26 september 2012

Ska man skaffa hund kanske??

Då kunde den få gott om rester att kalasa på:) det hamnar VÄLDIGT mycket mat på golvet när Lion försöker lära sig att äta själv. Speciellt när han vänder skeden samtidigt som han stoppar in den i munnen, eller lastar på en sked och glömmer bort att han håller den och kastar maten överallt!! MEN övning ger ju färdighet och han blir bättre och bättre:)

25 september 2012

Saltkänslig av lchf

Jag som alltid saltat min mat mycket och haft väldigt svårt att minska på det, har nu blivit saltkänslig... I början när jag ätit lchf-kost, kände jag ingenting. Men efter någon månad kunde jag inte äta bacon, då jag tyckte det var alldeles för salt. Sedan har det fortsatt. Idag åt jag t ex grillad kyckling och kunde knappt äta någonting, då jag tyckte det var alldeles för salt. Konstigt!! Men det känns samtidigt väldigt bra att jag blivit väldigt mycket mer känslig mot det. Googlade såklart lite och hittade snart en massa folk med liknande erfarenheter efter några månader med lchf. Jag som inte brytt mig om min kost innan, utan bara ätit det jag känt för, har plötsligt blivit fascinerad över hur kroppen påverkas. Ett annat plus med dieten är ju t ex att uppvälld, gasig mage varit som bortblåst redan från start:)

Bara lite sött:)

Idag satt storebror och läste pekbok för lillebror. Hur sött får det bli!!!

24 september 2012

Det här är bara BÄST!!!

Jag ville ju ha barn ganska tätt, så att syskonen skulle kunna ha riktigt kul tillsammans. Sedan kan man ju aldrig veta hur syskon passar ihop. Men Linus och Lion gillar verkligen samma saker och har jättekul tillsammans! Underbart att se och jag njuter varje dag:)
Idag åkte jag in med barnen till stan för att uträtta lite ärenden. Vi hämtade mitt pass och fortsatte sedan till Nordstan och barnen fick prova ut varsitt par vinterkängor. Därefter var det matdags innan vi fortsatte shoppingrundan. Lion somnade i vagnen och vi åkte till en lekplats där Linus fick härja lite.

Efter en liten stund vaknade lillebror och de båda lekte och hade jättekul tillsammans:)
Linus har verkligen börjat uppskatta att göra saker tillsammans med honom nu!!

Lion är INTE van vi att ha mössa på sig än:)

Det blev verkligen en heldag inne i stan. Vi åkte hemifrån vid 10-tiden och var inte hemma förrän vid 15. Då lämnade jag Lion hos Niclas och gick på en promenad med bara Linus. Han hade längtat efter att ta en ordentlig tur med sin balanscykel ändå sedan igår kväll!! Och efter helgens goda sömn och att barnen sovit mycket bättre det senaste, så hade jag en massa energi kvar!

23 september 2012

Helg på hotell!

I helgen hade vi barnvakt och packade oss iväg till ett mysigt hotell ändå borta i...... Göteborg:)

Att vi hamnade så nära hemmet, handlade om att jag ville att vi skulle hitta på något kul utan barnen. Så efter att vi checkat in på hotellet, åkte vi vidare till Liseberg. Kul att kunna åka en massa attraktioner utanför barnområdet någon gång:) Tyvärr var det riktigt ugget väder och råkallt. Men några timmar klarade vi oss innan vi fick ta oss tillbaka till hotellet för att få upp värmen igen!
Spiken i kistan var Flume Ride. Vi blev väldigt blöta efter den åkturen och efter det stannade vi bara en stund till.
Niclas som blivit blötast på Liseberg, behövde efter en lång varm dusch även bädda ner sig totalt under täcket!!!
Själv var jag inte fullt så kall, så jag började med ett glas vin innan jag började fixa iordning mig.

Vi valde ett väldigt mysigt hotell. First hotel G, som ligger i Centralstationen. Nytt och fräscht, ligger bra till i stan och sedan hade de en helt suverän frukostbuffé. Jag hade tänkt att strunta i LCHF vid frukosten i morse, men det fanns så mycket gott enligt den dieten som jag var sugen på, så när jag plockat till mig av det hade jag mer än tillräckligt på tallrikarna!

När vi fixat till oss lite på hotellet, efter Liseberg, gav vi oss ut på stan och åt en fantastiskt god middag på Bryggeriet. Köttet och alla tillbehör smakade otroligt bra! Dessutom var det väldigt billigt. För oss två landade vi på totalt drygt 300kr inkl vin till mig!

Vi fortsatte sedan kvällen med att se på bio. Vi hade två biobiljetter hemma, så även där kom vi billigt undan:)

Men det bästa med helgen var ändå att vi fick en hel natts god sömn!!!! Åhhh, vad jag har sovit bra inatt. DET behövdes verkligen! Så idag känner jag mig äntligen lite utsövd:)
Efter lite shopping på stan så åkte vi hem till våra små. OJ, vad glada de blev!!! Mysigt:)
Här är Lion inte lika glad... Vi var ute och han blev jätteledsen och arg för att vi inte ville klippa gräset... Han var med mig inne i förrådet och gnällde och pekade - da, da, da, DA, DA!!!! Han pekade först på förlängningssladden, sedan gick han till gräsklipparen och därefter pekade han på "kantklipparen" eller vad det heter. Han var helt otröstlig och bröt fullkomligt ihop över detta! Gullunge!

21 september 2012

Vi kan dela

Idag var jag och barnen i Kungsbacka hos våra fd grannar. Linus o Carl-Johan fick leka hur mycket som helst och det är alltid lika kul att se deras speciella vänskap.

När vi skulle åka hem, sa Linus att han var hungrig. Jag hade en banan han kunde få. Då ville även C-J ha en. Hmmm, hade ju bara en.... Men Linus kom snabbt på en lösning. "Carl-Johan, vi kan dela!" sedan matade Linus sin kompis med vartannat bett:)

20 september 2012

Före, under och efter

Vår hall har sedan vi flyttade in här varit riktigt klurigt att möblera. Vi behöver verkligen en massa plats för förvaring av både skor, vantar, mössor, småplock och annat. Men det mesta vi provat med har sett extremt klumpigt ut. Så det har inte varit lätt att hitta en byrå med många lådor samtidigt som den inte tar för stor plats... Men igår hittade jag äntligen en passande, när jag bläddrade i annonsbladet från Jysk. Jag och Lion åkte dit idag och när han sov middag, så passade jag på att börja skruva ihop den.
Många lådor blev det och jag hade verkligen att göra medan lillen sov.
Jag fick fortsätta när Niclas kom hem. Svårt att ha allt liggandes huller om buller när barnen gärna vill vara precis där och leka. De var dock med och "skruvade" lite en stund. Framförallt var Lion väldigt intresserad och duktig:)
Den här byrån har vi haft under tiden vi letat, men nu får den åka upp till förrådet igen!
Ställde dit lite blandade saker jag hittade hemma, men hittar säkert lite bättre grejer snart och även något bra att ha på väggen. Men det blev iallafall mycket bättre!

Lägsta vikten på 17 år!!

Idag visade vågen äntligen under 60 kg!!! Det har jag inte vägt sedan gymnasiet:) Tjohoooo!!

16 september 2012

Tack min bloggläsare:)

I vintras undrade jag om någon visste vart vi kunde få tag på billig ved. För några veckor sedan fick jag svar från en kille som bygger hus och ville bli av med ved. Han hade googlat och hamnat på min lilla blogg. Så i helgen har Niclas varit iväg flera vändor och hämtat en massa ved helt gratis!!!
Stort tack!!!!! Nu ska det eldas som bara den i vinter:)
Linus hjälpte till lite... Men efter en bit sa han att inte kunde bära fler, för att han var så smutsig om händerna!! Ska barn verkligen bry sig om sådana saker??

15 september 2012

Otroligt bra barnkalas!

Barnen på granngården fyller år nästan allihop nu efter sommaren och kalasen duggar tätt. Hittills har det varit tema Pippi, cowboys och indianer och bilar. Dagens barnkalas hade inget tema, vilket ju inte gör någonting alls. Bara kul med kalas ju:)

Det jag reagerade på inbjudan denna gången var dock att det skulle hålla på i tre timmar istället för två timmar, som alla andra haft. Den tiden brukar mycket väl räcka och jag undrade hur de skulle klara av att underhålla barnen så länge! Men, men...

Det visade sig vara en tanke med den långa tiden... Efter mat, presentöppning och tårta, skulle vi bege oss ut och gå till ett annat ställe... Vi hamnade så småningom på skolan brevid oss och gympasalen där! Åhhhh, vad kul! En hel gympasal för ungarna att härja omkring i:)

Men där inne väntade en STOR överraskning...
En hoppborg med rutschkana!!! Barnen blev helt överlyckliga och vi föräldrar blev klart imponerade och överraskade!
Svettigt blev det av allt hoppande och tillslut rök kläderna från barn efter barn:) Jag måste säga att detta var det bästa och roligaste barnkalas jag varit på!

12 september 2012

Det måste ju göras...

Det är inte helt lätt det där med att lära sig att äta själv! Tur att det är turkisk yoghurt som sitter fast hyfsat på skeden:)

10 september 2012

WOW

Vilken underbar dag det har varit!!!! Det var inte bara morgonen som var lyckad och harmonisk, utan hela dagen har varit helt fantastisk.

Vid nio var vi klara allihop och gick ut på en promenad. Lion i vagnen och Linus sprang brevid. Jag hade med mig hans ståbräda, för han brukar ju bli väldigt trött i benen väldigt snabbt... Dessutom tänkte jag gå ganska långt. Men han gick och sprang precis hela vägen utan minsta gnäll:)

Inte så långt hemifrån, sa jag till Linus att vi kanske får se katten Amy idag. Katten som vi inte sett sedan i början av sommaren, då den var hos oss en hel dag och lekte. Sekunden efter att jag sagt det, studsar katten fram brevid oss!

Linus jagar den och den springer iväg, sedan försvinner den och helt plötsligt dyker den upp igen och jagar Linus istället. Helt underbar katt!!!!
Lycklig Linus och lycklig katt:)
Vi tog oss till skogen där vi gick till nappträdet. När vi varit där innan, har Lion varit så liten att han fått sitta kvar i vagnen. Så idag var första gången som han fick vara med. Han blev väldigt förundrad över alla napparna som hängde där. Han tyckte också att det var väldigt spännande att titta på vattnet som forsade fram i bäcken brevid.
Efter en stund började det åska, så vi vände hemåt. Men den var långt bort och försvann snabbt. Så när vi väl var hemma var det strålande sol och jättevarmt och skönt. Alla ytterkläder fick åka av och vi stannade ute någon timma till. Tog då denna bild på Lion och nu ser även jag det som folk sagt det senaste, att han blivit en liten pojke istället för bebis... Gud, vad stor han ser ut!!
Linus har nästan helt slutat att vara dum mot lillebror och de har oftast hur kul som helst tillsammans:)
Efter lite lunch och vila hemma, så gick vi ut en stund på eftermiddagen också. Tog oss till en lekplats i närheten och dagen fortsatte i samma goa stämning. Bara kul och inget gnäll!
Upp och ner och upp och ner. Lion är ju tokig i rutschkanor och kan nog åka en hel dag! Storebror hängde på.
Mitt i leken kommer Linus fram till mig med skräp i händerna och berättade att man inte får slänga skräp på backen. Det ser så slarvigt ut och att folk är slarviga som inte slänger det i papperskorgen. Så då gjorde han det!! Hoppas detta fortsätter:)
Förutom att slänga andras skräp, så har han gjort mycket annat bra saker idag. Jag blev så imponerad av honom, så jag ville belöna honom... Först tänkte jag på glass. Men vill inte att han bara ska förknippa belöning med godsaker. Så jag letade fram ett av Ullaredsfynden. En låda med tre olika pussel. Han blev jätte-, jätteglad:)

Tänk om alla dagar kunde vara såhär bra! Skönt iallafall att få en, så här mellan alla trots-utbrott och vakna nätter!

Världens bästa morgon:)

Till skillnad från i fredags morse som var totalt kaos, så har dagens varit helt underbar!!!! När Linus vaknade frågade han inte direkt efter välling och tv, utan ville in till lillebror och klättrade ner i hans säng och busade:) händer ALDRIG annars. Istället brukar han bli irriterad när Lion kommer upp.

Sedan har det mysiga bara fortsatt och nu sitter Linus och pusslar medan Lion ger honom pusselbitar!

8 september 2012

LCHF-Müsli

Jag fortsätter att äta lchf och mår väldigt bra av det. Men har börjat fuska lite ibland, en mjukglass här och lite godis där. Det roliga är att när jag började fuska, så började jag minska i vikt igen. Den som tidigare stått still jättelänge. Det är ju dock inga mängder jag gått ner, totalt drygt 4 kg och minskat ca 8 cm i midjan. Men det märks så otroligt mycket på kläderna. Mycket har blivit alldeles för stort, men framför allt så sitter allt SÅ mycket bättre. Det gillar jag:)

Idag gjorde jag en ny omgång av müslin jag äter varje morgon, väldigt enkel och väldigt god!
2 dl pumpakärnor
2 dl krossade linfrön
2 dl sesamfrön
2 dl kokos
2 dl solroskärnor
hackade nötter

Sen är det bara att sätta på locket och skaka burken. Till det har jag lite hallon och turkisk yoghurt. MUMS!!

Till frukost blir det även 2 st finnkrisp med tonfiskröra. Den är också väldigt enkel och supergod!! Blanda 1 burk tonfisk, 2 hackade ägg, lite senap, 1 msk majonäs, 2 msk creme fraishe och lite svartpeppar. ÄLSKAR min frukost!! Annars börjar jag tröttna väldigt på mina recept nu och mycket av det jag tyckte mest om innan bara växer i munnen... Men köpte nya nummret av Expressens LCHF-tidning och där fick jag en massa ny inspiration!!
På förmiddagen åkte vi på utflykt till Arken här i Mölnlycke. Det är både en lekplats och sedan har de lite djur där.
Väldigt mysigt, men väldigt kallt!!! Riktigt höstkallt i luften idag och det blåste på ordentligt...
Lite pannkakslunch hann vi med innan vi genomfrusna åkte hem.
Sen måste jag ju bara ta med denna bild av Lion, från imorse. Jag fattar inte hur han sovit inatt. Extremt rufs:)

4 september 2012

9,5 timmars shopping

Igår åkte jag iväg till Ullared runt 7 på morgonen. Spenderade precis hela dagen där och fyllde 2 kundvagnar!!!! Hoppsan:)

Men det är ju sjukt stort där nu! Tyvärr hittade jag nästan inga barnkläder denna gången. Jag behövde verkligen påfyllning till barnen, men denna gången var det inte så mycket som passade dem. Vinterjackorna t ex var väldigt korta på längden, men hade långa ärmar. Viktigt att jackan går ner lite så att det inte glipar när Linus leker i snön.

Men det blev ju en massa annat smått o gott, som mattor o handdukar till badrummen, iPhonehögtalare, tavla, leksaker och en massa småplock som alltid går åt.

Jag kan ju säga att det var en perfekt dag att åka dit på. Väldigt lite folk!!! Hade ju läst på deras hemsida att det är lågsäsong nu i några veckor och det är ju SÅ skönt att slippa trängas där:)

Nu ska jag sätta på en maskin med handdukar så att jag äntligen får snyggat till det inne på vår nya toalett:)

2 september 2012

Äta mitt i gatan...

Häromdagen låg en lapp i vår brevlåda. Det var en inbjudan till kräftskiva för alla på vår gata! Både kul och överraskande!

Tydligen hade de börjat med det -99, då området var nybyggt. Ett perfekt tillfälle för alla grannar att träffas och lära känna varandra.

Vid 17 igår så gick vi dit med ett bord och några stolar och ställde mitt på vägen. Sedan hämtade vi maten och slog oss ner och njöt av kräftor och gott vin. Vi hade otrolig tur med vädret och hela eftermiddagen var det strålande sol:)
Trevligt att lära känna fler grannar.
Vi hade skaffat branvakt, så farmor var här. Barnen var med på kräftskivan, fast vid sidan av och hoppade studsmatta. Lion var med ett tag, sedan fick han förlja med farmor hem och lägga sig. Linus däremot stannade ända till 21 och lekte med alla de andra barnen. Han hoppade studsmatta nästan nonstop under hela kvällen!!! När vi tog på oss med kläder och filtar, tog han istället av sig och var alldeles svettig:) När han sedan var trött, så gick vi hem med honom till farmor och vi kunde sitta kvar en stund till.
Till något helt annat... Vädret är ju väldigt växlande och oftast regnar det ju. Nu har Lion blivit så stor att han inte behöver sitta i vagnen när det regnar. Häromdagen tog jag därför på honom regnställ och stövlar för första gången. Han blev vansinnig!!!! Skrek och hade sig i en halvtimma innan han lugnade sig. Därefter blev han istället glad, då jag visat honom hur man plaskar i pölar. Nu älskar han att få på sig regnkläderna:)

Sen vill han gärna att man kör honom på trehjulingen när vi är ute. Runt, runt, runt i carporten. Blir jättearg om man stannar!
Även om ungarna har kul i regnet finns det ju inget som slår soliga dagar!!! Vi njuter för fullt nu av de sista varma dagarna och jag bjuder gärna på glass då:)
Lion fick en egen liten stut för första gången och var inte jätteduktig på att sköta sig, hehe. Tryckte gärna ner hela glassen i stolen för att se vad som hände då... Men, men, det är ju bara att spola av stolen och hans kläder var ju redan skitna, så det var ju inte hela världen!

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara njuta av att få ta det lugnt, nu när Lion sover och Linus är med farmor. Måste ju spara på krafterna idag, för imorgon bär det av tidigt för en heldag i Ullared, medan farmor är kvar och tar hand om de små:)