25 april 2012

Fyra sömnlösa nätter:(

I lördags hade vi 3-årskalas för linus med Niclas släkt och på söndagen skulle vi ha ett litet barnkalas. Men natten till söndag så fick vi inte sova knappt någonting. Båda barnen hade fått världens hosta och de hostade precis hela natten!! Dessutom hade Lion feber på morgonen, så kalaset får vi ta en annan helg.

Hostan har sedan dess hållit i sig. SUCK... Vi har fått ha ett barn var hos oss på nätterna, för annars väcker de varandra med hostan. MEN detta har även gjort att varken jag eller Niclas har sovit på 4 nätter. Linus har varit lite bättre på nätterna, så Niclas har haft honom, då han jobbar på dagarna. Lion har hostat exremt tätt och oftast har det inte ens varit 5 minuter mellan attackerna. Kul att vara ensam hemma på dagarna med två barn, när man inte sovit på flera nätter? Inte så!! Så idag åkte vi till barnakuten. då vårdcentralen inte hade någon tid idag. Jag kände att vi bara var tvugna att få något bra mot deras hosta. Vi klarar inte en natt till!!!

Men på akuten satt vi mellan 12-16 och då var det fortfarande lång kö framför oss. Så vi fick rådet att åka till ett annat ställe som öppnade 17. Där fick vi äntligen hjälp och vi kom hem vid 19-tiden. Stackars, stackars Linus, som varit jättepigg idag och tvingats vara på ett tråkigt sjukhus i ett tråkigt rum. Han var otroligt gnällig, men han har ju inte kunnat leka någonting idag.
Nu har barnen iallafall fått varsin hostmedicin och ikväll är det ovanligt lugn sedan de somnat. Hoppas det håller i sig!
Vi har kämpat länge med att få Linus att göra nr 2 på toaletten eller pottan. Men trots löften om glass och lek & buslandet, så har det varit stopp. Förutom hos farmor och farfar. Men idag så fixade han det:) Han blev så stolt och han fick glass på direkten. Buslandet blir efter fem gånger. För då har han bevisat för sig själv att han verkligen kan och att det inte bara var en engångsgrej!

Lion kom krypande på golvet och Linus frågar mig om lillebror får smaka på glass. Han matade honom jättemycket - gulligt:) Han var även på gång att försöka ge honom mjölk från sitt glas (Linus tycker att glass är för kallt och måste därför alltid ha mjölk till!!!!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar