31 januari 2012

Lion undersökt idag...

Lion´s läkare ringde tillbaka idag och ville gärna se på honom igen. Nu är det 2 månader sedan sist och hans rygg har ju blivit mycket sämre. Hon hade en ledig tid redan idag, så efter att jag hämtat Linus, så tog vi bussen in till stan.

Läkaren såg även hon att han är oroväckande sned i ryggen. Skickar remiss till neurologen och ska även be dem prioritera honom. Därefter så ska han in på en ny, mer ordentlig röntgen, där han kanske t o m behöver bli sövd för att ligga helt stilla i 20 min...

Hon hämtade även en annan läkare som tittade på honom och de båda pratade om att det kanske kan vara skolios:( Hoppas, hoppas verkligen att de hittar felet snart och att det går att fixa till!!!

30 januari 2012

Stora killen!

Någon blev totalt överlycklig över att få sitta i kundvagn. Lion skrattade och blev jätteglad när jag satte honom där i helgen, när jag och han var på IKEA.
Stora killen klarade det så bra:)
Vi tog oss även till lite andra affärer, där vi bl a äntligen fick tag på en matta till Lion´s rum. Har inte hittat någon bra, så tillslut blev valet en heltäckningsmatta. Otroligt mysig!!!!
Linus har fått dille på att ge alla en "jättekram", inspirerad av Teletubbies. Lion åker på dessa kramar hela tiden och blir bara ledsen. Inte så konstigt, då han får Linus på ryggen hela tiden.
Lion fyller 8 månader imorgon och nu är det inte långt kvar tills han lärt sig krypa. Han försöker hela tiden och blir bättre och bättre, men än så länge har han ena handen och ena armbågen i. Så det är ett mellanting mellan krypning och ålning.
Han har iallafall övergett yogan nu och lärt sig böja på benen:)

Han har även blivit en grym klättrare...
Idag var vi nere på öppna förskolan som vanligt på måndagar. Passade då på att sticka in på bvc för att väga Lion. 8 månader och 9050g innebär att han ligger precis på mittenkurvan! Vi som tycker att han är så stor...

Han ammas fortfarande, men är nere på 4 gånger/dygn. Sedan får han välling till fukost, lagad mat till lunch och gröt på kvällen. Detta har vi gjort 1 månad, så att nu ska vi ta nästa steg, vilket blir att ge välling efter gröten. Förhoppningsvis gör detta att han kommer att sova bättre på nätterna. För nu är de inte roliga. Minst 2 gånger vill han fortfarande äta varje natt. Trots att vi kämpat rejält för att vänja honom av med det.

Som person är Lion en otroligt lätt bebis (utom på nätterna). Går att lämna till vem som helst och han är supernöjd. Han är även väldigt bra på att sysselsätta sig själv och sitter antingen och leker med sina leksaker, eller så ger han sig iväg på upptäcksfärd. Vi skulle behöva dammsuga flera gånger om dagen, för han hittar ALLA smulor och annat och stoppar det snabbt i munnen... Tror även att han kommer att bli väldigt viljestark. Det känns så redan nu...

28 januari 2012

Varför ta den enkla vägen?

Oj, vad han är envis!


Lion skulle åla framåt när en leksak kom ivägen. Men han hade inte en tanke på att ta sig runt den, utan han försökte fibrilt komma över den. När han nästan kom över den så tippade den bakåt och det var bara att börja om. Men han gav sig inte och tillsist kom han till en kant i golvet, leksaken fastnade och Lillfisen kom över. Det tog bara 10 min:)

Naturligtvis skulle vi ut och leka i snön även idag. Linus har liiiite problem att styra pulkan...
Han fick även uppleva den islagda sjön. Kul när man bara halkade:)
På väg hem så fick vi kontakt med några grannar som vi blev hembjudna till. De har en pojk som är 8 månader äldre än Linus och en annan som är 2,5 månad äldre än Lion. Vi hade supertrevligt och blev t o m bjudna på god middag:) Ungarna kommer väldigt bra överens och känns ganska lika. Me like:)

27 januari 2012

Tjat lönar sig på riktigt!

Igår var en riktigt bra dag. Inget trots alls. Efter dagis åkte vi raka vägen till öppna förskolan. Konstigt, kanske ni tycker. Han borde väl hem och ta det lite lugnt. Men Linus vill ju gå på dagis mer än vad han får och älskar att vara bland mycket andra barn. Öppna förskola har ju dessutom inte öppet så länge, så vi var bara där i ca 40 min, varav 15 min var sångsamling. Jag passade på att få i båda barnen lite mellanmål där och när vi gick därifrån, så tog jag på Linus alla ytterkläder. Där trotsar han inte på samma sätt som hemma, så det var lika bra att få det gjort:)

Tog bilen hem och gav oss sedan iväg till pulkabacken. Lion somnade på vägen, så jag kunde leka med Linus i backen riktigt länge där han fick hela min uppmärksamhet. Denna gången hade vi dessutom med oss pulkan, så vi slapp åka på bara rumpan:)
Inte bara kul utan väldigt vackert också! Jag är så himla tacksam att vi bor här i denna idyll:)
Linus är alltid väldigt förtjust i äldre tjejer, gärna runt 10 år. När vi åkt ett tag, så drog uppmärksamheten mer och mer till de stora tjejerna och deras pulkor. Han stegar fram till dem - hallå tjejen! Du tjejen... Hallå, jag får låna din pulka? Nej, du har en egen. Du tjejen, jag får låna den? Nej... Ger sig Linus då? Så klart inte. Han tjatade på och när han frågat femtioelva gånger så fick han tillslut låna deras pulka:)
Så nöjd med sig själv när han kommer dragandes på deras pulka!
Han ville även putta på när de andra barnen skulle åka. Han tjatade hål i huvudet på dem innan han äntligen fick ett ja och han kunde putta iväg någon:) Samtidigt var han så charmig så alla vi vuxna bara skrattade åt honom!

25 januari 2012

Inget gym idag, istället 40 min brottning...

Herreguuuuud, vad trotsig Linus blivit!!! Jag hämtade honom med bilen idag, för att få det lite smidigare än igår. Jodå, det gick alldeles utmärkt. Vi åkte hem och barnen fick lite mat. Därefter skulle vi ut en sväng, för de hade inte varit ute på dagis idag och jag och Lion har haft fullt upp och inte heller varit ute...

Ville Linus gå ut då? Naturligtvis inte. Men ska man låta en 2-åring styra och ställa och bestämma? Nej, jag kände att vi alla behövde få lite frisk luft. Det resulterade i en stenhård brottningsmatch i närmare 40 min, där vinsten till sist gick till mig. Linus däremot var inte glad. Stackarn, han grät så mycket att han nästan kräktes:(
Han gjorde även så att Lion blev superledsen. Japp, då kände man sig som världens sämsta mamma igen!

I med båda barnen i dubbelvagnen och iväg på en lite promenad. Efter ett tag så kom lugnet. Lion somnade och Linus var blev nöjd. Vi kom till en liten pulkabacke, där en massa barn åkte. Vi gick dit och tittade trots att vi inte hade någon pulka med oss. Vad gör man då när suget efter att åka blir för stort? Jo, jag satte mig på rumpan med Linus framför mig och satte fart ner för backen. Han hade jättekul, även om han var avundsjuk på de andra barnen. Vi åkte faktiskt ganska många gånger och det blev ganska bra tillslut:)

Så vad händer när vi kommer hem... NEJ MAMMA, jag VILL inte gå in!!!!!! Sedan var det dags för nästa utbrott... Är det 3-årstrotsen som börjar komma tro?
Lion är inte bara intresserad av yoga, innebandy vill han ofta spela också. När jag kom ner efter att ha nattat Linus, satt han såhär:)

24 januari 2012

Omöjlig Linus eller DUM mamma???

Jag valde mellan att ta dubbelvagnen för att hämta Linus på förskolan idag, eller Lion´s vagn + ståbräda. Valet föll på det senaste och under lade jag pulkan. Tog på mig skidställ och tänkte överraska Linus med att leka och åka pulka på vägen hem. Det gick såhär...
Bara det att få med mig honom från dagis, pust! Vilken kamp!! Han ville bara bli buren och inget annat var något alternativ:( Jaha, here we go again! Ståbrädan kan man ju inte tvinga honom att stå på, han bara klev av. Gå brevid gick inte heller, för han hade plötsligt spagettiben, som bara vek sig. Pulkan slängde han sig ur! Där får man för att man försöker vara snäll:(
ALLT var - jag vill inte, jag vill inte. Det var även helt omöjligt att få ur honom vad han faktiskt ville! Vill inte åka pulka! Vill inte gå! Vill inte gå hem! Vill inte till en pulkabacke! Vill inte till lekplatsen! Efter typ 20  min fick jag äntligen veta vad han ville. Han ville tillbaka till förskolan och leka mera. Efter ett tag hade det ändrat sig och han ville till lekplatsen. Även detta ändrades sedan, då ville han hem. Sedan var det pulkabacke som lockade. Emellan detta fick jag honom ändå att åka pulka och vi tog oss sakta, sakta hemåt, med en helt förstörd skrikande Linus!!! När vi väl kom hem ville han bara in, för han frös.

Att det ska vara så omöjligt att komma hem utan dubbelvagn eller bil!! TROTS!!!

På eftermiddagen gav vi oss sedan iväg till SATS och jag körde ÄNTLIGEN årets första träning. Jag har ju haft en seg förkylning ända sedan nyårsdagen. Men nu så:) Ungarna lämnade jag i vanlig ordning in på mini-SATS och båda älskar att vara där:)

23 januari 2012

Ytterligare ett steg i rätt riktning

Nu har vi äntligen fixat mer förvaring i tvättstugan. När vi flyttade in, så satt det bara någre hyllor på väggarna. Men dem tog vi bort och bytte även torkskåpet mot en torktumlare. Detta gjorde att vi fick plats för en massa rymliga väggskåp istället och fick betydligt mer förvaring!
Niclas fixade igår, medan jag tog hand om barnen. Klippte Linus, badade de båda och lagade mat. Vi kände oss riktigt husliga:)
Tyvärr var det fel mått på ena dörren, så den får bytas. Dessutom ska vi köpa några fina handtag till dörrarna och sätta upp en bänkskiva ovanför tortumlaren och tvättkorgen. Kommer bli så bra!! Är allt bra sugen på att måla väggarna också. För nu är väggarna fulla med fula hål efter alla hyllor vi tagit bort.
Lilla buddha har varit extra slö idag och när vi kom hem från öppna förskolan upptäckte jag att han fått feber:( Han är lite snuvig också och jag är väldigt orolig att han ska åka på öroninflammation igen. Vill INTE ge honom mer antibiotika!! Om han skriker vet jag inte heller om det är öronen igen, eller hans sjätte tand som är på väg fram. Den är väldigt nära nu och han har ju haft jätteont med alla de andra...

22 januari 2012

Nyshoppad och frisk luft

Igår var jag ju iväg i stan och shoppade kläder till både mig och barnen. Det blev en helt ny färg i garderoben för min del, som jag aldrig provat förr. Men den känns härligt fräsch och vårig.
Blir tokig på fotografen:)
Kul med storlekar... Jag handlar ALDRIG kläder på nätet. Detta är anledningen: Byxor strl S, linne strl XS, gul top strl L!!! Hmmmmm...
Fick tag på lite av varje till mig själv och i alla möjliga storlekar som sagt!

Självklart har vi ju även varit ute massor idag. Vilket väder!!! Fantastiskt:)
Detta snöätande!!!



Allt in i munnen hela tiden, SUCK!

Äntligen snö!!!! Vad fint det är ute, man blir så glad:)

Jag var på stan igår hela dagen och shoppade och visst, det snöade, men blev slask direkt. Det var först på bussen hem jag upptäckte hur otroligt mycket snö det kommit och hur vackert det var!!! Så på kvällen gav vi oss ut till pulkabacken och åkte lite.
Tog några åk i lilla backen bakom huset, på väg till den riktiga pulkabacken.
Idag, gick vi ut igen så snart vi kommit upp och kommit iordning. Men Linus är så tråkig, när vi inte är och åker i backen. Det ENDA han gör är att äta snö! Jag försökte få honom att leka lite i snön, men icke. Så fort jag tittade på honom låg han på mage i snön och bara åt!! Kasta snöboll, bygga snögubbe, skotta, bygga koja, nope inget är intressant!!!

20 januari 2012

Bebisyoga

Bebisar i Lion´s ålder börjar dra upp rumpan och dra in knäna, för att hamna i krymläge. Lion däremot hoppar över krypandet och har redan börjat med yoga istället:)
Han har liksom missuppfattat lite, hihi:) Ser smått stelopererad ut!
I morse ville storebror ge lillebror vällingen. Gulligt:)

19 januari 2012

Tapetjakt

I tisdag var jag iväg lääääänge och kollade på tapeter till Lion´s rum. Fick med mig lite prover hem, men det var inga som passade. Däremot fick vi upp ögonen för vilken färgskala vi vill ha. Så idag var jag iväg ett bra tag igen och tog med mig lite nytt hem...
För att få till lite värme i rummet, ska vi satsa på vitt/begie/grått. Dessa färger är dessutom lätta att hitta matta till och möbler som inte bara är vita. Sedan kan man ju variera resten av färgerna i rummet. Det känns som att det mesta kommer att passa!
Så som det ser ut idag kan vi ju inte ha det så länge till. Barnen tycker att det är kul att vara här, men utan matta på golvet blir det både hårt och kallt.
Vi har även lite planer på att låta barnen byta rum, när det väl är dags för Lion att överta Linus säng. Så då är det ju bra om tapeterna inte är allt för bebisaktiga. Fast lejonet är allt bra lockande att sätta upp i Lion´s rum:)
Efter mycket bläddrande och tänkande ikväll har vi plockat bort en massa och fått en favorit. Den med molnen... Kanske i kombination med den diskret randiga. Men vill väldigt gärna få in lejonet oxå;)

Lion ramlade ur spjälsängen!!!!!!!

Jag sov i bäddsoffan inatt och vaknade av en kraftig smäll följt av Lion som gallskrek! Rusade in i sovrummet, där en yrvaken Niclas försökte trösta honom. Lion hade ramlat ur sin spjälsäng!!!!! Jag blev så rädd... Usch, kunde ju gått hur illa som helst:( Men efter lite amning, så sov han gott igen och har varit precis som vanligt. Jag tycker ju att han borde slagit sig i huvudet, men det går inte att hitta minsta lilla blåmärke på honom. Men jag känner mig fortfarande lite uppskrämd!
Jag förstår verkligen inte hur han lyckats ta sig hela vägen över kanten?!?!
Sen är det ju en bra bit ner till golvet! Hur har han landat egentligen??? Jag är SÅ tacksam att han varken skadat huvudet eller brutit något ben!
Så nu får vi verkligen ta upp den nerfällda sidan och jag kommer inte våga somna med honom brevid mig i sängen. Från och med nu MÅSTE han ALLTID sova i sin säng. Vill inte vara med om några fler fall i golvet! USCH!

18 januari 2012

Ingen förskola idag

Inatt hade Linus feber, så han fick bli hemma idag och mitt planerade besök till öppna förskolan med Lion blev inte av. Linus sov dessutom till kl 9 idag!!! Men efter en slö förmiddag så piggnade han till. På eftermiddagen gick vi ut en sväng och lekte med grannbarnen på lekplatsen:)

När jag höll på att natta honom ikväll, så behövde han som vanligt avbryta för att bajsa. Då får han vara på sitt rum och leka tills han är klar. Men idag var han sällskapssjuk, så han tänjde lite på gränserna...
Han tittar ut från sitt rum och frågar om han får måla. Ja, det får du, alla målarsaker ligger redan på ditt bord, svarar jag. Då kommer han först bärandes på sin stol, sedan alla kritor, som han lägger på stolen. Därefter kom han ut med papper som han lade på soffan. Sedan hör jag hur han drar med sig sitt bord, som han placerar mitt i dörröppningen. Med bordet på plats börjar han sedan plocka tillbaka alla saker till bordet och sätter sig sedan och målar och låtsasdricker cola:)
Han har varit feberfri hela dagen, så om det håller i sig blir det förskola för honom imorgon igen.

17 januari 2012

Snedfisen

Vi slutade tejpa Lion´s rygg för ca 2 månader sedan, för vi tyckte att han blivit ganska bra. Dessutom tränar han ju ryggen massor nu när han sitter själv. Men det händer verkligen ingenting. Han är fortfarande otroligt sned...
Sjukgymnasten som är specialiserad på bebisar, jobbar inte kvar på samma ställe längre. Så nu försöker jag få tag på hans läkare för att se hur vi ska gå vidare. Något behöver ju göras!
Igår kväll var han omöjlig att lägga. Så fort han somnat, vaknade han och gallskrek. Efter låååång tid så fick han Ipren, för jag tänkte att han kanske har ont någonstans. Efter ett tag så somnade han äntligen och idag såg jag att hans 5:e tand spruckit fram. Så han hade nog ont!
Linus fick en väldigt uppskattad julklapp i lördags. Ett spel som heter -Voff sa grisen.
På tv:n kommer det fram olika djur och när de låter som de ska så får man pussla det djuret. Men om t ex ormen jamar så får man inte ta någon pusselbit. Linus ÄLSKAR spelet. Han vill pussla och titta på filmen hela tiden. Själv tröttnar men ganska rejält efter en stund. Extremt enformigt. Men, men, små barn älskar ju upprepningar... Kul iallafall att han nu börjat leka med lite annat än bara bilar, bilbanor och tåg.

15 januari 2012

Inte bara grabbigt

Leksakerna Linus fick igår var en succé. När han vaknade imorse låg han och kollade barnprogram och myste som vanligt. Tills han fick syn på sin dockvagn som han fick. Då fick han fart och studsade upp:)
Dockvagnen jag beställde på nätet, som var blå, var tyvärr slut. Så det fick tyvärr bli en rosa iallafall. Jag kände att det är viktigare att Linus får en dockvagn som han önskat sig, än att det är snyggt hemma. Han har ju annars nästan bara klassiska killeksaker.
Sedan vi flyttade till huset har han lekt mer och mer med sitt kök. Därför har han fått många fler saker till det. Innan jul fick han ett diskställ och i julklapp mängder av leksaksmat. Dessutom fick Lion en kassapparat som de båda gillar. Igår utökades köket dessutom med en överdel med micro och en kaffebryggare.
Vi monterade ihop överdelen igår, när han lagt sig. När han upptäckte det imorse blev han så lycklig!!!! Han har lekt och lekt och lekt. När han sedan skulle sova middag fick han ingen ro. Han ville bara upp och göra kaffe. Likaså nu på kvällen. Han somnade jättesent för han ville bara leka med sitt kök och köra dockvagn:)

Här kan det handlas och lagas mat! Inte en pryl som saknas i köket nu.
Igår åkte dock maten bort. Linus har dem i munnen konstant och bara tuggar och håller på att förstöra dem. Han visar absolut inga tendenser till att böra sluta med att ha ALLT i munnen HELA tiden. Jag är så trött på att han förstör en massa leksaker på det sättet och blev så arg på honom igår att jag tog bort all mat. Idag bad han snäll om att få tillbaka den och förklarade varför jag tagit bort den och efter en lång diskussion tog jag fram det igen. MEN gjorde klart för honom att om han går med det i munnen igen åker det bort! Han har klarat av det riktigt bra idag:) Lion däremot är ju alldeles för liten för att inte ha allt i munnen, så han har andra regler! Han ville smaka på ALLT, gärna samtidigt:)
Nu på eftermiddagen har vi haft besök av våra gamla grannar. Vi har inte setts på ett halvår, så Linus var oerhört blyg i början. Ville bara vara uppe i min famn. Men efter ett tag vågade han sig ner och sedan var bästisarna igång. Det märks verkligen att de har en speciell vänskap... De har så himla kul ihop och leker på ett annat sätt än med andra barn. Så synd bara att vi bor långt ifrån varandra nu och inte kan ses så ofta. Här hade de övergett köket och hade en innebandymatch istället med Lion som publik:)