30 januari 2012

Stora killen!

Någon blev totalt överlycklig över att få sitta i kundvagn. Lion skrattade och blev jätteglad när jag satte honom där i helgen, när jag och han var på IKEA.
Stora killen klarade det så bra:)
Vi tog oss även till lite andra affärer, där vi bl a äntligen fick tag på en matta till Lion´s rum. Har inte hittat någon bra, så tillslut blev valet en heltäckningsmatta. Otroligt mysig!!!!
Linus har fått dille på att ge alla en "jättekram", inspirerad av Teletubbies. Lion åker på dessa kramar hela tiden och blir bara ledsen. Inte så konstigt, då han får Linus på ryggen hela tiden.
Lion fyller 8 månader imorgon och nu är det inte långt kvar tills han lärt sig krypa. Han försöker hela tiden och blir bättre och bättre, men än så länge har han ena handen och ena armbågen i. Så det är ett mellanting mellan krypning och ålning.
Han har iallafall övergett yogan nu och lärt sig böja på benen:)

Han har även blivit en grym klättrare...
Idag var vi nere på öppna förskolan som vanligt på måndagar. Passade då på att sticka in på bvc för att väga Lion. 8 månader och 9050g innebär att han ligger precis på mittenkurvan! Vi som tycker att han är så stor...

Han ammas fortfarande, men är nere på 4 gånger/dygn. Sedan får han välling till fukost, lagad mat till lunch och gröt på kvällen. Detta har vi gjort 1 månad, så att nu ska vi ta nästa steg, vilket blir att ge välling efter gröten. Förhoppningsvis gör detta att han kommer att sova bättre på nätterna. För nu är de inte roliga. Minst 2 gånger vill han fortfarande äta varje natt. Trots att vi kämpat rejält för att vänja honom av med det.

Som person är Lion en otroligt lätt bebis (utom på nätterna). Går att lämna till vem som helst och han är supernöjd. Han är även väldigt bra på att sysselsätta sig själv och sitter antingen och leker med sina leksaker, eller så ger han sig iväg på upptäcksfärd. Vi skulle behöva dammsuga flera gånger om dagen, för han hittar ALLA smulor och annat och stoppar det snabbt i munnen... Tror även att han kommer att bli väldigt viljestark. Det känns så redan nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar