25 december 2011

Julen, både upp och ner...

Julafton blev en succé för Linus. Han hade en underbar dag:)
Morgonen började med en dvd-film i Linus julstrumpa. När vi sedan gick ner, så rusade han fram till granen och fick se att tomten verkligen varit här under natten och lagt paket under granen. Men det var väldigt svårt för honom att förstå att han var tvungen att vänta med att öppna dem. Men visst, några fick han öppna under dagen. Både för att julafton skulle bli kul hela dagen och för att han inte skulle få för mycket på en och samma gång.
Under dagen fylldes det på med paket och trots att det bara skulle vara julklappar till barnen i år så blev det ett berg! Och nej, det är inte bara till barnen där!!!
När tomten kom började öppnandet på riktigt.
Linus var inte det minsta rädd för tomten, utan snackade på riktigt bra med honom:)
Lion fastnade för en gammal leksak och Linus för en av Lion´s julklappar.

Vi fick till ett riktigt stort julbord med väldigt, väldigt lyckad mat!. Skinkan t ex var fördigkokt och den billigaste i affären. Men den saftigaste och godaste jag ätit någon gång!!!

Läggningen av barnen blev otroligt utdragen och skrikig. Men det är ju inte så konstigt. Så mycket som hänt under dagen, med alla intryck!

Idag är däremot dagen som skulle varit bäst att stryka... Inte rolig på något sätt. Mer än så går jag inte in på, men misslyckad till tusen blev den:(

Kvällen är iallafall lugn och stillsam, med bara Lion hemma. Linus följde med farmor och farfar hem och ska vara där i några dagar. Kommer kännas konstigt att bara ha en liten bebis hemma! Saknar redan storkillen!!! Men samtidigt är det skönt att kanske kunna få sova lite bättre och ha några dagar som blir betydligt lugnare än vanligt. Nu håller vi dessutom på med kampen att försöka få Lion att sluta amma så mycket på natten. Vi gjorde det när han var omkring 4,5 månader och då tog det bara 2-3 nätter. Men i och med att han varit sjuk så mycket så har han fallit tillbaka till att äta en massa gånger varje natt. Vi har nu kämpat med honom i 2 nätter och oj, oj, oj, vad han skrikit. Då är det lätt att ge upp och ge honom tutten. Men vi har med farmors hjälp klarat oss. Hoppas att natten blir bra eller iallafall mycket bättre och att jag sedan bara behöver amma honom max 1 gång/natt. Han är ju inte direkt undernärd och behöver den extra energin;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar