11 augusti 2012

Bara lite sedan sist...

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något här, men jag har bara inte varit sugen alls. Så nu kommer lite plock om vad som hänt sedan sist.

I torsdags skulle vi åka upp till Lysekil, för att bl a gå på havets hus, dit jag vunnit biljetter på http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz/. Andra gången jag vann där. Förra gången var det ju biljetterna till Universeum som blev mina:) Tyvärr blev det lite strul när vi skulle iväg, så trots förberedelser med packning redan dagen innan, så blev vi sena. Dessutom blev det en dag med värme och klarblå himmel. Alltså inte alls rätt dag att spendera inomhus efter en resa i någon timma inne i en bil. Nej, vi åkte raka vägen till Smögen istället, så att vi fick några härliga soltimmar! Det är man ju inte direkt bortskämd med denna sommar...
Så fort vi kom fram till Smögen gick jag och Niclas med Linus ner till bryggan och köpte glass. Sedan passade vi på att leka lite på hemvägen. Kaviartub-rutschkanan var en succe´!
Dagen efter var det fina sommarvädret som bortblåst. Så då lämnade vi Lion hemma hos farmor och tog med oss Linus till Havets hus. Men herregud vad kallt det var. Vi frös jättemycket på väg dit. Skönt att komma in i värmen!.
Hur var Havets hus då... Nja, det var väl fint och så och Linus tyckte det var kul att kolla en lite stund. Men det är inget jag är direkt sugen på att besöka igen. Känns som att det passar väldigt bra för skolklasser och för folk som är vädigt fiskintresserade. Men det var en trevlig utflykt och presentshoppen var nog mest populär med alla söta gosedjur:)
Vi åt lite lunch och på väg mot bilen började det klarna upp lite och det var inte så kallt längre. Vi gick förbi ett ställe som hade ponnyridning. Äntligen vågade sig Linus upp på en häst! Han var superlycklig:)
På eftermiddagen var vi på Smögen igen och denna gånge tog vi med oss Lion ner till bryggan och storebror fick vara kvar i huset med farmor.
Härligt mörka moln!!! Men lagom till kvällen blev det klarblå himmel och vi tog oss ner till sjöboden, där vi firade barnens farmors 60-årsdag. Dessutom var det Smögenfestival och vi lyssnade på lite uppträdanden av lite olika artister. Tyvärr missade vi Sean Banan, då vi fått fel information om när han skulle  varit på scen. Tror att Linus skulle tyckt att det vore kul. Men, men, det blev iallafall en riktigt mysig kväll och barnen stupade i säng!
Det fina vädret stannade kvar till idag och på morgonen gick vi som var vakna ner till vattnet och fiskade krabbor. Tittar man noga i handen på Lion så ser man en liten en!
Det var verkligen en perfekt morgon och sjusovarna (bl a Linus) missade nåt! Vi var nämligen tvugna att packa iordning för att åka hemåt igen. Linus var idag bjuden på barnkalas hos grannpojken.
Det var ett Pippikalas och det hade fixat så mycket roliga saker! Alla barnen och vissa vuxna kom utlädda till Pippikaraktärer. Linus valde att vara polisen Klang. Men det fanns även Lilla Gubben, en pirat, några som var Pippi och en som var spindelmannen!!!! Haha, ungar får sina ide´er ibland!
En av lekarna på kalaset var att vi skulle gå till Pippi´s båt som var omgiven av hajar. Med hjälp av 300 vattenballonger försvann haj efter haj. Helt underbart fixat!!!
Sedan var det en spännande skattjakt som resulterade i att de hittade en skattkista full av godispåsar:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar