på bättringsvägen. Visst, han har hostat mycket, men det har låtit som det är en massa slem i halsen som behöver komma upp. Annars har han börjat sova bra på nätterna och verkar frisk för övrigt. MEN inatt hostade och skrek han förvivlat och hade fått feber. Jag gav honom lite alvedon och efter ett tag avtog febern. Men han hade ont någonstans och spände sin lilla kropp och gallskrek:( Det var nära att jag åkte in med honom till akuten, men efter någon timma kunde han äntligen komma till ro och somna.

Idag på förmiddagen skulle jag med honom till bvc för 6 månaders koll. Då hade vi samtidigt en tid med läkaren. Så det passade ju perfekt, nu när han mådde dåligt. Det visade sig vara öroninflammation, så han fick medicin för det. Samtidigt kämpar han med andningen, så då fick han även medicin för att vidga luftvägarna. Dessutom får han smärtstillande och näsdroppar. Nu på eftermiddagen har han varit mycket nöjdare:)
Linus fick komma lite tidigare till dagis för att jag skulle hinna in till stan till bvc. Sedan hann jag inte hämta honom efter lunchen, utan han fick redan idag stanna över vilan. Det gick jättebra idag, förutom att han glömde att gå på toaletten för att kissa två gånger på förmiddagen. Han som varit torr jättelänge nu... Nu på kvällen drömde han t o m om att han kissade ner sig. Hoppas det går bättre imorgon!

Efter maten ikväll fick han en bulle. Niclas värmde den i micron lite för länge, så den blev jättevarm. När Linus skulle äta den, vände han sig till Niclas och sa - pappa...den är jättevarm, du måste micra den igen!!! Hahaha, där ser man hur lite han egentligen fattar. Han verkar inte alls förstått att man bara värmer saker i micron.
Igår var vi iväg och köpte julgran. Den är jättefin, men i år tog vi nog i lite väl mycket med storleken. Det är enorm!!!! Måste komma ihåg till nästa år att välja en som vi tror är för liten!

Vi klädde den ock pyntade resten av huset med lite tomtar. Jag vet att vi är tidigt ute, men jag vill ha julstämning innan jul i några veckor. För direkt efter jul så är jag ganska trött på tomtar och gran. Tyvärr gick ena ljusslingan sönder efter några timmar, så det blir iväg till affären och skaffe en ny i dagarna. Just nu är det bara på baksidan den lyser...

Nu ska jag hoppa i säng och jag håller tummarna för att vi får sova inatt. Igår blev det bara ca två timmars sömn för mig... Men det verkar inte så lovande, både Lion och Linus har vaknat en massa gånger och skrikit ikväll:(

10 december 2011

Lion´s välkomstkalas!!

Då var det äntligen dags för ett välkomstkalas (istället för dop) för Lion. Det var egentligen förra lördagen kalaset skulle varit, men sjuka familjen satte stopp för det. Vi hade istället kalaset igår och trots att vi flyttade det en vecka framåt så kunde alla utom en komma!
Sonja och en överlycklig Lion!
Linus, med bus i blicken har hittat en napp, som han vet att han inte får ha!
 
Linus snick snackar med gamlingarna i gänget:)
Presentöppning och MÅNGA ville hjälpa till:)
Hela familjen MAX är samlad...
...och nästan hela familjen SÖDERBERG. Vi saknade faster Ann, men hoppas hon kommer till jul istället!
Första kortet på familjen SÖDERBERG-MAX.
Mycket böcker blev det till Lion.
Han fick även lite gosedjur, bl a denna underbara stoooora vovve.
Moster Emma hade fixat fina bordsdekorationer:)
Lion och Linus fick varsitt halsband, lillebror och storebror, sött!
Dagen före kalaset fick barnen varsitt paket som tomten lagt i julstrumpan. Det var varsin pepparkaksform, krokodil till Linus och bil till Lion. Vi bakade några pepparkakor till kalaset. Linus var söt och sjöng  "baka, baka, liten kaka" medan vi bakade.
Vi använde fördigköpt deg och det funkade hur bra som helst. Jag är bara glad att vi fick tillräckligt med tid till att iallafall baka lite. Det blev stressigt nog med två barn och försöka hinna städa, handla och baka tårtor till kalaset. Dessutom hade vi strömavbrott innan kalaset. Men vi hann och det var kul att kunna träffas så många!