16 oktober 2011

Lekplatsen Plikta i Slottskogen...

Nu är nästan ombyggnaden av stans bästa lekplats, Plikta i slottskogen, klar. Eller ja, den VAR stans bästa. Förstår inte alls varför man har lagt mängder av pengar på att göra om något som var så bra. Ända sedan jag fick veta att den skulle byggas om har jag varit skeptisk. Tänkte att det var väldigt stor risk att den skulle bli sämre. För jag tycker ofta att ju nyare lekplatser är, desto sämre är de.

Tidigare fanns det otroligt mycket för de allra minsta att leka med där. Men även jättemycket bra för äldre också. Plus att de har ytterligare en lekplats vid sidan av, som bara passar de lite äldre. Kort och gott mycket att göra för alla åldrar!!!

Vi var där idag för att se hur den blivit, nu när den nästan är klar. Blev som jag misstänkt hela tiden, väldigt besviken:( Det verkar vara underbart för alla äldre barn, men för de yngre fanns nästan ingenting roligt kvar!! Dessutom var det en massa "dö-yta" överallt. Hade de byggt de nya grejerna tätare ihop, så hade man lätt fått plats med flera av de gamla klätterställningarna också!! Usch, gillar verkligen inte när man förstör ett superbra ställe, slösar en massa pengar och gör det sämre!!!!

Den här klätterställningen är nog jättekul för stora barn...
Här är några små lekhus... Jämfört med innan... nja...
Lite, lite att göra för de små...

Valen kan väl vara ganska kul, de gröna pinnarna är bara för stora. Likaså balans-repen (närmast kameran) och klätterställningen till höger, med bara stegar att klättra upp på. Så det blir nog också ett tillhåll för de äldre barnen.

Här kommer bilder på hur den såg ut innan ombyggnaden.




Mycket, mycket bättre förr!!!! Små och stora rutschkanor, en massa saker att klättra i, tunnlar och en massa annat. Det är iallafall vad vi tycker... Grrrrrrrr:(


Den långa rutschkanan är iallafall kvar och Lion fick prova på att åka lite:)

2 kommentarer:

  1. Vad tråkigt när de gör om och det blir sämre! Varför har de inte tänkt mer på de små barnen?

    SvaraRadera
  2. Nej förstår verkligen inte det. Visst finns det saker för dem också, men inte alls i närheten av så mycket som innan:(

    SvaraRadera