31 juli 2012

Universeum

För ett tag sedan vann jag biljetter till Universeum på Liniz blogg. Så igår var det dags. Brorsan med familj var hemma och vädret var kasst. Linus uppskattade Universeum betydligt bättre än sist vi var där. Några månader äldre gör verkligen skillnad i denna ålder!
Små söta kusiner - Elsa, Agnes och Linus.
VÄLDIGT spännande med dinosaurierna! Alla rörde sig och lät, fantastiskt bra utställning!
Linus lekte spindel!
Svägerskan Emma, med Agnes och Elsa.
Det är ju inte bara djur på Universeum, utan även en massa lekställen. Här hänger Elsa på väggen:)
Även Agnes blev fastsatt. Linus fick stå över. Han har inte ro till att stå och vänta i kö, men han har redan testat detta innan, så det gjorde inte så mycket.

Vi hade iallafall en mycket trevlig dag! Jag och brorsan träffas ju inte allt för ofta och kusinerna har ju jättekul ihop. Väldigt skönt också att inte ha Lion med. För Universeum + barnvagn + mycket folk är ingen bra kombination. Det är nästan omöjligt att komma med i någon hiss. Sist vi var där var det inte jättemycket folk, men vi fick ändå vänta 20 minuter för att komma från bottenvåningen och upp en våning till entrén!!!! Skönt igår med bara Linus och uten vagn.

28 juli 2012

Som jag längtat!

I onsdags och torsdag var alla tre grabbar uppe på Smögen och jag hade lite lugnt här hemma. På onsdagen var jag inne i stan och träffade två vänner, hade en skön kväll här hemma och sov HELA natten! Äntligen lite ljupsömn:) Vaknade inte förrän vid nio!!!

Det var ju underbart väder i torsdags, så jag köpte några tidningar och cyklade till sjön och solade och badade. Japp, äntligen var det dags för årets första dopp:) Inte en dag för tidigt! MEN omgiven av en massa barnfamiljer så saknade jag mina små jättemycket...

Som tur var så kom de dagen efter och dessutom var det fortfarande underbart väder.
Putta pappa från bryggan. JÄTTEKUL!
Invigning av Linus 3-årspresent - hajen.
Fast den passade faktiskt nästan bättre till Lion. Linus blev bara avkastad hela tiden och han blev inte glad, haha!
Här hemma blev det mer bad och äntligen fick vi användning för vår pool igen.

Linus har svår fobi!

Vi råkade nämna åska idag så att Linus hörde det och stackarn blev helt skräckslagen... Förra gången det åskade blev han väldigt skrämd, då den var väldigt nära och smällde till rejält. Sedan dess har han varit livrädd att det ska åska igen.

I två timmar har han nu gått som ett plåster på mig, med hörselskydd på!!!!

Linus idag - mamma, mamma, gå inte!!! Vasaru?? Vasaru?? Mamma, kommer det åska nu? Vasaru? Han hör ju inte direkt bra med hörselskydden på:)
En livrädd liten stackare... Han har verkligen svår åskfobi!
Niclas försöker förklara väderprognosen:)

25 juli 2012

Nu så....

Oj vad han har övat de senaste dagarna!
För 1,5 månad sedan tog han sina första steg och häromdagen så gick han för första gången på riktigt. Mer än de där 10 stapplande stegen han tidigare tagit. Nu har det lossnat för honom och han kan gå på riktigt:)
Ganska bra att han börjar gå nu, kanske kan minska tvätten lite:)
Han kan även snart klättra ur badet själv... INTE bra!! Men man lämnar ju han å andra sidan aldrig själv där. Men jämfört med Linus så är han mycket mer våghalsig. Linus har alltid varit livlig och en klätterapa, men han var ändå alltid försiktig. Denna lilla krabat bara slänger sig hej vilt!!!
Här lyssnade han iallafall på mig och satte sig i badet igen.
Till sist, en lite bild på Linus. Nån var trött när han satt framför "Ice Age" och skulle äta lite mellis!!!

24 juli 2012

Sommar och goa ungar:)

Åhhh, vad härligt med lite sommar!!!! Man blir ju bara på så gott humör och vill vara ute hela tiden! Dessutom är Linus mycket lättare att hantera just nu. Tror att hans otroliga trots, förra veckan berodde nog på att han varit borta från mig i nästan en vecka. När jag pratade med mamma om detta, kom hon ihåg att det hade varit likadant förra gången han hade varit borta en längre tid. Något att tänka på alltså!

Igår mötte jag upp en fd flygkollega, Lina och hennes lilla familj. Kul att träffas en stund och se hennes lilla Oscar, som jag ju bara sett på hennes blogg http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz/.

Men man hinner tyvärr inte umgås så mycket med två små barn och en massa folk på Liseberg. Efter att vi gått runt lite och Linus inte ville åka samma saker som Oscar, så bestämde vi oss för Rabalder, som Linus älskar!!! Det var tyvärr riktigt jobbigt att köa med de små i 45 min... Efter ungefär halva tiden ville Linus därifrån och sa bl a att han inte vågade åka. Men det brukar låta så och efter åkturen brukar han bara vilja åka igen, så vi stod ut. När det väl var vår tur så vägrade han! Han bara skrek och ville sitta i mitt knä. Han såg helt skräckslagen ut... Så det var bara att gå av tåget:( Men, men, så kan det ju gå.

Oscar vågade och hade jättekul, men vi var alla överrens om att köa i 45 min för en åkattraktion var alldeles för mycket! Efter Rabalder splittade vi på oss och nu fick Linus hela min uppmärksamhet och blev mycket, mycket lugnare. Vi började med lugna Kaninresan och han var totalt överlycklig - äntligen:)
Därefter höll vi till en massa i kaninhuset, vilket han älskar! Han kramas med kaninerna, åker rutschkana och framförallt dansar och sjunger i kaninernas "discorum".
Han fick prova de små radiobilarna för första gången. Jag hade tänkt att han skulle få vänta ett år, då jag sett de flesta så små barn bara stå still, för att de inte förstår hur de ska köra. Men det gick verkligen jättebra!!!! Sedan åkte vi Kaffekopparna, vilket var första gången för både mig och honom. Jättekul:) Vi hann även med små grodorna, lilla lots, spel på leksakshjulet, fiskedamm, spelhuset och prova nästa alla (suck) bilar och motorcyklar! Dessutom hittade vi Emelia och Melker där som vi umgicks med en stund. En väldigt lyckad dag!!!!!
Idag har vi haft ännu en fullspäckad dag, då vi tidigt gav oss iväg till Borås, då jag och Niclas hade ett ärende dit. Vi mötte upp mormor som tog med barnen till djurparken:)

Därefter åkte vi till min bror och firade hans födelsedag. Det var riktigt lyckat, med god fika i det underbara vädret och barnen som hade jättekul tillsammans! Det var längesedan vi sågs, men snart är det dags igen. Vi ska till Universeum en dag framöver, då jag vann biljetter på Liniz blogg för ett tag sedan. Kul för kusinerna att umgås!!

20 juli 2012

Joggingrunda + första doppet!

Eller kanske inte ändå... men tanken var att det skulle bli så!
Tog mig runt Finnsjön idag. Blandade som vanligt jogg med gång, men idag kändes det väldigt tungt att springa. Jag har ju inte hållt igång med träningen så mycket nu på sommaren, så det är väl inte så konstigt att man tappar lite. Men mitt rekord är ca 6,50/km och idag hamnade jag på 7,11/km, så det gick ju inte helt illa ändå. Istället för att ta mig direkt hem, stannade jag till vid Örtjärn och gjorde plankan 3x1min (gjorde det tidigare i veckan på en promenad med Emelia och träningsvärken satt i flera dagar). Efter det tänkte jag ta mig ett svalkande dopp!!! Hade förberett mig med bikinitrosor under träningsbyxorna, så jag var laddad för vattnet! Men efter att ha doppat fötterna, så blidde det inget bad... Herregud vad kallt det var!!!!! Jag fick ju ont i fötterna av kylan - SKITSOMMAR:( Det är 20 juli och man kan inte ens ta ett snabbdopp i den minsta pölen ens...
Ja, ja, hem till en väntande Linus som när jag gav mig iväg bröt ihop för att han ville med mig och springa. Sprang gråtande in och satte på sig stövlarna så att han skulle kunna följa med... Gulle med knäppa idéer:) Så när jag kom hem så sprang vi ett litet varv runt de närmsta husen - glad lillprins igen!
På kvällen fick de små lite våfflor som avslutades med lite extra grädde till lillfisen. Kladdigt och kletigt:)

19 juli 2012

Ice age 4

För ett tag sedan gick "ice age 3" på tv och vi spelade in den. Linus vill se den varje dag nu!!! Bolibompa har han noll intresse för. Dessutom görs det ju reklam för filmen överallt och Linus blir överlycklig när han ser något om "ice age".

Så idag tog jag med min mammiga son på bio för första gången. I vanlig Linus-anda skrattade han och var superglad samtidigt som allt var väldigt spännande.

Många gånger ville han gå hem, för filmen var inget rolig. Men sedan tyckte han att den var väldigt rolig också och skrattade högt. Han är ju egentligen för liten för bio än, uppskattar ju filmer mer ju fler gånger han sett dem. Första gången brukar han aldrig gilla någon. Men denna filmen kändes betydligt läskigare än trean. Han fick sitta i mitt knä istället för på sin stol, men det var bara mysigt!!

Fast efter filmen skuttade han skrattande ut från biosalongen och hade haft jättekul:) så det blev väldigt lyckat!

18 juli 2012

Blåbärsskogen

Igår tog jag en promenad i skogen. Inte den vanliga vägen runt Finnsjön, utan en ny slinga som håller på att göras. Vi ska ju få ett elljusspår i skogen och nu är det såpass färdigt att man kan ta sig runt där. Ca 3 km är den, så nu finns det tre olika slingor att ta sig runt på och variera mellan!!

Detta ställe upptäckte jag igår och idag tog jag med mig Linus dit för lite picknick. Dessutom fanns det hur mycket blåbär som helst som vi plockade. Niclas anslöt lite senare och Linus fick testa på ett nytt sätt att bli skjutsad på:)

17 juli 2012

NEJ, 3-årstrotsen är här!!!

Linus har ju varit väldigt trotsig i perioder innan, men det senaste har det varit lugnt. Fast nu har 3-årstrotsen slagit till med full kraft!!! Inte kul kan jag lova...

Han blir helt ifrån sig för minsta lilla sak. Alltså verkligen tokledsen! Det kan handla om tandborstning - han vägrar. Det slutat i brottningsmatch på golvet, med liten som vägrar öppna munnen. Vad gör man?

Eller så handlar det om att vi tagit fram yoghurten på morgonen, när han tydligen ville det. Eller att han ska ha kläder på sig. Eller att han vägrar följa med. Eller, ja vad som helst. Dessutom är han taskig mot både Lion och kompisar. Puttas och slåss och blir väldigt arg:( Han ska bestämma allt över alla. En konflikt hinner knappt lösas innan det är dags för nästa och han blir verkligen helt hysterisk och okantaktbar. Otroligt slitigt. Dessutom är ju Lion som han är vad gäller mat... Ser han att man lagar mat eller äter blir han toooookig. Klättrar på benen och skriker jättemycket. Äter jag innan Lion - tokskrik. Samtidigt som honom - då vill han bara åt min tallrik eller så skriker han hysteriskt för att man matar för långsamt. Äter jag efter att jag matat - då skriker han lika mycket och vill bara smaka, smaka, smaka.
Detta filmklipp är ju bara så talande för hur minstingen är i närheten av mat!

Inte det mest harmoniska hem just nu... Söker jobb för fullt nu och känner verkligen att det skulle passa väldigt bra nu! Kommer nog kännas som semester, hihi. Dessutom finns det nog inte mycket på ett jobb som skulle få mig stressad längre:) Har tidigare sett mig som stresstålig på jobb, men nu två barn senare har jag nog förstärkt denna egenskap mycket!!

Men lite ljusglimtar finns det allt. Mellan utbrotten är barnen fantastiskt goa och roliga, himla tur det!! Dessutom har vi haft lite besök inatt av min kusin med familj, som kom hit innan de åkte hem till Upplands Väsby igen. Får hoppas att det inte dröjer två år tills nästa gång vi ses. Härlig familj med två fantastiskt snälla och goa barn!!

HEJ DÅ!

15 juli 2012

11 år sedan sist!

Igår, innan jag och Lion åkte hem från Kinna, tog vi oss en tur till min gamla dagmamma. Jag har inte sett henne på 11 år, så jag tyckte det var dags nu!!! Jag försökte ringa henne för några dagar sedan, men fick inget svar, så jag chansade på att hon skulle vara hemma.

Det var hon och det var verkligen hur trevligt som helst att träffas igen:) Både hon och hennes man är riktigt sköna!!!
Jag älskar den gamla barnstolen som Lion fick låna! COOL!
Ulla busade med Lion och det märks att hon har god hand om barn:)
Vi stannade i nästan tre timmar, så det blev inga fler besök till folk innan vi åkte hemåt. Väl hemma, när jag håller på att packa upp lite, hittar Lion en påse med bananer i en av väskorna. Han lyckas plocka fram en och har t o m gnagt hål i ena änden på den. Jag hittade honom på golvet ätandes på bananen, dock från fel håll:) Jag gav honom snabbt en hjälpande hand och öppnade bananen lite bättre!

13 juli 2012

Lion´s två nya kompisar och kan själv

Min kusin Terese har kommit på besök till Kinna tillsammans med sin familj. Vi har inte setts på två år så det är verkligen jättekul!

Lion fick snabbt två nya kompisar i tredjekusinerna Wilma och Viktor.
De tyckte även att det var väldigt kul med Lion!
Mys och bus.

Wilma var överlycklig när hon fick köra vagnen idag när vi var på Borås djurpark. Japp, jag var där idag igen!! Men idag hade jag ju bara med mig Lion, så jag följde mest med för att hinna umgås med dem så mycket så möjligt.
Viktor ville också köra Lion lite.
Jag och lillprinsen bor hos mamma (fast hon inte är hemma, utan i stugan), men vi har det bra själva! Lion har gjort sig hemmastadd och det är härligt att vara bara jag och han!
Förutom att klättra upp i soffan själv och borsta tänderna själv, så passar han på att öva en massa på att gå själv. Han gör alltid det som mest när storebror är borta, han verkar ha mer ro att träna då.

10 juli 2012

Gynakuten ett snurrigt ställe!

Vid 5 imorse vaknade jag och smärtan i magen var tillbaka. Det började precis som i söndags och blev allt starkare. In i bilen, väcka barnen och åka in eller få hjälp med transport? Taxi kanske, men om smärtan skulle bli som i söndags hade jag inte klarat det... Tillslut fick vi iallafall upp barnen och jag blev skjutsad till Sahlgrenska.

På akuten hänvisade mig vidare till gynakuten. Vid det här laget hade smärtan försvunnit. Men man vet ju aldrig när den kommer tillbaka och hur kraftigt...

Hur kommer man in på gynakuten strax efter kl 6 då??? Kassan var stängd. Läser på en lapp att då ska man ta en kölapp och följa gröna strecket till väntrummet. Men dörren var låst. Efter mycket letande hittar jag en mycket diskret ringklocka. En sköterska kommer låååååångsamt gående. Men innan hon kommer fram får jag hjälp av en som är på väg till sitt jobb. Gynakuten är på plan 3!! Jaha, vart står det då???? Hon läser på lapparna med information som finns lite här och där. Varken jag eller hon som jobbar här fattar riktigt vart man ska läsa! Tillslut hittar hon en lapp där det bland en massa annan text står att efter kl 24 är är det på plan 3. Då är min fråga - är kl 6.15 innan eller efter 24????? Det fanns ingen information någonstans när dagakuten öppnade...

Ja, ja, upp till plan 3, men ingen information om vart man ska ta vägen. Hittar iallafall en sköterska som hjälper mig. Hon tar lite prover och skriver in mig. Strax innan kl 7 blir jag hämtad för att gå ner till dagakuten för nattakuten stänger. Men undersökt blir jag först efter hav nio då läkarna börjar!!!!! Vad är detta för ställe?

9 juli 2012

Spontanutflykt idag

Idag när det var lite mittemellanväder så åkte vi iväg till Borås djurpark. Mycket uppskattat!
Dinosaurier är ett stort intresse nu. Extra kul att se dem i "verkligheten".
Idag fick han äntligen prova grävmaskinen på riktigt. Som han bönat och bett de gånger vi varit där tidigare. Men han ska inte bara få och få hela tiden, så oftast får han nöja sig med att vara i parken. Oftast blir det ju även något extra som glass, åka tåg eller köra bil. Han måste ju förstå att man inte kan få allt. Då uppskattas det ju inte så mycket heller. Han uppskattade grävningen otroligt mycket idag:)
Lekplatsen är minst lika viktig som djuren när man är där. Så han fick gott om tid att leka där idag. Han strålade! När jag dessutom klättrade med honom några gånger och därefter även Niclas, så var han helt överlycklig. Det där lilla extra kan glädja så himla mycket:)
Barnen fick "köra" in på uppfarten och tuta lite. Både Linus o Lion skrattade gott!

8 juli 2012

Oj då

Det gick sådär för klätterapan Lion ikväll på altanen...

Nu sitter vi framför teletubbies, för det blir han lugn av. Så har jag kunnat kyla ner hans hemska bula en stund.

Lion som aldrig vill sitta i knät o mysa är helt lugn. Han slog sig rejält, stackarn:(

Själv har jag inte känt mer i magen och tror det kan ha varit en cysta som spruckit. Pratade med sjukvårdsupplysningen o cystor är tydligen väldigt vanliga. Om jag känner något i natt åker ja in direkt, annars ringer jag gyn imorgon bitti!

Smärta 10 av 10!

Vilken natt vi hade. Strax efter att jag somnat så vaknade Liuns och kunde inte somna om. Niclas är bättre på att få honom att somna nu när han nyss slutat med nappen. Så jag bar in honom till N. Men Linus ville bara ha mig, så jag fick försöka ändå. Han somnade strax innan tolv och inte långt efter vaknade Lion:(

Niclas försökte få honom att somna hur länge som helst innan han gav upp och jag tog över. Vid halv fyra somnade han äntligen!!!! Men då kunde inte jag somna istället. Fick nog tillslut sammanlagt 3 timmars sömn inatt...

Sedan vaknade Linus vid sju-tiden och strax därefter fick jag jätteont i magen. Smärtan sköt i höjden snabbt och jag vrålade på Niclas. Jag kunde inte ens vända mig om, så ont gjorde det. Lätt en 10 i smärta på en 10-gradig skala!

Jag blev av det enorma smärtan helt svimfärdig och illamående och kunde knappt få fram ett ord. Tog mig med stora bekymmer krypandes till toaletten - skönt med det kalla golvet. Niclas ringde sjukvårdsupplysningen och sedan 112. Ambulans blev skickad, men innan den hann komma avtog smärtan och vi avbokade ambulansen. Så småningom försvann smärtan helt och jag sov en stund till.

Men vad var det med min mage??? Har inte haft såhär ont sedan jag födde barnen. Har pratat med en granne och kollat på nätet och tror det kan ha varit nån cysta. Antingen en stor eller en som spruckit. De folk beskrivit då är extremt likt det jag kände. Så imorgon ska jag ringa och boka tid för ultraljud hos gynekologen och se om det syns något. Såhär ont vill jag ALDRIG ha igen!!!!

6 juli 2012

Nu börjar det bli lite farligt här...

Oj, oj, oj, Lion har lärt sig något nytt...
Ikväll lyckades lille Lion klättra upp i fåtöljen...
Han var otroligt nöjd! Bara det att han har noll koll på hur han ska ta sig ner och helt orädd är han. Han bara slänger sig ner. Jag slängde mig fram och lyckades med en tiondels sekund dämpa fallet lite så att han inte slog sig. Efter det klättrade han bara upp igen och slängde sig ner och så fortsatte det. Tyvärr är det ju helt omöjligt att ha ögonen på honom hela tiden. Farligt, farligt!!
En liten filmsnutt som verkligen visar hur han är på dagarna:) Denna traktor springer han omkring med nästan hela tiden.
Linus myste lite med farmor innan hon åkte hemåt.
Därefter åkte jag och Linus iväg till en leksaksaffär och där fick han gå och kolla på leksaker länge, länge. Han skulle nämligen få välja något som belöning för att han slutat med napp! Inte helt förvånande föll valet på en sopbil. Vad är det med småkillar och sopbilar? Jag tror att alla småkillar jag träffat älskat dessa. Linus har ju varit intresserad sedan han var ca 1,5 år och om någon kompis haft en sopbil har det oftast blivit en kamp om den, då båda vill leka med den. Men nu har han en egen och är helt överlycklig:)