29 juni 2012

Ett STORT steg!

Igår när Linus skulle vila på dagen, kom han och Niclas överrens om att han skulle somna utan napp. Om han klarade det så skulle de gå till affären och köpa tre godisar. Efter mycket kämpande så somnade han tillslut. Det första han sa när han vaknade var - ska vi köpa godis nu??

Vi gick dit hela familjen och Linus valde en sockerbit, en svamp och en klubba. Över detta hoppade han och studsade och skrattade högt!! Snacka om att han inte krävde någon stor belöning:)

Vi pratade sedan om vad han ville ha om han sov utan napp hela natten. Valet föll på en glass med godis i pinnen. Det tog riktigt lång tid innan han somnade, men han lyckade tillsist! Mitt i natten vaknade han och då var det väldigt jobbigt för honom. Men tillslut frågade han efter välling. Jag fixade det och han somnade om direkt.

Om han nu håller detta, så ska vi gå till en leksaksaffär och då ska han få välja något där.
Det går verkligen över förväntan. Nu ikväll somnade han nästan direkt och har inte ens frågat efter nappen!! Linus som dagarna i ända tjatat om sin napp och är kraftigt beroende. FANTASTISKT!
Tidigare idag var vi på Liseberg. När jag tidigare frågat honom om han vill lämna napparna till kaninerna eller hänga dem i nappträdet i skogen, så ville han hänga dem i trädet. Men jag tog med dem idag ifall han skulle ångra sig om han fick se något annat barn lämna sin napp där. Mycket riktigt, när vi kom dit var det några barn som lämnade sina nappar till Lisebergskaninen och Linus tittade nyfiket på. När jag frågade om han också ville lämna sina så kunde han knappt bärga sig. Så efter ett litet allvarligt snack med honom om att napparna kommer försvinna på riktigt då, så fick han några stycken att lämna in.
Lägga i dem i maskinen, dra i spaken och vips så var nappisarna borta.
Sedan fick han ett fint diplom av kaninen och han skrattade och studsade därifrån:)
Lika glad var han när han och pappa åkt Rabalder!
Vi var på Liseberg med mamma, hennes sambo och hans barnbarn Alvin, som fyllde 3 år idag. Grabbarna har bara träffats en gång tidigare och efter en blyg start för Alvin, så kom killarna igång och hade jättekul tillsammans. Förutom att träffa och krama en massa kaniner, så åkte de en massa roliga åkattraktioner.
En till som tyckte det var otroligt skoj med de gröna, stora kaninerna var Lion!
Han var både lite blyg, nyfiken och glad när han träffade dem:)

27 juni 2012

Snyggt, men inte så praktiskt

Vår uppfart är ju väldigt fin med alla vita stenar och så. Men otroligt jobbigt med alla stenar som bara hamnar i munnen på Lion eller på gräsmattan. Dessutom behöver vi lägga sten där, för då får vi plats med fyra bilar utanför huset istället för bara två. Denna lilla bit som vi ska stenlägga kommer göra väldigt mycket. Hoppas bara att det kommer att se mysigt ut ändå...
Vi fick gräva bort en bit häck och sedan har Niclas slitit med att flytta postlådan ca 30 cm. Det var inget lätt jobb, då den sitter fast i en gjuten platta som väger bly. Men idag kom hans två bröder och hjälpte till lite.
Niclas hade gjort så mycket av jobbet själv, så killarna fick gott om tid över till annat:) Det blev grillning, lite fotbollsspel och nu sitter de och kollar fotboll på tv:n. Linus var med dem länge ute och lekte idag och lade sig inte förrän vid nio. Två timmar senare än normalt. Men det är väl såhär en sommar ska vara! Sol, grillning, lek och lite senare kvällar, när det är både soligt och varmt.

Själv avbokade jag mitt pass på gymmet idag och tog ett varv runt Finnsjön istället. Men träningsvärken från måndagens shape gjorde att jag var väldigt stum i benen idag och det kändes lite tungt att jogga idag. Men runt kom jag iallafall, även om det inte gick riktigt lika snabbt som förra gången.

Utemöbler mini

Hur söt var inte denna grupp då:) ett bord, två fåtöljer o en minisoffa i rotting.

25 juni 2012

Men vi ÄR olika!!!!

Herregud, vad trött man blir på detta tjat från vissa att tjejer och killar ska vara så lika. Visst ska alla ha samma förutsättningar, men vi ÄR olika och det är ju det som är kul!

Sitter och läser Metro och blir tokig när jag läser om gruppen "tuttrevolution". De driver frågan om att få bada toppless i badhus. Tjejen i artikeln skyller bl a på att hon tycker det är obehagligt att ha topp på sig. MEN SNÄLLA!!! Snart tycker de väl att alla ska kunna gå toppless på stan också, för det kan ju killar och det ska ju vara så jäkla lika hela tiden!!!

Eller så möter man en kille i löparspåret utan tröja och en tjej efter med brösten hoppandes åt alla håll! Trevligt - nja, jag avstår helst:)

Ska det gå?

Lion har dille på att ta av sig sockarna. De får aldrig sitta på. Men nu försöker han få på sig dem igen. Det går sådär...

23 juni 2012

Blev lite fel där va?

Linus älskar just nu dinosaurier, så när jag såg dessa plåster - för dinofans, var jag ju tvungen att köpa dem. Öppnade just paketet... Körsbär och dödskallar!! Nja, inte riktigt samma sak va?

Hälften hemma

Idag kände jag att det vore gott att komma hem igen. Visst Smögen är ju mysigt, men jag trivs sådär att bo hemma hos andra. Ett tag går bra, sedan vill jag gärna hem till mitt, där jag kan gå och skrota bäst jag vill!

Så jag och Lion åkte hem efter lunch, medan Niclas och Linus stannar till imorgon eller övermorgon.

Vi åkte upp till Smögen för att vara där över midsommar, men då vädret inte skulle vara det bästa då och samtidigt vara kanonfint dagarna innan, så åkte vi upp redan i onsdags. Då var vädret soligt och fint och det höll i sig även på torsdagen! Underbart att äntligen få några dagar med sommar!!!!
Var en stund vid "lilla sjöboden" som är jättemysig med perfekt läge. Linus går bra att ha med där, men Lion är fortfarande för liten och ville bara krypa över kanten hela tiden. Vi tog en tur till bryggan istället.

På midsommarafton var det fint väder på förmiddagen, men det blåste något vansinningt. Lagom till att vi skulle gå och dansa kring stången hänge dessutom regnet i luften. Vi övervägde att stanna hemma, men trotsade vädret och gav oss iväg ändå. Väl där var det nästan vindstilla och regnet blev bara lite duggregn, så det funkade ju riktigt bra:)
Linus började dansa lagon till sista dansen - raketen. Innan dess vågar han inte riktigt. Han är med i ringen, men står bara och tittar på. Det var likadant förra året. Han är nog lite blyg tror jag...

Jag och Niclas hade tänkt att gå ut och festa lite på kvällen, men jag var väldigt trött både p g a tidiga morgnar, sovit dåligt och allergi. När man sen tittade ut och insåg att det skulle blåsa och regna, så blev man ju inte direkt mer sugen på att klä upp sig för utgång. Jag och Linus hade istället en mysig filmkväll med Toy Story 3. Han fick vara uppe med mig ända till halv tio!!!! Sen slocknade både han och jag.
Idag fick han lite saft och tårta till frukost! Men det ska vara lite speciellt när man är hos farmor och farfar. Man kan bli lite extra bortskämd:) Dessutom har Linus varit en liten ängel och hur go som helst ända från det att vi började packa inför resan.
Vi tog med oss Lion´s favvoleksak. Denna springer han ju omkring med hela tiden och sysselsätter sig bra själv:)
När vi varit hemma några timmar var den här lilla skitgrisen väldigt trött och för att pigga upp honom lite, så att han skulle klara sig till läggdags fick det bli ett litet bad! Han blev helt till sig när han förstod att han skulle få bada och plaska, så tröttheten försvann för en stund.

20 juni 2012

Invigning

Dags att inviga nya balkongen. Klarblå himmel o Kungshamn i bakgrunden:) N är med barnen på lekplatsen, medan jag som varit vaken sen 5 kan slappa lite.

På ett soligt Smögen

Gottar oss vid sjöboden och ska snart ner till bryggan. Bra första semesterdag:)

05.15

Varje morgon runt 05.15 så hör man - mamma, mamma! Alldeles för tidigt. Det har ju blivit hans grej att vakna då. Vi har försökt att lägga honom senare, men då vaknar han tidigt första morgonen, senare andra och hoppar därefter tillbaka till 05.15!!!!

Vi har ju välling färdig som vi ger honom direkt, i hopp om att han ska somna om, men han är bara jättepigg.

Nu har jag lagt mig i hans myshörna medan han leker och försöker att iallafall få lite mer vila. Men han kommer gärna och klättrar på mig. Eller ställer sig upp för att sedan slänga sig på mig!!! Mysigt - ja, avkopplande - nej!

18 juni 2012

Nu får det räcka!!!

Var är sommaren! Seriöst, mitten av juni och 12 grader, småregn och blåst nästan varje dag:( man har ju inte ens lust att öppna ytterdörren, grått o mörkt...

17 juni 2012

Gnäll

Igår hade jag, barnen och mamma en härlig dag både i stugan och inne i stan. Vädret blev inte regnigt som enligt prognosen, utan riktigt soligt och skönt!
Lite lek nere vid fästningen, följt av en efterlängtad glass för Linus. Han ville bestämt ha en glass med godis, så vi gick på jakt. När vi hittade den blev han så glad att han skrattade högt och hoppade upp och ner:) LYCKA!
Lion var vaken läääänge på kvällen och var på sitt bästa och charmigaste humör. Han körde omkring med den stora traktorn hur länge som helst, skrattade och lekte titt-ut. Han övade på att stå och tog hela 6 steg själv. Det är på kvällarna när Linus sover som han övar på att gå. Han får väl ett helt annat lugn när inte storebror far runt på golvet.

Igår var en härlig dag och idag har varit gnällig som sjutton. Det började redan på morgonen. Linus var helt omöjlig och gnällde hela tiden. Han får även igång Lion, som också börjar gnälla. Lion vill även sen en vecka tillbaka ställa sig och hålla i mina ben. Helst när jag ska laga mat och fixa i köket. Man blir lite lätt fasthållen:) Det kombinerat med Linus gnällande är inte jättekul!! Jag kände att det var skönast att packa in alla saker och åka hemåt redan på morgonen. Vädret var inte det bästa och det är mycket lättare att ha gnälliga barn hemma än borta.

Här hemma har Linus humör gått väldigt upp och ner, men mest har gnället fortsatt. Det blev en tidig kväll för honom, för han var dödstrött. Nu hoppas jag verkligen att morgondagen blir bättre, när jag är själv med dem hela dagen! Tror att han ska börja få sova efter lunch igen, för nu börjar han bli ordentligt sliten på eftermiddagarna. Men han är ju en aktiv unge, som inte direkt sitter och pysslar och tar det lugnt om dagarna. Så det är väl inte så konstigt om han behöver lite extra vila.

16 juni 2012

Varberg

Igår eftermiddag åkte jag med barnen till Varberg och mammas stuga. Nu bakas det pannkakor och efter lunch ska vi nog in till stan. Tyvärr är ju vädret inte det bästa. Det är uppehåll, men blåser och är lite kyligt. Hoppas sommaren kommer tillbaka snart!!!!

14 juni 2012

Fler tänder = ingen träning:(

På torsdagar brukar jag som vanligt hämta Linus kl 14, men istället för att åka hem, så tar vi bussen till stan. Där fixar jag lite ärenden för att sedan gå till SATS, där ungarna får leka på mini-sats och jag får träna ett av mina absoluta favoritpass som börjar kl 17.

Förbesedelserna började idag redan vid 13, för att packa alla kläder till mig och barnen och att fixa både mellanmål och kvällsmat att ta med. Så vad händer 1,5 timma innan passet? Jo, Lion tokskriker och blir inte lugn för någonting. Han vill varken vara i vagnen, på golvet eller i famnen. Först trodde jag bara att han var trött och försökte länge med att söva honom. Men han skrek bara mer och mer och spände hela sin lilla kropp, som om han hade jätteont...

Det fick bli en tur till apoteket där jag skaffade lite ipren, som han fick direkt. Sedan gick vi till SATS och avbokade passet alldeles för sent, men de löste det ändå. Men det var rejält surt att behöva avboka och åka hem en halvtimma innan träningen:(

Lion var jätteledsen hela bussresan hem och Linus sade vid hållplatsen innan våran att han mådde illa. Så det var bara att kasta sig av bussen! Han blir lite åksjuk ibland har vi märkt, men frisk luft gjorde susen! Dessutom hade iprenen börjat verka, så Lion hade inte ont längre.

Stackarn, han har så fruktansvärt ont med alla sina tänder. Häromdagen sprack andra kindtanden fram och idag såg jag att det kom fram ytterligare en. Det är ju inga små tänder som ska fram direkt, när det är dags för kindtänderna! Stackars liten...

13 juni 2012

Jag vinner gärna dessa biljetter!

Denna tävling vinner jag gärna - familjebiljett till Universeum. 2 vuxna och 3 barn, då skulle jag ta med Linus, brorsan eller hans fru och deras 2 barn. En kul dag för kusinerna skulle det bli tror jag:)

Varv nr 3 och Lion på sjukhuset

Ikväll tog jag mig runt Finnsjön igen. Första gången låg jag på ca 8 min 35 s/km, andra gången (då med skoskav) 7 min 35 s/km. Så mitt mål för dagen var att klara 7 min/km. Det gick t o m bättre än så, 6 min och 53 s/km hamnade jag på:) Jag joggade nog ca 85-90% av rundan, vilket krossade mina mål massor. Efter första gången var ju mitt mål att någon gång under sommaren kunna jogga 2/3. Så nu är jag jäkligt stolt över mig själv!

Men nu ska jag inte försöka förbättra tiden på ett bra tag, för tempot idag var precis vad jag klarade av. Det får inte bli för jobbigt, för då kommer jag tröttna och jag är ju grymt nöjd över att jogga överhuvudtaget!

Idag har ju Lion och jag varit på Östra hela dagen, då han skulle magnetröntgas för sin sneda rygg.
När han fått sova en stund extra så vaknade han lugn och sa mamma, mamma, direkt istället för att vara hysteriskt ledsen som första gången. Men han var helt vinglig och tappade balansen hela tiden.
På avdelningen fick han isglass och...
...saft. Han tömde flaskan direkt. Klockan var ju då 13 och han hade ju inte varken ätit eller druckit sedan kvällen innan. Efter det fick han lunch som han åt med stor aptit. Han blev snabbt stadig igen och lekte och for runt precis som vanligt.
Så när de sett att han var alert och hade kissat blev vi utskrivna och åkte hem. Men på vägen hem somnade han igen! Lilla trötter:)
Men nu på kvällen har han varit precis som vanligt och är jättestolt, då han lärt sig svänga med gå-vagnen. Så han gick i full fart runt, runt, runt väggen mellan köket och vardagsrummet.

På uppvaket

Nu sitter jag och väntar på att Lion ska vakna efter sin magnetröntgen. Han vaknade lite för tidigt innan i fick sövas en stund till. Nu har han sovit i 2 timmar och jag saknar min lille plutt!

Väntar på att sövas

Nu har Lion fått bedövningssalva på händerna. Så om någon timma ska han stickas o sövas...

12 juni 2012

LCHF

Nu har jag ätit lchf-kost i ca 1 månad och är så himla nöjd! Så idag var det dags för en ny kokbok med mycket nya recept. Det finns verkligen en hel uppsjö av olika böcker och det var väldigt svårt att välja. Min första bok var Katrin Zytomierskas, men idag köpte jag denna...
Nu har jag läst igenom den och det verkar vara enormt lätta och goda recept!
Desstom var det bra tips för alternativ att servera till och tips på hur man kan variera maträtten. Boken innehöll förutom frukost, lunch och middagsrätter, även mellanmål, bröd, knäcke, godsaker och en massa annat. Denna kommer bli välanvänd!!
Lion fick för första gången testa att "köra" bilen på Ica Maxi. Vi lade inte i någon peng, men den var spännande ändå, biltokig som han är!!
Niclas köpte ett nytt spel att ha utomhus - croccer. Som krocket, fast med fotbollar och större portar.
Niclas ska ha fotbollskväll här hemma på fredag och jag och barnen åker då till mamma. Så N tänkte att grabbarna skulle ha lite lek i trädgården mellan matcherna.

Gårdagens utflykt

Trots att regnet hängde i luften, så chansade jag och tog med barnen till Borås djurpark igår. Gnället försvann och vi hade en jättemysig dag utan en endaste regndroppe. Dessutom kryllade det av små djurungar där nu som var hur söta som helst!
Jag trodde inte att Lion skulle bry sig så mycket om djuren, men han älskade det!! Han blev helt uppspelt när han fick syn på getterna och pekade och sa dä, dä, dä. Han gillade även att titta på många andra djur.
Jag hade med mig korv och bröd till barnen, som vi grillade vid en av parkens grillstugor. Själv hade jag några lchf-plättar i kylen, vispad grädde och hallon. Så där fick jag med mig en smidig lunch som inte behövde värmas. Linus var jätteglad och tyckte det var konstigt att vi åt ute:)

Han satt och såg mot vargarnas inhägnad och jag berättade att man sällan fick se dem, för de gömmer sig mest. Men efter ett tag undrade Linus varför det gick en katt därinne. Det var en av vargarna som var framme och kikade!
Djurparksbesöket avslutades med en massa lek på lekplatserna. Sedan åkte vi hemåt. Linus fick titta på Pippi även på hemvägen och fick en banan som mellis. Men när vi kom hem sov han som en stock med bananen i handen och hade bara tagit några bett. Jag tror att han somnade nästan direkt:)

När vi kommit hem slängde jag i mig lite mat och tog bussen till stan för lite träning. Härligt pass som vanligt på måndagar, Anna du är bäst!

11 juni 2012

Vart???

Linus hade en riktigt tråkig dag hemma igår och idag är han sjukt gnällig. Vi måste hitta på något! Bilen är packad med vagn, regnklädde, extrakläder och matsäck. Men vart går färden...