29 februari 2012

Lion och Linus 9 månader

De verkar utvecklas väldigt, väldigt lika de här två...
Lion några dagar innan han blev 9 månader...
... och Linus när han var precis lika gammal. Båda lärde sig att resa sig upp strax innan sin 9 månaders dag.
Utseendet däremot är väldigt olika!!!
Var på bvc i veckan och fick lite vikt och längd på Lion. 9735 g och 73 cm gör att han är strax över mittenkurvan på båda. Linus däremot låg vid samma ålder en kurva över på längd och en kurva under på vikt. Honom har vi ju alltid behövt kämpa med vad gäller maten och Lion är tvärtom. Det som var jobbigt med Linus var när han blev sjuk...
Här var Linus 1 år och hade varit sjuk i några dagar. Han var så mager!!!! Helt insjunken. Skönt att Lion har en massa att ta av:)

Nu har äntligen nätterna blivit bättre. Dessutom har Lion slutat att amma. Han blev plötsligt helt ointresserad vid mellis. Ville mycket hellre ha t ex en banan. Men det känns väldigt lagom att sluta nu. Han kan ta en slurk mitt i natten eller på morgonen, men det är inte speciellt mycket han vill ha innan han vänder sig bort. Tror att jag slutade med Linus vid ungefär samma tid. Så fantastiskt skönt att slippa kämpa med att sluta amma, att det bara blir naturligt:)

28 februari 2012

Nu är totletten vält!

Nu är toaletten helt riven. Vi har ju sagt till Linus att vi river toaletten. Men han kan inte säga toalett och på någor sätt har han fått det till att vi välter den. Så han sägen hela tiden - pappa bara välter totletten!
Vårt nya kakel och klinker har kommit, men det lär väl dröja ett tag innan vi kan börja lägga in det. Sedan har vi inte riktigt bestämt om vi ska ha lite mosaik någonstans och isåfall var och vilken färg. Vi måste även bestämma oss för vad vi ska ha för tvättställ och skåp. Usch, det är så svårt att bestämma sig! Men skönt iallafall att kakel och klinker är färdigt!
Lion i sin nya lejontröja och lejonsockar:)

27 februari 2012

Allt flyter på idag:)

Ingen trots idag, bara en härlig morgon där allt flutit på som det ska!

26 februari 2012

Sol, sanering och hår

Underbar dag! Man blir ju så glad när solen skiner:)
Lion som annars bara håller till i vagnen när vi är ute, kunde idag få sitta lite i sandlådan. Jag fick snabbt ta mig in och upp på vinden, för att plocka fram skor och tunna vantar till honom. Han höll på att koka i de andra vantarna för i solen var det ju jättehärlig värme och jag är ju van vid att bylsa på honom rejält.
Niclas stack iväg till affären och köpte en engångsgrill, korv och bröd. Vi har ju inte riktigt hunnit med att skaffa en riktig grill till altanen än.
Lion tyckte det var väldigt svårt att ta sig fram ute och med så mycket kläder.
Mysig lunch:)

När vi kom hem så behövde Lion saneras.... Dessa blöjor! Han hade bajs på hela ryggen!!!!
Hela han fick tvättas OCH hans kläder OCH skötbordet OCH mina kläder!
Detta hände ytterligare en gång idag, men då fick det bli ett riktigt bad. Himla tur att man är hemma när det händer!
Fick syn på undersidan på dammsugaren och undrade om den skulle se ut så... Såg snabbt att en hel massa hår snurrat sig fast i borsten. Här har jag börjat få bort lite...
Så här ska den se ut!!!!!!!! Hallå, vilken hög med hår och allt kommer från MITT huvud. Inte konstigt att jag är tunnhårig... Detta är ju dessutom bara lilla extra dammsugaren. Det mesta av håret jag tappat sedan Lion föddes har jag plockat från duschen, handfaten eller dammsugit upp med den vanliga. Jag hade mer än gärna behållit det på huvudet istället:)

25 februari 2012

TROTS och envishet

Vilken kamp vi har haft idag. Linus har hamnat i en trots som är det värsta jag varit med om:( Inget vi gör duger och jag vet inte hur många bestraffningar han fått idag, blandat med en massa mys. Det märks på honom att han har det väldigt jobbigt med sig själv. Dessutom kan han inte vara med Lion ensam alls längre. Han slår, puttar eller trampar på honom så fort han får chansen. Han som varit en fantastiskt snäll storebror hittills. Hoppas denna period går över snabbt. Men det är väl 3-års trotsen som slagit till med full kraft.

Det som ändå känts skönt idag är att Niclas verligen fått se honom från sin sämsta sida oavsett vad vi hittat på med honom. Tidigare har jag haft svårt att få full förståelse för hur omöjlig han kan vara. Men nu märkte även Niclas att det inte hjälper hur mycket man leker med Linus eller hur bestämd och konsekvent man är. Utbrotten duggar ändå tätt och är fruktansvärda. Det är såååå skönt att vi varit två hemma idag.
Linus kunde inte somna, ville så gärna mysa med mig. Hjärtat:) Så vi myste massor innan jag lade honom igen och då somnade han...
Lion kunde inte heller somna. Han vill bara resa sig mot allt hela tiden!
Men när barnen äntligen kommit till ro och somnat, så sjönk jag ner i soffan med lite godis och vin.
Hahaha, Lion reser sig ju som sagt mot allt nu när han äntligen kommit på hur man gör. Det roliga var ju här, när han innan jag spärrade lådorna fick upp en, hittade något intressant. släpper lådan och naturligtvis faller handlöst framåt. Som tur var hann jag rädda honom. Men han har absolut noll vett och nu är det full passning som gäller....
Här lyckades han iallafall ta emot sig! Men det kommer inte bli lätt med denna bebis i kombination med trotsig Linus. Jag kommer få fullt upp. Kanske dags att börja jobba nu! INGET jobb jag har haft har varit så tålamodskrävande. Kommer ju att kännas som rena semestern att gå till jobbet, hihi:)
Som tur var fick vi upp grinden idag, så nu kan ju inte lillen klättra upp här iallafall!

Dags att gissa igen!

Lisa är ju grym!! Vilken klasskillnad, äntligen ett vettigt bidrag i denna deltävlingen!

Hon kommer gå direkt till final tror jag. Övriga låtar då...

  • Perrelli - vad ska man säga. Ok men inte mer och jag tycker fortfarande att hon ser väldigt plastig ut tyvärr. För hon har ju grym sångröst.
  • OPA - bort, bort, bort
  • Dynazty - ok låt, fast inte min smak och de ser för roliga ut
  • Lotta och Christer - usch vad mossiga de känns, fast de kanske går hem hos de äldre
  • Hanna Lindblad - snyggt framträdande med sådär låt
  • Axel - nej, gick inte hem här heller
  • Lisa - solklar favorit!!
  • Danny - helt ok låt, men han har gjort bättre. Sången lät sådär och framträdandet kändes väldigt östeuropa tyckte jag
Mina gissningar för kvällen då... Lisa och Danny till finalen. Till andra chansen... hmmmm... Perrelli och Christer och Lotta tror jag. Sedan kan nog 5:e platsen stå mellan Hanna och Dynazty. Hoppas på Hanna och att hon även kommer högre upp och till andra chansen tillsammans med Charlotte.

Till final har jag ju gissat 5 av 6 rätt, får se om jag klarar mig ikväll:)

Japp, jag är en melodifestivalnörd, jag vet!!!!


24 februari 2012

Det går snabbt nu!!

Igår såg det ut såhär...
Idag kom han upp ytterligare ett trappsteg och försökte klättra ännu högre upp. Så när Niclas slutade åkte vi raka vägen och köpte en trappgrind. Hoppas denna funkar... Den tredje vi har hemma och försöker med! Har tydligen konstiga mått, så det är nästan omöjligt att hitta en som passar. Vi ska testa den imorgon, håller tummarna:)
Han reser sig överallt hela, hela tiden!

Underbart att ha Linus hemma, MEN vad jobbig han varit idag!!!!!!!! Rent elak... Har dragit omkull Lion och puttat, slagit till och lagt sig på honom. När vi sedan var ute idag och lekte med grannarna, så tog han hela tiden Bruno´s leksaker. Dessutom fick han utbrott för minsta lilla och puttade och slog även Bruno! Det blev många gånger han fick sätta sig på en bänk tills han gick till Bruno och bad om ursäkt. Så idag har han varit enormt trotsig. Men jag tror att det kan vara lite extra nu när han varit borta en vecka. Hans humör har växlat mellan glad så han hoppar, till skrikig och tillbaka till glad igen på en minut!


Passade på att sänka spjälsängen idag. Vill inte vara med om ett fall till från den!
Just det, Linus ville vara kvar i butiken idag. Han fick komma in bakom kassan och när vi sedan sa att vi skulle gå så fick man till svar - nej, jag JOBBAR faktiskt nu! Sedan gick han med bestämda steg in i butiken igen:)

Jag och Linus gick ikväll och köpte pizza. Där gick han med bestämda steg förbi kön och fram till kassan och sa - min pizza är färdig?

Himla tur att han kan vara så charmig ibland och inte bara trotsig!

23 februari 2012

Storebror hemma:)

Åhhhh, vad underbart att träffa Linus igen. Att en vecka kan kännas så lång! Han blev också jätteglad när han såg oss och har varit SÅ mysig.
Lillebror fick lite kärlek:)
Glada syskon!
Ordningen återställd och bandyklubborna framme!

En salig blandning

Vilken fin dag! Det är ju så underbart att solen skiner. Vilken energi man får:)

I natt har prinsen sovit jättegott, dessutom somnade han om vid sju-tiden och jag fick sova en timma extra. Så nu är jag piggare än någonsin!

På tal om prins.... Fick fullt med tårar i ögonen när jag fick höra på nyheterna att Viktoria och Daniel fått en riktig liten prinsessa! Så kul för dem!!! Tidningarna skriver för fullt om nyheten och i Aftonbladet såg deras fråga ut såhär...
Hihi, undrar vad resultatet blir med så många svarsalternativ:)
Lion busade vid frukosten idag!


Med ny telefon så hittar man ju roliga appar att leka med. Tog lite annorlunda bilder. Synd bara att loggan syns på alla bilder...

22 februari 2012

Natti natti

Nu ska jag krypa ner bredvid denna lilla goding:)

Telefon och terrorist

Skaffade en ny telefon i måndags. Så nu är även jag med iPhone:) Min gamla började bli lite seg, så jag gick till 3 bara för att kolla nya alternativ och iPhone var jag mest sugen på. Mitt gamla abonnemang kostade 199:- i månaden och då ingick fri surf och en massa samtal. Jag hamnade nästan alltid på den summan, så jag ville inte ha ett dyrare abonnemang. iPhone fanns för samma pris, men då ingick bara surf och inga samtal. Men simsalabim så fixade försäljade ett exakt likadant abonnemang som jag hade sedan tidigare, fast nu har jag en ny mobil:)

Men vad det är jobbigt med ny telefon!!!!!! Bara att få över kontakterna från gamla till nya. Gaaahhh, jag höll ju på i många timmar med det och supporten sa olika beroende på vem jag pratade med. Men idag fick jag äntligen över dem. Dessutom ska man ju installera och ladda hem tusen saker. Men nu börjar jag bli kompis med den och de appar jag laddat hem fungerar sjukt mycket bättre är på min gamla. Nu kan jag t ex boka träningspass på mobilen och blogga:)
Den här lille terroristen hade inte sin bästa natt....
Nattningen var jobbig och han somnade då och då, men vaknade efter bara en lite stund och gallskrek. Detta höll på till runt ett inatt!!! Sedan tror jag att jag ammat honom en gång, men kommer inte riktigt ihåg. Dessutom vaknade han vid 6 och babblade på för fullt och klättrade på mig och försökte komma upp i sängen. Han ställde sig såhär för första gången:) Men jag ville bara att han skulle bli trött så att jag fick sova igen.
Han blev lite slö efter ett bra tag, men det var först när jag väl var uppe, som han somnade:(

Igår kväll hade vi besök av mina tjejkompisar från Örby:) Alltid lika kul att ses!!!! Vi träffas ca en gång varannan månad, men det skulle vara kul att ses oftare. Men det är svårt nog att få till tider som alla kan, dessutom är det alltid något barn som är sjukt. Vi har ju ett helt gäng ungar nu - tror det är nio + en bonus och en i magen och alla är mellan några månader och fem år. Kul att alla fick barn så tätt och det är alltid någon som har en liten bebis eller är gravid:)

Öppna förskolan