1 november 2011

Lillskrutten 5 månader

Här är Lion 5 månader och håret på huvudet bara försvinner mer och mer. Var på bvc häromdagen och nu är han 67 cm och väger 7760g, snart har han dubblat sin födelsevikt. Linus var vid samma tid 2 cm längre och vägde 150 g mindre. Men i stort sett är de väldigt lika storleksmässigt.
De senaste dagarna har fötterna verkligen blivit högintressanta. Han drar av sig sockarna hela tiden:)
Här tröttnade han på sin babysitter och intresserade sig mer för gymmet. Han slet och drog i det och föll mer och mer åt sidan. Det är tur att han är fastspännd!!!!
Frustrationen börjar komma nu när han vill ha en leksak som ligger lite för långt bort för att nå. Han försöker ta sig framåt och ibland kommer han en liten bit fram, men mest backar han istället. Dessutom är han väldigt duktig på att snurra runt och hittar alltid nya intressanta saker att undersöka.

Han har oxå blivit mycket starkare i sin rygg och nu klarar han av att vara i sin "lära-gå-stol" och idag lyckades han även att ta sig framåt en bra bit. Måste ju vara så kul att slippa att bara ligga på ett ställe och titta. Nu kan han ju vara uppe på ett annat sätt och t o m ta sig framåt:)

Rutinerna är fortfarande ganska lika. Amning var tredje timma på dagen, gröt och amning på kvällen och oftast bara en amning på natten nu. Sover gör han lite då och då och det är svårt att se något riktigt mönster.

Han älskar fortfarande när någon pratar och busar med honom, men ibland blir han lite rädd och skriker när något nytt ansikte dyker upp.

Bild på Linus får jag lägga in senare, för de är tydligen nerpackade redan... Tycker det är kul att jämföra killarna:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar