29 juni 2012

Ett STORT steg!

Igår när Linus skulle vila på dagen, kom han och Niclas överrens om att han skulle somna utan napp. Om han klarade det så skulle de gå till affären och köpa tre godisar. Efter mycket kämpande så somnade han tillslut. Det första han sa när han vaknade var - ska vi köpa godis nu??

Vi gick dit hela familjen och Linus valde en sockerbit, en svamp och en klubba. Över detta hoppade han och studsade och skrattade högt!! Snacka om att han inte krävde någon stor belöning:)

Vi pratade sedan om vad han ville ha om han sov utan napp hela natten. Valet föll på en glass med godis i pinnen. Det tog riktigt lång tid innan han somnade, men han lyckade tillsist! Mitt i natten vaknade han och då var det väldigt jobbigt för honom. Men tillslut frågade han efter välling. Jag fixade det och han somnade om direkt.

Om han nu håller detta, så ska vi gå till en leksaksaffär och då ska han få välja något där.
Det går verkligen över förväntan. Nu ikväll somnade han nästan direkt och har inte ens frågat efter nappen!! Linus som dagarna i ända tjatat om sin napp och är kraftigt beroende. FANTASTISKT!
Tidigare idag var vi på Liseberg. När jag tidigare frågat honom om han vill lämna napparna till kaninerna eller hänga dem i nappträdet i skogen, så ville han hänga dem i trädet. Men jag tog med dem idag ifall han skulle ångra sig om han fick se något annat barn lämna sin napp där. Mycket riktigt, när vi kom dit var det några barn som lämnade sina nappar till Lisebergskaninen och Linus tittade nyfiket på. När jag frågade om han också ville lämna sina så kunde han knappt bärga sig. Så efter ett litet allvarligt snack med honom om att napparna kommer försvinna på riktigt då, så fick han några stycken att lämna in.
Lägga i dem i maskinen, dra i spaken och vips så var nappisarna borta.
Sedan fick han ett fint diplom av kaninen och han skrattade och studsade därifrån:)
Lika glad var han när han och pappa åkt Rabalder!
Vi var på Liseberg med mamma, hennes sambo och hans barnbarn Alvin, som fyllde 3 år idag. Grabbarna har bara träffats en gång tidigare och efter en blyg start för Alvin, så kom killarna igång och hade jättekul tillsammans. Förutom att träffa och krama en massa kaniner, så åkte de en massa roliga åkattraktioner.
En till som tyckte det var otroligt skoj med de gröna, stora kaninerna var Lion!
Han var både lite blyg, nyfiken och glad när han träffade dem:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar