2 september 2012

Äta mitt i gatan...

Häromdagen låg en lapp i vår brevlåda. Det var en inbjudan till kräftskiva för alla på vår gata! Både kul och överraskande!

Tydligen hade de börjat med det -99, då området var nybyggt. Ett perfekt tillfälle för alla grannar att träffas och lära känna varandra.

Vid 17 igår så gick vi dit med ett bord och några stolar och ställde mitt på vägen. Sedan hämtade vi maten och slog oss ner och njöt av kräftor och gott vin. Vi hade otrolig tur med vädret och hela eftermiddagen var det strålande sol:)
Trevligt att lära känna fler grannar.
Vi hade skaffat branvakt, så farmor var här. Barnen var med på kräftskivan, fast vid sidan av och hoppade studsmatta. Lion var med ett tag, sedan fick han förlja med farmor hem och lägga sig. Linus däremot stannade ända till 21 och lekte med alla de andra barnen. Han hoppade studsmatta nästan nonstop under hela kvällen!!! När vi tog på oss med kläder och filtar, tog han istället av sig och var alldeles svettig:) När han sedan var trött, så gick vi hem med honom till farmor och vi kunde sitta kvar en stund till.
Till något helt annat... Vädret är ju väldigt växlande och oftast regnar det ju. Nu har Lion blivit så stor att han inte behöver sitta i vagnen när det regnar. Häromdagen tog jag därför på honom regnställ och stövlar för första gången. Han blev vansinnig!!!! Skrek och hade sig i en halvtimma innan han lugnade sig. Därefter blev han istället glad, då jag visat honom hur man plaskar i pölar. Nu älskar han att få på sig regnkläderna:)

Sen vill han gärna att man kör honom på trehjulingen när vi är ute. Runt, runt, runt i carporten. Blir jättearg om man stannar!
Även om ungarna har kul i regnet finns det ju inget som slår soliga dagar!!! Vi njuter för fullt nu av de sista varma dagarna och jag bjuder gärna på glass då:)
Lion fick en egen liten stut för första gången och var inte jätteduktig på att sköta sig, hehe. Tryckte gärna ner hela glassen i stolen för att se vad som hände då... Men, men, det är ju bara att spola av stolen och hans kläder var ju redan skitna, så det var ju inte hela världen!

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara njuta av att få ta det lugnt, nu när Lion sover och Linus är med farmor. Måste ju spara på krafterna idag, för imorgon bär det av tidigt för en heldag i Ullared, medan farmor är kvar och tar hand om de små:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar