3 november 2012

Skapande och utomhusbad i november!

Jag blir ständigt överraskad av Lion. Han är ju både en klätterapa och han älskar att springa, dansa och hoppa omkring, precis som Linus. Men dessutom gillar han ju att pyssla. Vi är ju inte alls vana vid det, då storebror vid samma ålder inte överhuvudtaget var intresserad av sånt.
Igår plockade jag fram Linus pluppar, för att se om det var något som han gillade och klarade av. Han fastnade direkt och satt och pluppade i närmare en halvtimma innan vi skulle gå ner och fixa lite mat. Han blev skogstokig och ville absolut inte sluta, så plupparna fick följa med ner:)
Det var full koncentration följt av glad stolthet!!
Något annat han är galen i är flexi trax-banan. Så fort han vaknar på morgonen vill han in till Linus rum för att köra bilarna. Detsamma gäller så fort han kommer upp på övervåningen under dagen eller råkar få syn på en av bilarna. Han är ju också en riktigt härmapa och tar efter ALLT. Att ställa foten på bilbanan, så att bilen stoppar eller spårar ur, är en grej som Linus ofta gör och lillebror härmar...

Igår ville Linus leka med Samuel och Niclas gick dit med honom vid 9-tiden. Där lekte de till runt 11, då de kom hem till oss. De lekte sedan precis hela dagen och Samuels pappa hämtade honom hos oss vid 17-tiden!!! De leker så otroligt bra och det är underbart att ha honom här:)
Idag lekte de också större delen av dagen och på eftermiddagen tog vi med dem ut på en lite promenad. Där hittade de en gigantisk vattenpöl och Linus verkade tro att man skulle bada ute i november...
Han låg och krälade i den leriga pölen!! Men, men, barn ska ju få lov att vara barn och efteråt gick vi raka vägen hem och bytte om till torra kläder:) Därefter fortsatte de att leka hemma hos Samuel och när jag skulle hämta honom vid halv sex fick jag tvinga med honom.
Dagen avslutades i lugnt tempo, där brorsorna satt och byggde lego sida vid sida. Lion som inte vet hur han ska göra när plattan är fylld och fattar absolut inte att man kan bygga ett lager till:) Och Linus som byggde en bur till en lemur (något nytt han kommit på...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar