27 november 2011

En stormig advent

Oj, oj, oj, vad det blåser!!!! Idag har jag inte mer än stuckit ut näsan utanför dörren. Har istället tillbringat dagen inomhus och städat, tvättat och grejat för fullt. Nu är jag helt slut!
Niclas fick ut i skogen en sväng för att plocka mossa. Han kom hem med en kasse full med lite olika sorter. Men ingen såg egentligen ut som vanlig mossa... Valde iallafall den här, som ser ut som små minigranar. Så jag fick till en liten adventsljustake i sista stund.
Sen klädde vi ut barnen i tomtedräkter, tände brasan och försökte få till något foto som kan användas till årets julkort. Det var svårt med bara Linus de 2 föregående åren. Men nu, med 2 barn!!!!! SUCK, hahaha, det blir till att försöka igen en annan dag!

26 november 2011

Premiärer

Det här är en av de bästa sakerna i hela huset! Ikväll var det premiär.

Linus får inte stå på glaset, när det är tänt i brasan. Tror och hoppas att att han kan hålla det.
Ikväll var det även premiär för namnsdagsbarnet att få smaka på choklad och chips. Tidigare har han varit supernöjd för glass, tomat, gurka, kex och russin till fredags- och lördagsmys. Men förra veckan bad han oss verkligen att få smaka på våra grejer. Just då var det efter tandborstningen och precis när han skulle lägga sig. Så det fick bli denna helgen som han fick smaka istället. Igår uteblev myset helt, eftersom han misskötte sig så. Men idag så!!! Han blev helt lyrisk, då han fick en ruta choklad:) Efter det och en tallrik chips ville han ha mer. Sura miner direkt, men när jag sa att han kunde få lite paprika blev han hur glad som helst igen:)
Jag fick en MYS-kram!!!

Idag var det även premiär för Lion att få en hel portion mat till lunch. En blandning av potatis, palsternacka, majs och kyckling. Han älskade det:) Så nu är det lunch och kvällsmat vi bytt ut. Han är ju snart 6 månader, så det känns ganska lagom. Men jag trivs fortfarande jättebra med att amma. Så jag tar det väldigt lugnt med att byta ut fler mål. Nästa blir väl frukost vid omkring 7 månader tror jag. Vi får se... Hittills är han väldigt matglad iallafall. Älskar allt vi ger honom och gapar som en liten fågelunge:)

23 november 2011

Känns inte alls bra...

Usch, jag tycker att mögellukten känns ner i halsen. Det känns inte alls bra att vara i vardagsrummet nu:( Hoppas det går fort att få besked av försäkringsbolagen om vad som händer. Jag vill bara sätta igång och få bort skiten!!!!
Det känns ju inte helt bra att ha barnen i möglet direkt... Speciellt inte nu när de är så små!

Den här sköningen blir som tokig när man håller upp någon sak (gärna ny). Han sträcker sig efter saken och gapar så stort han bara kan. Så fort han fått tag på saken åker den raka vägen in i munnen. Likadan är han med mat, han kan fortfarande inte äta snabbt nog:)


22 november 2011

Mögel var det här:(

Ända sedan vi flyttade in i huset för knappt 2 veckor sedan, har vi tyckt att det luktat mögel i lekhörnan. Så vi kontaktade vårt försäkringsbolag, som skickade hit en fukt-expert idag.
Bakom listen gjorde han en massa tester. Han kunde även direkt konstatera att det redan gjorts tester där tidigare. Ena hålet fanns redan där och han såg att det gjorts tester och det tyder ju på att man misstänkt något där tidigare... Jag antar att de inte hittade något då. Men det gjorde killen idag. Våra näsor hade rätt, det var mögel:( Han kröp även ner under golvet och kunde konstatera att det var vått där, någonstans under duschen.
Bakom väggen där vi kännt lukten är nämligen det här rummet... Tror att det är duschen som är boven här.
Fick göra en liten omflyttning av möblerna i lekhörnan, så nu är det en möblerad och en omöblerad sida:)

Är väldigt glad att vi upptäckte det direkt och killen som var här sa direkt att det varit såhär innan vi flyttade in. Så nu får vi se vad försäkringsbolagen säger. Fortsättning följer...

20 november 2011

Efter 1 vecka i huset...

I helgen fick vi grym hjälp av min mamma och Niclas föräldrar som var i lägenheten och skötte flyttstädningen. TACK, TACK, TACK!!! Dessutom fick vi lite hjälp med barnpassning av bl a Anders och Emelie. All denna hjälp har gjort att vi kommit hyfsat i ordning. Fått uppackat allt utom böckerna. Vet inte än om vi hittar någon bra plats för bokhyllor, så det får bo i Lion`s rum så länge.
Lion kommer ju inte att behöva sitt rum förrän om ca ett halvår, så än så länge är det ju ingen brådska att fixa till det. Men nu efter helgen har vi i alla fall fått bort det mesta och det känns som ett rum...

Lilla vardagsrummet kommer ta lite tid innan vi kommit på hur vi ska möblera. Det är super litet och svårmöblerat. Men vi funderar på någon puff och kanske någon madrass med en massa kuddar. Men så länge får det vara en go matta och en kuddhög! Bättre än inget:)
I det riktiga vardagsrummet är det oxå provisoriskt med den uppblåsbara madrassen. Soffan kommer förhoppningsvis till veckan!
I hallen är det ett välorganiserat kaos. Det finns inget riktigt bra ställe för ytterkläder. Så just nu ligger barnens ytterkläder, filtar och mina mössor och vantar mm i olika backar. Det ser väldigt rörigt ut, men är riktigt lätt att hitta. Tanken är att vi förhoppningsvis kan få upp en vägg under trappan. Då får vi dels ett förråd och sedan en vägg att ha krokar på till jackor och plats för skor under. Dessutom kan det nog vara bra att ha pallar med förvaring i, framförallt till barnens mössor och liknande. Nu på vintern har man ju hur mycket som helst!!!
Linus rum börjar med och mer se ut som ett barnrum. men jag längtar tills det känns helt klart! Fast jag vet att vi inte kan få allt som vi vill ha det med en gång. Framförallt inte med 2 små barn hemma...


I lådorna hittade jag lite utklädningskläder och mina gamla gymnastik- och danskläder. Linus har klätt ut sig massor, mycket populärt:)
BADKAR är ju oxå helt underbart när man har barn:)
Lion fick smaka banan igår. Oj, oj, oj, vad gott han tyckte det var!!!

På tal om Lion... Han vaknade till för en stund sedan och gallskrek där uppe. Men jag satt kvar här nere. Niclas var ju i samma rum som Lion. Men när inte Niclas fått lugn på honom efter några minuter, så gick jag upp för att hjälpa till... Blev skapligt förvånad - Lion låg på mage och på tvären i sin säng, med huvudet tryckt mot spjälorna och fullkomligt gallskrek. Niclas då? Jo, han sov som en stock 2 meter därifrån!!!!!! Hur är det möjligt?!?! Är det bara mammor som är lättväckta av sina barn???

17 november 2011

Den borttappade rösten är hittad:)

Lion har ju varit sjukt hes och under ca 1 veckas tid har han knappt haft någon röst alls. Han har låtit såhär både när han skrattat, gråtit och jollrat...
Men sedan några dagar så låter han åter som sitt gamla jag:)

16 november 2011

Nyinflyttade

OJ, vilken hektisk vecka det varit. Flytta med en bebis och en 2,5-åring är ju lite meckigt! Man kan ju inte direkt packa upp och få iordning med en gång. Barnen kräver ju ganska mycket tid. Egentligen skulle vi bara flyttat lådorna första veckan, för att packa upp dem direkt. Veckan därpå skulle vi flytta möblerna och resten av sakerna. Då skulle vi slippa att bo i ett kaos i början med lådor överallt. Men när vi väl börjat flytta, var det dels väldigt öde och tråkigt hemma. Dessutom ville man ju vara i huset och fixa hela tiden!!! Så vi flyttade allt direkt!
Provisorisk säng till Linus, som skulle sova middag. Visst har han en fin tapet i sitt rum, haha:) Den uppblåsbara madrassen använder vi för övrigt just nu som soffa. Vår är beställd och skulle kommit i måndags, men något blev fel, så den kommer inte än på några veckor:( Men, men, det funkar bra ändå!
Vid flytten var det premiär för Lion att sitta i en barnstol. Han satt jättebra och åt med stor aptit:)
Lekhörnan börjar komma på plats...
Nu har det mesta kommit på plats. Det ska ju fortfarande fixas med någon hylla, tavla och kanske någon matta till. Men det har redan börjat bli lite hemtrevligt i hörnan!!!

Imorgon blir det ett litet avbrott i fixandet hemma. Då ska jag och Lion åka till Ullared och se vad jag kan hitta där som kan passa i huset. Dessutom vill jag ladda upp med bra julklappar till alla barn. Tror det kan vara en bra dag att åka. En vardag, innan värsta julruschen och innan löning och barnbidrag:)

8 november 2011

En natt på östra sjukhuset:(

Ja, roligare dygn kan man ju ha än det senaste. Men vad skönt det är att vara inlagd med en bebis som inte mår bra, istället för att vara hemma och oroa sig!
 Mamma - släpp ut mig!!!
Som sagt, skönt att känna sig trygg, men mysigt...nja, kolla Lion´s säng! Dessutom fick vi bo i ett dubbelrum, med en liten på andra sidan skynket som kräktes flera gånger och skrek en massa. Så fort Lion somnat blev han väckt:( Men de andra blev flyttade efter ett tag och vi kunde sova någon timma iallafall.

Vad var det för fel på Lion då? Jo, han har ju varit lite snuvig och hostig det senaste. Dessutom blev ju Linus sjuk i feber och kruppliknande hosta. Igår eftermiddag började Lion hosta tills han kräktes. Dessutom lät han väldigt hes och verkade ha lite svårt att andas. Sjukvårdsupplysningen rådde oss att åka till akuten. Efter 4 timmar där fick vi beskedet att han hade lite falsk krupp och förkylningsastma. Hemma upptäckte vi snart att han fått feber också och efter lite sömn, vaknade han och hade svårt med andningen. Det blev inte bättre, så då bar det iväg till Östra och akuten igen. Jag anade att vi skulle bli inlagda och packade ihop lite saker innan vi åkte. Mycket riktigt, efter några timmar där fick vi tillsist vårt rum.

Under natten fick Lion andas in någon medicin titt som tätt, han fick kortison och hade dessutom dålig syresättning och fick syrgas någon timma. Så det var inte lätt för någon av oss att få någon vidare sömn och snart ska jag krypa ner i bingen och sova!!! Hoppas natten blir lugn. Lion är ju väldigt mycket bättre nu, så jag håller tummarna!

Bus med Linus:) Han kom hem från farmor och farfar redan igår, precis när jag och Lion var på väg till sjukhuset första gången. Linus blev helt ifrån sig. Hade varit borta från mig flera dagar och när han kommer hem, har jag bråttom iväg... Jag hann mysa en liten stund med honom på kvällen, men han var inte lätt att vara med. Det märktes att han saknat mig och fått för lite tid med mig.

Imorse var jag ju inte heller hemma och Niclas fick ta honom till dagis mycket tidigare än han är van vid. Ingen lätt lämning. Men dagen hade ändå varit bra. Men när jag hämtade honom bröt han ihop. Sen var eftermiddagen och kvällen gnällig och riktigt svår att ha och göra med. Men det är väl inte konstigt att han reagerar, liten... Dessutom jobbade Niclas ända till 19 idag, så det var en lång eftermiddag med en sjukling och en ledsen liten:( Som tur fick jag lite hjälp av Niclas bröder på kvällen. Underlättade ENORMT!
Knäpp sovställning;)

7 november 2011

Saknar det ibland:)

Tittade lite i gamla album idag. Fastnade för bilderna från tiden som reseledare! Bulgarien var min första säsong och en destination jag inte alls ville till. Dessutom hamnade jag på ett familjehotell och skulle jobba med barnklubbar bl a. Men säsongen i Bulgarien blev kanon och jag hamnade på precis rätt tjänst. Visst, barnklubben var inte riktigt min grej, men det blev så att jag kunde hålla i de flesta aktiviteterna istället.
Det var bl a mini-disco, beach-volley, fotboll, pool-bingo, men framförallt min favorit VATTENGYMPA! Jag har aldrig tränat det själv och kan inte speciellt mycket om det. Men hittade en cd-skiva, med lite musik som passade. Satte ihop ett enkelt program och testade. Det visade sig bli riktigt populärt:) Extremt få gäster som vågade första dagen, men i slutet av veckan var poolen full! Otroligt kul!!!

På avslutningsfesten blev jag framröstad som vinnare till titeln "the smile of the year" :)
Säsongen efter bar det av till Puerto de la Cruz på Teneriffa. Ett helt fantastiskt vackert ställe. Det tråkiga var bara att det mest var äldre där och att teamet var väldigt litet. Annars var det grymt!!! Jag hade nog trivts lite bättre på syd-sidan, med storblandning av åldrar och ett stort team...

Jag var inte färdig med att jobba som reseledare på långa vägar då jag slutade. Men längtan efter förhållande och familj blev alldeles för stort, så det bar hem till Sverige... Önskar dock att jag hade börjat tidigare, så att jag haft ro att jobba med det längre. Men, men, nu har jag min familj och mina två UNDERBARA ungar och till veckan ett mysigt hus. Så jag ångrar inget:) 

Jag rekomenderar verkligen alla som har ett litet sug på att prova på att vara reseledare att göra det!! Från utbildningen 2 månader på mallorca, alla utmaningar man fick där och en massa nya vänner. Till att komma ut och jobba med flygplatsdagar, välkomstmöten, service till gästerna, aktiviteter, barnklubb, utflykter och SÅ mycket annat. I love it:)

5 november 2011

Goda grannar:)

Igår kväll fick vi veta att närmsta grannen säljer ALLT i sin lägenhet p g a flytt till USA. Niclas bror och sambo hade varit inne hos honom och fyndat. Jag knackade på och tog mig en titt. Kom därifrån med en underbar matta (+ några tallrikar vi fick på köpet).
Underbart sköööööön och jag tror att färgen kommer att passa perfekt till nya soffan. Den kommer vara svart/mörkgrå, så vår gamla matta hade blivit alldeles för mörk. Den fick istället följa med hem till mamma för att se om den kan passa där. Annars kanske den får säljas vidare på blocket.

Mattan vi fyndade betalade vi bara 500kr för och den kostar ny ca 1700 tror jag. Gott att fynda lite nu när det kommer att vara en massa nytt att skaffa till huset!!

Nu är det rena lugnet hemma och Niclas passar på att sova samtidigt som Lion. Linus hosta var mycket bättre igår, så trots feber fick han åka upp till Smögen, till farmor och farfar. Vi får tillbaka honom på tisdag igen, så nu har vi många dagar på oss att vila och samla lite nya krafter:) Men längtan finns där efter lilla busungen!!

2 november 2011

Det blev pannkaka:(

Igår kväll kom barnens farmor och farfar. De skulle sova över för att idag ta med sig Linus hem till Smögen tills på söndag. Då skulle vi få några lugna dagar här hemma för att vila upp oss lite. Men....
Igår efter att jag hämtat honom på dagis gick vi till en lekplats och lekte ett tag, innan Linus själv sa att han ville hem. Väl hemma kändes han lite varm. Tog tempen - 39,2!!! Det måste kommit snabbt, för på dagis hade han varit pigg och busat som vanligt. Dessutom har han en hemsk hosta. Vid läggningen igår hostade han så att han kräktes. Dessutom låter hostan lite som krupp. Natten var sådär, men vi fick grym hjälp av farmor som tog honom hela natten!!!

När han vaknade imorse var febern fortfarande väldigt hög, så frukosten fick bli isglass!!!

Fick bra barnvakt idag, så jag har hunnit med både lite ärenden och städning. Men att Linus skulle åka med till Smögen nu kändes inte som någon vidare bra idé:( Vi skulle verkligen behövt det nu, men när lillen är så dålig vill man ju vara nära...

1 november 2011

Hjärtat uppkopplat

Då har jag och Lion varit på Östra och gjort hjärtultraljud. Först blev han uppkopplad för att kolla ekg...
Sedan gjorde de ultraljudet och allt såg jättebra ut. En frisk liten kille:)

Lillskrutten 5 månader

Här är Lion 5 månader och håret på huvudet bara försvinner mer och mer. Var på bvc häromdagen och nu är han 67 cm och väger 7760g, snart har han dubblat sin födelsevikt. Linus var vid samma tid 2 cm längre och vägde 150 g mindre. Men i stort sett är de väldigt lika storleksmässigt.
De senaste dagarna har fötterna verkligen blivit högintressanta. Han drar av sig sockarna hela tiden:)
Här tröttnade han på sin babysitter och intresserade sig mer för gymmet. Han slet och drog i det och föll mer och mer åt sidan. Det är tur att han är fastspännd!!!!
Frustrationen börjar komma nu när han vill ha en leksak som ligger lite för långt bort för att nå. Han försöker ta sig framåt och ibland kommer han en liten bit fram, men mest backar han istället. Dessutom är han väldigt duktig på att snurra runt och hittar alltid nya intressanta saker att undersöka.

Han har oxå blivit mycket starkare i sin rygg och nu klarar han av att vara i sin "lära-gå-stol" och idag lyckades han även att ta sig framåt en bra bit. Måste ju vara så kul att slippa att bara ligga på ett ställe och titta. Nu kan han ju vara uppe på ett annat sätt och t o m ta sig framåt:)

Rutinerna är fortfarande ganska lika. Amning var tredje timma på dagen, gröt och amning på kvällen och oftast bara en amning på natten nu. Sover gör han lite då och då och det är svårt att se något riktigt mönster.

Han älskar fortfarande när någon pratar och busar med honom, men ibland blir han lite rädd och skriker när något nytt ansikte dyker upp.

Bild på Linus får jag lägga in senare, för de är tydligen nerpackade redan... Tycker det är kul att jämföra killarna:)