16 juni 2011

Homestyling hela veckan lång...

Idag har mäklaren med fotograf varit här, för nu ska lägenheten ut till försäljning. Men vilket slit för att fixa till hemmet inför fotograferingen! Jag visste att vi hade en hel del att fixa till och att det skulle ta tid, men fy va vi har slitit och stressat hela denna veckan för att få till det någorlunda.

I måndags kom en tjej hit som jobbar med homestyling. Hon skulle ge oss lite tips om vad vi skulle göra. Tyvärr var hon riktigt dåligt och ville att vi skulle möblera om hela lägenheten och flytta varenda tavla och hylla. Dessutom skulle vi ta bort en massa möbler (och ställa var) för att sedan köpa en massa nya grejer. Vi var från början tydliga med att vi ville ha enkla tips för att vi bara hade 2 dagar på oss att fixa allt, inklusive att putsa alla fönster och städa. Men hon lyssnade inte på det örat och malde bara på med en massa stora förändringar. Vi var riktigt missnöjda, så mäklaren fixade en annan till oss som kom dagen efter. Hon var mycket, mycket bättre och vi fick en massa bra tips!

När mötet med henne var klart, var det dags för mig och minstingen att åka iväg och handla en massa kuddar, filtar, växter, mattor och annat plock. Hela bilen blev knökfull! Var iväg hela eftermiddagen och kom inte hem förrän vid 18-tiden. Sen var vi uppe till tolv och fixade massor. Inköpslistan för morgondagen blev även den lång. Så direkt när vi lämnat Linus på dagis i onsdags åkte familjen iväg för mer shopping. Bilen fylldes direkt och Niclas fick ta en tur hem och lasta ur bilen för att sedan komma tillbaka till mig och bebben och fortsätta handlingen. Ändå fick han inte plats i bilen hem, utan fick ta bussen! Japp, mycket behövdes!!!

Även denna kväll hade vi fullt upp att fixa och de senaste dagarna har vi knappt hunnit sitta någonting. Har otroligt dåligt samvete för att vi knappt hunnit med att umgås med Linus. Han har varit otroligt duktig, men även väldigt gnälling och velat vara med oss. Fullt förståligt!!! Nu när allt är över ska han få jättemycket lek och uppmärksamhet!

Mitt i all stress igår kväll, när jag och Linus satt och mös innan läggning blev han sjuk och kräktes:( Stackarn... Tyvärr kunde vi inte avboka dagens fotografering, så stressen ökade ytterligare. Dessutom hade Linus feber i natt och fick naturligtvis vara hemma idag. Vi hade otroligt svårt att hinna fixa allt, men vi lyckades precis och nu är det SÅ himla skönt att allt är över. Nu har vi det mesta ordnat även inför visningen.
Såhär fick det bli i vardagsrummet. Nya kuddar och en stor filt i soffan, för att dölja hur extremt trasigt tyget på soffan är! Har även möblerat om och flyttat alla tavlor. Man ska ju inte ha personliga bilder, men det struntade vi i. Kände att vi inte hade en chans i världen att hitta nya tavlor och bilder till hela lägenheten.

Nu på eftermiddagen tog vi med barnen på en promenad till biblioteket och Hedens lekplats. Även fast Linus är sjuk och lite febrig, så behövde han komma ut och få lite luft och leka lite. Tror att vi alla behövde en ordentlig promenad i det härliga vädret och känna att vi bara kunde vara och njuta:)
På väg med dubbelvagnen!
Sover gott och växer så det knakar!
Lite lek med pappa!
Väl hemma så slocknade både sjusovaren bebis och Niclas medan jag nattade Linus.

Bebisen har fortfarande inte fått något namn. Vi provar olika namn olika dagar. Oliver har ju varit ett av favoritnamnen, men häromdagen när vi testade det, så kändes det inte alls rätt... Igår kallade vi honom för Vincent och det kändes bättre, men fortfarande inte helt rätt. Däremot kan jag inte släppa mitt favoritnamn - Lion (med svenskt uttal;). Tycker det passar så otroligt bra och är det enda jag vill kalla honom. Tyvärr är det ett klart nej, från Niclas och det går inte få honom att ändra sig. Suck, vi kommer inte framåt... Hur ska jag få honom att ändra sig?!?! Detta får bli nästa projekt, nu när stylingen är klar:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar