15 januari 2012

Inte bara grabbigt

Leksakerna Linus fick igår var en succé. När han vaknade imorse låg han och kollade barnprogram och myste som vanligt. Tills han fick syn på sin dockvagn som han fick. Då fick han fart och studsade upp:)
Dockvagnen jag beställde på nätet, som var blå, var tyvärr slut. Så det fick tyvärr bli en rosa iallafall. Jag kände att det är viktigare att Linus får en dockvagn som han önskat sig, än att det är snyggt hemma. Han har ju annars nästan bara klassiska killeksaker.
Sedan vi flyttade till huset har han lekt mer och mer med sitt kök. Därför har han fått många fler saker till det. Innan jul fick han ett diskställ och i julklapp mängder av leksaksmat. Dessutom fick Lion en kassapparat som de båda gillar. Igår utökades köket dessutom med en överdel med micro och en kaffebryggare.
Vi monterade ihop överdelen igår, när han lagt sig. När han upptäckte det imorse blev han så lycklig!!!! Han har lekt och lekt och lekt. När han sedan skulle sova middag fick han ingen ro. Han ville bara upp och göra kaffe. Likaså nu på kvällen. Han somnade jättesent för han ville bara leka med sitt kök och köra dockvagn:)

Här kan det handlas och lagas mat! Inte en pryl som saknas i köket nu.
Igår åkte dock maten bort. Linus har dem i munnen konstant och bara tuggar och håller på att förstöra dem. Han visar absolut inga tendenser till att böra sluta med att ha ALLT i munnen HELA tiden. Jag är så trött på att han förstör en massa leksaker på det sättet och blev så arg på honom igår att jag tog bort all mat. Idag bad han snäll om att få tillbaka den och förklarade varför jag tagit bort den och efter en lång diskussion tog jag fram det igen. MEN gjorde klart för honom att om han går med det i munnen igen åker det bort! Han har klarat av det riktigt bra idag:) Lion däremot är ju alldeles för liten för att inte ha allt i munnen, så han har andra regler! Han ville smaka på ALLT, gärna samtidigt:)
Nu på eftermiddagen har vi haft besök av våra gamla grannar. Vi har inte setts på ett halvår, så Linus var oerhört blyg i början. Ville bara vara uppe i min famn. Men efter ett tag vågade han sig ner och sedan var bästisarna igång. Det märks verkligen att de har en speciell vänskap... De har så himla kul ihop och leker på ett annat sätt än med andra barn. Så synd bara att vi bor långt ifrån varandra nu och inte kan ses så ofta. Här hade de övergett köket och hade en innebandymatch istället med Lion som publik:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar