31 maj 2012

Lion 1 år!!!!!!

Idag grattade vi vår lilla älskling på hans 1 årsdag!
Lite tårta med 1 ljus.
Paket och ballonger.
Storebror är bra på att öppna paket:)
Lion leker hund i vanlig ordning, när storebror spiller tårta på golvet!
Myspys!
Första mötet mellan Linus och Lion på sjukhuset för 1 år sedan.
Förra året ca 1 vecka innan födseln.
Omkring kl 23 den 30 maj förra året kom vi till Östra sjukhuset och kl 05.08 dagen efter föddes han.
Han vägde då exakt 4 kg och var 52 cm lång. Idag väger han 10 kg och är 76 cm.
Linus förra året. Vad han har blivit stor sedan dess!!
Själv var jag skapligt stor samma dag som Lion föddes...
...men som tur är har alla kilon försvunnit! Kolla bara skillnaden i mitt ansikte!!!!!
Lion i mormors famn 1 vecka gammal:)

30 maj 2012

Sysselsätta barnen i affären

Lion älskar att åka kundkorg och Linus älskar att köra kundkorg. Perfekt kombination:)

27 maj 2012

Grattis mamma

Imorse gick N och Linus till affären och handlade lite. När de kom hem, plingade det på dörren och där stod Linus med en bukett till mig:)

Vi har även tagit en promenad till Finnsjön, tillsammans med några grannar. Lion fick testa att bada lite och stod alldeles själv i vattnet!

26 maj 2012

Sommardag

Idag har Linus hängt med Vanja nästan hela dagen. De är SÅ söta ihop. Vi vuxna har fixat med städning, en tur till soptippen och klippt gräset. Allt innan kl 10, hehe:) Så resten av dagen har vi kunnat ta det riktigt lugnt och gått och småpillat när vi kännt för det. Lika bra att passa på att njuta ordentligt av sommarvädret. Just nu är allt väldigt enkelt med Linus. Han är så nöjd med sin kompis och de leker ju verkligen hela dagarna!!!
En underbar sommarbild på Lion!
Linus ropade innifrån att någon skulle komma in och titta på honom...
Vi gick en liten promenad på kvällen efter grillningen och Linus skulle visa Niclas alla grodyngel. N frågade honom vart de var och fick till svar - där, i det jättestora havet!!! Med det menade han lilla Örtjärn:)

25 maj 2012

Vinterförberedelse och ännu en ny lekkompis

I vintras när vi försökte få tag på ved, så upptäckte vi att det var jättesvårt. Tydligen är det nu på sommaren man fixar sådant. Så Niclas beställde 4 kubik härom dagen och igår dumpades den på uppfarten. Jag var iväg på ett litet bloggevent igår kväll när det kom, så Niclas hade fullt upp att försöka få undan tillräckligt med ved, för att jag skulle kunna komma in med bilen. Men det var precis att jag klarade det. Det var ingen liten vedhög!!
Jag fick lite "hjälp" av Linus i förmiddags när jag höll på. Sedan ropade några grannbarn på honom, så jag lät honom gå över och leka på deras gård. Men jag sprang hela tiden och kollade till dem, så plockandet med veden blev ju inte jätte effektivt. Fast jag fick undan en hel del iallafall. Sen fortsatte vi med jobbandet när Niclas kom hem. Jag trodde inte att vi skulle lyckas få bort allt idag och absolut inte få plats, men...
Vi fick in allt i car-porten, så nu är det både uppröjt och uppladdat med ved inför vintern:)
När Linus lekt klart hos kompisen, följde August med oss hem för lite lek. De tog varandra i hand och spatserade in till oss! Jag fick då bra tid till att laga lite mat.

Efter lunchen kom en katt på besök hos oss. En otroligt gullig liten katt, som älskade att leka med Linus! Den var hos oss i säkert 2 timmar innan den försvann. Linus jagade katten och sedan jagade katten Linus och så höll de på! Den kom sedan tillbaka efter någon timma och lekte ett bra tag till och nu ikväll var den här igen.
Lion undrade vad det var för något:)

Själv undrade jag om det var en katt som kommit vilse. Så jag kollade lappen på hans halsband. Den bodde 5 minuter härifrån, men kändes fortfarande som en kattunge och hängde här nästan hela dagen. Så jag tog en lite promenad dit och pratade med ägaren. Nej, den var inte bortsprungen, men han hade alltid undrat vart katten tog vägen på dagarna. För den brukade försvinna vid 9 på morgonen och inte komma hem förrän vid 22-23-tiden.

Vi pratade en stund och jag fick veta att katten var lite drygt ett år, hade kommit från ett katthem, bott i stan ett tag och nu sedan ca 1,5 månad tillbaka bodde den här. Amy hette katten, som tydligen var en hona. Skönt att den inte var bortsprungen och saknad och kul för oss att den gillar att vara här och leka. Jag älskar ju katter och Linus har haft jätteskoj med den och tror att det är hans katt nu!

Nu på kvällen har Linus hängt med Vanja, som ju är en annan granne och vi har grillat lite. Lagom till att vi var färdiga, så skulle ytterligare några andra grannar tända sin grill. Men vi hade så bra värme på vår, så de grillade här istället. Jag verkligen älskar detta ställe! En riktig idyll vi bor i med Bullerby-känsla. Alla grannar är toppen och det kryllar av ungar. Kan det bli bättre???

23 maj 2012

Oordning på dagis

Den senaste tiden har jag inte haft någon bra känsla på Linus dagis. Det känns som att det är nya fröknar var och varannan dag. Jag kom på det idag, att jag skulle uppskatta om de hade en tavla där de kan skriva vilken eller vilka fröknar som är borta och vad vikarierna heter. För som det är nu, så möts man nästan alltid av någon okänd vid lämning, som knappt säger ett ord. Ska ta upp detta med dem imorgon, om jag får chans att prata med någon ordinarie förståss.

Idag var alla barnen ute och lekte för första gången vid lämning. Ute hittade jag bara en fröken, en vikarie som jag inte kände igen, men som tydligen varit där någon gång tidigare. Lion bar jag och Linus klamrade sig fast i mina kläder och grät. Normalt sett kommer ju då en fröken, som tar upp Linus i famnen och försöker få honom på andra tankar. Men inte idag inte. Hon som var ute stod bara och såg på (alla andra barn var lugna). Jag fick ögonkontakt med henne flera gånger, samtidigt som jag försökte förklara för Linus att han skulle släppa mig, för att jag skulle iväg. Men hon bara tittade tillbaka och stod kvar!!! Grrrrrr!!!!! Tillslut fick jag säga till henne att jag behövde hjälp och då äntligen kom hon. Men hon satte sig bara på huk brevid honom och pratade. Linus kunde ju inte bry sig mindre om henne...

Tillsist kom äntligen en av de ordinarie ut och tog direkt Linus i famnen och jag kom därifrån. Visst det kan inte vara så lätt att vara vikarie, men för mig skulle det falla sig väldigt naturligt att ta upp ett ledset barn, som inte vill bli lämnad!!!

Vid hämtningarna är det inte mycket bättre. Väldigt svårt att någon gång få veta något om dagen. Vilan är dock det viktigaste att få information om. Igår sa jag till flera fröknar att Linus slutat sova middag. Så igår sov han inte, men vilade i soffan en stund. Perfekt! Idag undrade jag om det funkat bra utan hans vila. Nä, men han har sovit, ska han inte det? Jaha, det var ju inte bra. Har han sovit länge då? Öhhhh, jag vet inte, jag var inte där. Tydligen visste inte heller den andra fröknen något om det. En annan hade slutat för dagen och en var på rast. KUL att de har sån koll! Detta händer dessutom ganska ofta. Ännu en sak att ta upp med dem imorgon.

Jag känner att jag har noll koll på vad de gör om dagarna. Jag vill ju gärna veta lite vad som händer. Men de känns som att de aldrig har tid att prata med en. Även där tycker jag att de skulle kunna skriva upp lite kort om dagen på en tavla, så man får en liten inblick.

Linus kan man ju inte direkt lita på. Som idag, när han spontant sa att fröknarna aldrig leker, utan bara går iväg och grejar. Är det så, är det ju inte så kul. Men han kan lika gärna mena att det hänt en gång under dagen att de gått iväg.

Nu är det ju inte så länge till, som han är på detta dagis. Men vill ändå att det ska vara lite bättre ordning tiden som är kvar. Det som är skönt är iallafall att Linus inte vill gå hem när jag kommer. Att han har kul är ju ändå det viktigaste!!
Nu sover de sött i bäddsoffan båda två... Undrar om de ska ta hand om varandra inatt? Haha, blir nog till att flytta dem till sina sängar sedan. Lion har faktiskt sovit riktigt bra i sitt rum! Vi har fått gå upp någta gånger och ge honom nappen, men han har alltid somnat om direkt. Det tar sig!!
Idag har Lion provat mina skor...
...och skrattande kört Linus i lära-gå-vagnen.
Strax innan läggning kom glassbilen och Linus fick handla för första gången sedan vi flyttat hit. Han valde helt själv, berättade vad han ville ha för tjejen och betalade. Blev dock lite besviken när han fick lådan... Men jag ville ju bara ha en glass, mamma!!

22 maj 2012

Fantastiskt att vara mammaledig nu!!

Vilket väder!!! Välkommen sommaren:)

Barnen tycker det är lite väl varmt, så lite avsvalkande plask på altanen är ju inte helt fel.
Igår höll de på i poolen i säkert över en timma. Samtidigt kunde jag sitta o gotta mig vid sidan av:) Jag klagar inte!!!

Poolen är en pytteliten, som vi lånat av grannarna. Men Lion ska få en lite rejälare om en dryg vecka, när han fyller 1 år. Efter att Linus hoppat två gånger är ju nästan allt vatten borta från denna:)

20 maj 2012

Första natten i eget rum

Imorse när jag kommit upp, hittade jag Linus såhär...
Hehe, skön sovstil!!

Efter frukost fick jag ett ryck och började möblera om på Lion´s rum. Hans kläder börjar bli såpass stora nu att de tar mycket mer plats än tidigare. Nu var det därför hög tid att han fick en ordentlig byrå på sitt rum. Så hallbyrån fick flyttas upp och sedan tömde jag en byrå i förrådet, som jag flyttade ner, tills vi hittar nåt bättre till hallen.
Vi bestämde oss även för att flytta in Lion´s säng till hans rum. Han sover ju inte direkt bra på nätterna, så vi får se hur det går... För att han inte ska bli rädd om han vaknar till, så nattade jag honom annorlunda ikväll. Normalt sett får han välling och nattas i famnen, men istället fick han vällingen i sin säng, så att han ska förstå vart han är när han vaknar.

Efter lunch fortsatte vi röjandet, men denna gången ute i förrådet. Såååå gott att få ännu mera ordning.

Linus pep iväg till granntjejen och hoppde studsmatta. Därefter gick de in till henne, sen kom de till oss och så har det hållit på hela eftermiddagen. Fram och tillbaka och fram och tillbaka. Det är bara andra gången som de lekte, men de verkar ha klickat bra de två! Trots att hon är två år äldre. Kul iallafall!!!
Denna varma, härliga sommardag avslutades med vattenspridare:) Till en början grät Linus, för att det var så kallt. Men efter ett tag sprang vi alla genom den. Linus och Vanja blev totalt genomblöta! Dessutom kom en annan granne - Elin, tillsammans med två kompisar.
Lion fick svalka sig i en liten bebispool på altanen, efter att vi grillat och ätit gott. Poolen älskade han, men det kalla vattnet från vattenspridaren var ingen hit!

19 maj 2012

Äntligen är de här igen!

Idag kom mina små älsklingar hem! Jag fick världens längsta och goaste kram av Linus, så fort han klev ur bilen. Men Lion däremot, verkade inte bry sig det minsta när han fick se mig...

Jag tog med mig Linus upp direkt och gav honom ett bad. Han behövde saneras tillsammans med både säte och bilbarnstol. Troligtvis hade han blivit åksjuk, för han kräktes helt plötsligt i bilen hem:(

Sedan gick vi alla ut i trädgården och fixade. Niclas hade fått med sig gräsklippare och annat, så nu var det hög tid att klippa gräsmattan för första gången. Niclas fixade det, medan jag tog hand om barnen, varvat med att rensa i rabatterna. Kul att se vilken skillnad det blir!
Brorsorna leker mer och mer med varandra. Både Lion och Linus hade kul när storebror puttade på gungan.
Vi var ute riktigt länge och Lion var jättenöjd i sin gunga hela tiden. När Linus var i den åldern ville han bara gunga i två minuter, men Lion älskar verkligen att sitta där. Puttar man dessutom lite högre fart, så skrattar han alltid högt:)
Det blev många lass som fick köras till skogen.
Självklart fick även lillen testa att åka skottkärra!

17 maj 2012

Prutthumorn upptäckt

I söndags hade vi lite barnkalas för Linus och Lion. En av presenterna var en pruttkudde. Det var väldigt uppskattat av mina små:)

Carl-Johans pappa, Mattias, var uppe med några av barnen och lekte lite. Då hördes det gapskratt från övervåningen. Jag gick dit för att se vad de höll på med. Mattias hade min gamla gosedjursapa, som är som en handdocka. Apan sjöng och pruttade om vartannat och Linus, C-J och Bruno vek sig av skratt och det ögonen bara lyste på alla ungarna!

Linus sjöng som "apan" för Lion, som även han skrattade gott!
På kalaset hände det även en stor grej... En kompis till Linus gick på toaletten alldeles själv och gjorde nr 2. Detta noterade Linus och en stund senare ropade Linus från övervåningen att även han bajsat på toaletten. Därefter har han lyckats med detta varje gång det varit dags! Som vi försökt få honom till detta!!!! Men lite inspiration från en kompis, så lossnade spärren:) Så nu har han klarat det mer än 5 gånger och får sin belöning - gå till lek och buslandet!

Igår åkte båda barnen med Niclas upp till Smögen och ska vara där några dagar. Väldigt tomt här hemma... Men tiden går fort. Idag har jag legat i sängen så länge jag velat, lagat mat i lugn och ro, shoppat i stan och tränat. Imorgon, ska jag passa på att färga håret, skriva jobbansökan, byta lite saker i stan och träna igen. Sen kommer de hem igen! Även fast jag har en massa saker för mig, så saknar jag de små en del. Men tiden går väldigt, väldigt fort och sen är kaoset och de underbara små hemma igen:)

Tack, min anonyma läsare!

Jag har ju haft lite bekymmer med skorna jag köpt. Ena storleken för stor och andra för liten. Men tack vare en kommentar från en anonym, snäll läsare så passar nu de för stora!
Ett siliconinlägg, som både fyller ut och gör skon med bekväm + en utfyllnad som man fäster i hälkappan. Tadaaa:)

15 maj 2012

14 maj 2012

Back to normal

Nu känns det som att familjen är tillbaka på banan igen. Barnens näsor rinner fortfarande, men annars känns de väldigt friska. Lion har varit feberfri sedan i lördags, men fortsätter ju sin pencillinkur till imorgon och inhalera kortison ska han göra i några veckor till. Men han har idag äntligen ätit precis som han brukar, så han känns väldigt frisk!

Själv kände jag mig krasslig i slutet på veckan. Men idag har jag känt mig som vanligt, så jag testade att köra ett pass på SATS. Funkade jättebra! Trots att jag fick en 8 kg´s stång på tån och fick sitta en stund för att smärtan skulle lägga sig. Shit vad ont det gjorde!! Dessutom var bästa instruktören sjuk, så det var en vikarie. Men hon gjorde ett bra jobb och det kändes riktigt gott att träna igen. Jag har ju varit halvkrasslig i två månader nu. Hade jag jobbat hade jag lätt kunnat gå till jobbet, men jag har varit för kass för att träna. Eftersom det gick bra idag på shapen, så satsar jag på cross-training på torsdag och box på fredag. Klarar jag detta är jag verkligen tillbaka till normala rutiner igen. Som jag längtat!!!

Halvnummer - väldigt viktigt!

Jag ska ut på lite fest snart o behöver bl a nya skor. Letade i en massa butiker, men hittade bara ett par jag gillade. Var osäker på storlek, så jag köpte hem både 37 o 38. Har nu haft hemma de ett tag o provat.
Resultatet... 38 sitter inte på överhuvudtaget, inte ens pm jag lägger i en extra sula. 37 har jag gett flera försök, men det går bara inte, hur gärna jag än vill. 1 minut, sen värker fötterna:( jag behöver som oftast med mig det där halvnummret som aldrig finns. Trist, tycker skorna är skitsnygga, framförallt med något fint nagellack!

10 maj 2012

Ska det här räcka för en lugn natt?

Idag hade Lion tid för återbesök på barnmottagningen, för att se om medicinen hjälpt mot hans förkylningsastma. Det var skönt att komma iväg att kolla honom ändå, för han mådde inte alls bra. Astman var lite bättre, men han hade hög feber och var helt borta. Somnade i mitt knä hela tiden...

De kollade hans öron och det visade sig att han fått öroninflammation igen:( Så det är troligtvis därför han var otröstlig igår kväll. En kindtand på väg fram + öroninflammation. Stackars liten.
Ska det behövas ett helt apotek till Lion?? Så mycket mediciner!!!!!
Efter dagis åkte jag och Linus in till Engelska butiken i Linné för att köpa bedövningskräm till Lion´s tandsprickning.
Denna kräm har jag blivit tipsad om från flera håll. Norge har tydligen också något liknande. Men jag frågade både på apoteket och doktorn och det finns inget sådant i Sverige. Konstigt! Hoppas det funkar bara, för Lion har verkligen stora bekymmer för varje tand som ska fram. Han lider... Jämfört med Linus, där det inte märktes mer än att han dreglade mer och ville bita på saker.

Trötter

Lion somnade till slut igår, efter 3,5 timmas gallskrik. Sen sov han hela natten. Imorse när han vaknade gick jag ner med honom och lade honom på mattan och fixade frukost. När jag kom ut till honom igen hade han slocknat och sov som en stock!

9 maj 2012

Febertoppar o tandsprickning från helvetet

De senaste två dagarna har Lion's förkylning förvärrats. Stackarn har legat på runt 40 graders feber och den har varit svår att få ner. Igår ville han bara vara i famnen o sova, plus att Niclas är sjuk. Så Linus har fått klara sig mycket själv och dessutom varit tvungen att vara ganska tyst. I normala fall hade ju en av oss gått ut med honom, men nu har det ju inte gått. Idag däremot har Lion sovit massor i sin säng.

Nu på kvällen är han helt otröstlig och vi tror att det beror på att en kindtand är på väg att spricka fram. Trots smärtlindring så skriker han för full hals och slänger bort napp och bitringar. Men han gräver med händerna i munnen, så det känns som att det
är tanden som gör fruktansvärt ont:(

Han har hållit på såhär i 3 timmar nu och det skär i hjärtat att se hur han lider.

6 maj 2012

Lion - en morgonpigg unge!

Lion föddes strax efter 5 på morgonen och envisas med att alltid vakna just den tiden! Strax efter kl 5 varje morgon väcks man av DADADADADADA... Imorse väckte han även Linus, så det var bara att pallra sig upp. Men de båda var mysiga och snälla och vi hade en ganska lugn morgon. Så när kl var 8.30 kändes det som att en stor del av dagen passerat:) Jag tog med mig båda små och åkte till Maxi och storhandlade. De skötte sig exemplariskt!
Linus roade sig med självscannern. Här är han i vanlig ordning David lindgren och sjunger hans låt för full hals:)
Sen blev den även en telefon - gulle!
Lion ligger nu ihopkurad brevid mig och jag hoppas på en bra natt. Han verkar ha blivit lite bättre med andningen, sedan vi började med hans medicin. Men han hatar att inhalera. Fattar ju inte varför vi trycker en mask över näsan och munnen på honom. Stackarn...
Den här lilla filmen är från akuten i onsdags. Såhär satt han i säkert en kvart.

Idag har jag förutom att storhandlat mat, varit inne i stan och letat kläder. DET är ett projekt. Jag vet inte hur mycket jag provat, men det mesta sitter verkligen helt kasst. Men efter flera timmars provande så hittade jag ändå lite som var ok. Jag ska ut och festa lite om 2 veckor och har verkligen inga finkläder. Så det var välbehövligt.