30 april 2012

Invigning

Då var det invigning av grillen idag. Första riktiga grillen jag haft sedan jag flyttat hemifrån:)
Hej då engångsgrillar!!
Igår hade några grannar vattenkrig och behövde förstärkning. Så vi plockade fram några vattenpistoler. Linus hade jättekul, men efter ett tag kom han på att det var roligare att bara spruta vatten i munnen....

29 april 2012

Årets första bad i sjön!!!!

Idag på eftermiddagen, så gick vi och grannarna ner till Ötjärn för att grilla lite korv. Underbart väder!!!!

Linus började ta av sig sin jacka och tröja och sade att han skulle bada! Vi upplyste honom om att det är alldeles för kallt. Men han ville i. Jag tänkte att jag han skulle få doppa tårna, för att sedan inse att det var alldeles för kallt. Så jag tog av honom på underkroppen...
Det var kallt va? Nääää, det är inte alls kallt!
Mamma, jag vill bada där borta... Vad är det med barn och att de kan bada oavsett hur kallt det är? Bruno fick också av sig sina kläder och de båda sprang mellan vattnet och stranden ett bra tag, innan vi fick ta upp dem:)
Sedan var grillen klar och Linus åt bättre än någonsin. Det var nog spännande att grilla!

Efter maten sprang de båda och lekte och hade jättekul! Det senaste gångerna de lekt har det funkat sådär. Alltid någon som haft en dålig dag. Men idag hade de verkligen superkul ihop!
Vi tog vägen runt Ötjärn när vi gick hemåt och stannade och lekte lite till.
Tittut!
Skogen - en underbar lekplats.

28 april 2012

Vernissage

För ett tag sedan, när jag var på öppna förskolan, började vi prata bloggar. En annan mamma, som bor några hus från oss, berättade då att hon hade en konstblogg. Jag blev nyfiken på den trots att jag inte är alls konstintresserad. Hon målar som hobby och hon var ganska blygsam. Men hon skulle iallafall ha sitt första vernissage snart.
Bilden är lånad från hennes blogg och visar bl a min favorit - zebran.

När jag gick in på hennes blogg - www.lindaskonst.blogspot.com, fastnade jag direkt för hennes tavlor!!!! Så idag var jag på mitt första vernissage och tittade på hennes tavlor. Många var verkligen superfina!!! Hoppas hon kommer få sälja en massa tavlor, jag tycker det är kul när folk som har talang, satsar och lyckas:)

Träffat idolen!!

Igår fick vi hem ett magasin från Allum, där det stod att självaste David Lindgren skulle uppträda idag! Självklart var vi tvugna att åka dit. Linus var väldigt förväntasfull och tyckte det var både spännande och kul att träffa sin idol:)
Svårt att förstå varför man måste vänta.
Men tillslut kom han och efter två låtar fick Linus träffa David:)
Det här kommer han leva på läääänge!

27 april 2012

Speciell stil

Såhär kom Lion ut från sovrummet imorse...
Så nu vet vi varför han sett ut som att han tränat yoga! Det var tydligen det här han ville.

Idag har han lärt sig att stå utan stöd!!! Alltid när vi försökt innan, så har han satt sig direkt. Men idag vågade han prova. Första försöket kunde han stå i säkert 30 sekunder. Han vinglade till ibland, men hittade balansen igen och tyckte det var så kul att han skrattade högt. Det märktes att han var både stolt och förvånad över att klara det!!
Men att fånga det på bild var omöjligt. Han bara satte sig.

26 april 2012

Brorsorna

Jag blir så glad när mina båda små leker ihop. Linus vill så gärna få med Lion i leken, men lillebror är svår att styra. Han förstår inte alls vad storebror vill. Linus blir väldigt frustrerad! Men ibland går det bra:)
Lion älskar just nu att plocka med duplo. Linus lastade legot på släpet och Lion hjälpte till.
Lion tittar och lär, när brorsan tömmer på "soptippen".
Trappgrinden nere får man aldrig, aldrig glömma att stänga nu. Lion är där på nolltid och klättrar upp direkt. Han är otroligt snabb!! Det räcker att titta bort i 30 sekunder, sedan är han halvägs uppe! Vi har hittat honom nästan uppe 2 gånger, då vi missat att stänga. Ren tur att inget har hänt!
Här hittade jag honom idag. Han stod och vickade vagnen fram och tillbaka. Bra balansövning:)

25 april 2012

Fyra sömnlösa nätter:(

I lördags hade vi 3-årskalas för linus med Niclas släkt och på söndagen skulle vi ha ett litet barnkalas. Men natten till söndag så fick vi inte sova knappt någonting. Båda barnen hade fått världens hosta och de hostade precis hela natten!! Dessutom hade Lion feber på morgonen, så kalaset får vi ta en annan helg.

Hostan har sedan dess hållit i sig. SUCK... Vi har fått ha ett barn var hos oss på nätterna, för annars väcker de varandra med hostan. MEN detta har även gjort att varken jag eller Niclas har sovit på 4 nätter. Linus har varit lite bättre på nätterna, så Niclas har haft honom, då han jobbar på dagarna. Lion har hostat exremt tätt och oftast har det inte ens varit 5 minuter mellan attackerna. Kul att vara ensam hemma på dagarna med två barn, när man inte sovit på flera nätter? Inte så!! Så idag åkte vi till barnakuten. då vårdcentralen inte hade någon tid idag. Jag kände att vi bara var tvugna att få något bra mot deras hosta. Vi klarar inte en natt till!!!

Men på akuten satt vi mellan 12-16 och då var det fortfarande lång kö framför oss. Så vi fick rådet att åka till ett annat ställe som öppnade 17. Där fick vi äntligen hjälp och vi kom hem vid 19-tiden. Stackars, stackars Linus, som varit jättepigg idag och tvingats vara på ett tråkigt sjukhus i ett tråkigt rum. Han var otroligt gnällig, men han har ju inte kunnat leka någonting idag.
Nu har barnen iallafall fått varsin hostmedicin och ikväll är det ovanligt lugn sedan de somnat. Hoppas det håller i sig!
Vi har kämpat länge med att få Linus att göra nr 2 på toaletten eller pottan. Men trots löften om glass och lek & buslandet, så har det varit stopp. Förutom hos farmor och farfar. Men idag så fixade han det:) Han blev så stolt och han fick glass på direkten. Buslandet blir efter fem gånger. För då har han bevisat för sig själv att han verkligen kan och att det inte bara var en engångsgrej!

Lion kom krypande på golvet och Linus frågar mig om lillebror får smaka på glass. Han matade honom jättemycket - gulligt:) Han var även på gång att försöka ge honom mjölk från sitt glas (Linus tycker att glass är för kallt och måste därför alltid ha mjölk till!!!!)

21 april 2012

Nytt

Linus största intresse är ju som bekant att lyssna och titta på låtar från melodifestivalen. Fortfarande är storfavoriten David Lindgren och han kan nästan hela låten. Nu börjar t o m Lion hänga med i vissa rörelser och viss sång:) Men Linus gillar även andra låtar. En av dem är Eric Saade`s Popular. I brist på glasväggar som han kan krossa har han använt sin livliga fantasi...
Han drar fram alla leksaker han kan hitta och lägger allt i en stor hög och i hans värld så har han här byggt glasväggar!! Han flyttar sedan bort alla leksaker, samtidigt som han sjunger "I will be popular, I will be popular".
Lion får vara med allt mer och de börjar får riktigt roligt ihop nu:)

Fick jag med alla färger eller?

Igår eftermiddag åkte vi till Niclas jobb, när han slutade och badade med barnen. Det var Lion´s andra gång i en bassäng, men första gången var för ca ett halvår sedan, så det kändes som hans första bad. Han älskade det!

Linus har jag inte heller badat med på ett halvår, men han har däremot varit med farmor och farbror en massa gånger. OJ, vad han hade utvecklats!!! Han har armpuffar och klarade sig helt själv i vattnet. Tog sig fram med hundsim och kunde klättra upp för kanten själv och göra det han älskar mest - att hoppa från kanten och plaska så mycket som möjligt.

Härom veckan köpte jag några nya nagellack i glada färger, som jag provade på tånaglarna. Jag har inte tagit bort detta, för jag har ju ändå sockar på mig jämnt, så det är ju ingen som ser. Tänkte ju inte på det när jag skulle till badhuset och bada i denna bikinin...
Hihi, fick jag med varenda färg där eller??
Kolla de söta fossingarna!!!

17 april 2012

3-åringen

Tårta, sång och paket när man vaknar på sin födelsedag är ju ett måste:) Linus blev lite blyg...men glad. Han uppskattade verkligen alla presenterna, stort som smått.
Vi använder fortfarande bäddsoffan varje natt, då båda barnen vill ha närhet. Så vi fortsätter att ta ett barn var, så att de inte ska väcka varandra.
Även om han gillade alla paket, så var nog detta favoriten.
Det var en kall och vit morgon. Längtar till den riktiga våren kommer!!! Men april är ju april och man vet aldrig om det är regn, blåst, sol eller snö!
Efter en mysig morgon fick jag med mig en motvillig Linus till dagis. Men väl där hade han jättekul och ville i vanlig ordning inte åka hem. Vi tog oss sedan ut till lekplatsen, där hans kompis höll till. Men han var på dåligt humör... Vi bjöd då på lite glass och sedan följde vi med dem in för en massa lek. De hade stundtals småbråk, men mot slutet busade de och hade skoj. Däremot när vi skulle hem kom tröttheten över Linus och han blev gnällig och jobbig, framförallt emot kompisen. Så när vi kom hem fick han nappen och vila lite framför barnprogram.
Efter middagen blev han trött och gnällig igen. Men lite bad med nya skumbadet fick honom på gott humör igen:) Lion står alltid och kollar på storebror när han badar. Han blir dyblöt och jag tar bort honom. Men han sticker genast iväg till badrummet igen.

16 april 2012

Imorgon är en speciell dag...

För då är det 3 år sedan Linus kom till världen!!! Lillplutten... Han har blivit så stor. Men ändå känns det som mycke längre tid sedan han var bebis. Jag kommer knappt ihåg. Men jag är otroligt glad över att jag tagit så mycket kort och skrivit upp det mesta. Kul att kunna minnas, genom att titta tillbaka. Det är ju även huvudorsaken till att jag startade bloggen. Man glömmer så fort och jag vill kunna titta tillbaka och läsa om hur barnens uppväxt har varit.
Igår hade vi kalas för honom, då min släkt kom. Nästa helg blir det Niclas familj som kommer och vi ska även ha ett mindre barnkalas. Många kalas blir det, men jag tycker att det blir så himla många samtidigt annars och ingen hinner umgås. Mindra kalas blir oftast lite mysigare tycker jag.

Den absoluta favoritpresenten var en mikrofon på stativ! Moster Emma frågade mig häromdagen vad han önskade sig. Då kom jag på detta. Han älskar ju att kolla på klipp från melodifestivalen och dansar och sjunger och försöker härma varenda rörelse. Som mikrofon har han hittills använt en innebandyklubba, men blir otroligt frustrerad, då den välter hela tiden.
Han släppte inte mikrofonen många sekunder under kalaset, utan bjöd på full show då han körde David Lindgrens sång.
Så fort han kollat lite på sin nya Pippi-film imorse, så kom han ner och tog tag i mikrofonen och sjöng och dansade.
Han har inte gjort mycket annat idag:)
Han fick även en balanscykel...
...och en sparkcykel. Förra året fick han en med 4 hjul, men nu var det dags för nästa svårighetsgrad. Idag var vi ute och testade den och det gick hur bra som helst direkt. Dessutom träffade vi två kompisar till linus, som även de tog fram sina sparkcyklar.
Lion roar sig på sitt sätt och behöver inga avancerade leksaker än direkt!

Sen har han börjat med detta... Är det nästa steg från yogan han höll på med för några månader sedan?
Stoppa bebis i en tom låda är ju även det mycket uppskattat:)
 Linus älskar att få lillebror att skratta!
Pappa hade rensat lite i ett förråd och hittat denna gamla trehjuling från när jag var liten. Han hade målat över rosten, men tyvärr var inte färgen torr när han lade in den i bilen, så färgen har runnit endel. Men tanken var god och resultatet blev mycket bättre än den var innan. Jag gillar den:)
Var tvungen att kolla i mitt gamla album och trodde jag hittade en bild från när jag hade den. Men såg sedan att att det är ju inte alls samma. Vi måste haft fler än en tror jag... Men blev helt kär i denna bilden. Herregud vad rund och go jag var i ansiktet:)
Här är jag och brorsan och jag ser tydliga likheter mellan mig och Lion!

13 april 2012

Tjatig 3-åring och nytt liv växer...

Herreguuuuuud var tröttsamt Linus tjat är! Han har blivit lite bättre på att leka en stund själv eller med Lion. Men i stort sett vill han ha uppmärksamhet från oss precis hela tiden. Jag och Niclas får utan överdrift inte byta två meningar med varandra utan att han håller på att tjata sönder huvudet på oss. Det spelar heller ingen roll att vi kan leka med honom och hitta på roliga saker en hel dag. Om vi behöver greja en stund, så blir det genast tjat, följt av gnäll efter napp och kanin.

Igår behövde vi ju fixa med förrådet och vi trodde väl att han stundtals skulle kunna sysselsätta sig själv lite i trädgården. Men icke... Vi fick låta honom gå in, ha sina snuttesaker och se film. Bara det att han ser så deppig ut så fort vi inte har 100% fokus på honom.

Vi försöker t ex att ha med honom i köket och hjälpa till, men han tröttnar efter 5 minuter. Vet verkligen inte vad vi ska göra!!!

Idag kom jag iallafall iväg och storhandlade. Köpte även en grill som Niclas monterade ihop. Så nu är vi redo för varma dagar och kvällar på altanen:)
Under tiden Niclas packade upp grillen, tog jag ut barnen och byggde lite lego.
Lion höll på att trilla i backen med legoklossar:)
Jag är kass på trädgårdsarbete och blommor, men nu när man bor i hus, vill man ju ha lite mysiga blomkrukor. Så jag har gjort några försök iallafall.
Lite blommor på utebordet gjorde ju jätteskillnad!!
Linus börjar tycka att lillebror blir allt roligare. Här ville han prova att mata honom:)
När barnens farmor var här härom veckan, tog hon med sig en hink med grodägg från sjön. Förra helgen fick de flytta från hinken till en glasskål och vi fixade lite nytt vatten, stenar och lite grönt. Nu har nästan att små ägg utvecklats till små grodyngel. Det kryllar av dem!!!!
Snart får de väl flytta ut igen, så vi inte får huset fullt med grodor!!